Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość http//blog.onet.pl/399971a

przeczytajcie drogie mamy

Polecane posty

Gość http//blog.onet.pl/399971a

mamuśki przeczytajcie artykuł, jeśli zastanawiacie się nad imieniem dla dziecka. :) Cytat: "Pracuję w opiece społecznej i jedno można zauważyć. Im rodzina biedniejsza albo patologiczna, to dzieci mają imiona właśnie importowane. Zwykłych polskich imion, jak Ania, Kasia, Adam w ogóle się nie zauważa" – potwierdza tezę Kree. Właśnie drogie mamy... te wszystkie Dzesiki, Amandzie, Kevinki, Brajanki.... żenada...

Gość taaaaaaaak
ja tam uwazam ze skoro jestesmy w polsce, to dzieci powinny miec nasze, polskie imiona a nie jakies Kevinki ..... ale jak tam kto lubi, ja bynajmniej nie bede im w portfel zagladac jak nazwa dziecko Jessica :P

Gość więc jak nazwę dziecko
Adam to nie będę patologią? Tak? To wystarczy?

"taaaaaaaak ja tam uwazam ze skoro jestesmy w polsce" ja jestem za granicą,tu urodił sie mój syn a ma na imię Michał ;)

Gość powtórzę jeszcze raz chociaż
już nieraz pisałam: to, że mieszkamy w Polsce to oznacza, że mamy nadawać dzieciom imiona typu Rzepicha, Mściwuj, Bożydar itp. A Kasia, Basia, Jaś, Krzyś - to tak samo polskie imiona jak i Kewin :P Imiona o rdzeniu łacińskim czy hebrajskim nie burzą Waszego poczucia patriotyzmu, a o angielskim już tak? Może się komuś imię Kewin nie podobać, ale nie przekonacie nikogo nacjonalistycznymi argumentami bez żadnego potwierdzenia w stanie faktycznym.

Gość miśka Kaśka
Nikola, Dzesika, Vaneska, Kevinek, Brajan... mam wrażenie że rodzice którzy dają tak na imię dziecku wstydzą się że żyją w Polsce, chcą dać dziecku choć trochę "Ameryki" :) a tak poważnie... każdy ma prawo dać tak na imię dziecku jak chcę, tylko trzeba pamietać żeby mu nie zrobić krzywdy...no bo jak tu się odnaleźć w rzeczywistości jak się ma na imię Dąb? (czyt. art.onet)

Zeby zachowac nutę polskosci w imieniu corki, nazwalam ja Nikola, a nie Nicol :) Imie mi sie baaardzo podoba.

Gość a tammmmmmmmm

Gość ja nie patologia
a syna mam Oskara, imię jest w polskim kalendarzu, dziś ma imieniny właśnie :D chociaż spotkałam sie już z OSCARAMI przez C :p

u mnie będzie w maju Gabriela..malutka Gabi a w przyszłości synek to Franciszek bądź Stanisław

Gość aaaaaaaaaaa44
Daja takie dziwne imiona swoim dziecia i uwazaja ze jest wszystko OK , a tym czasem robia dziecku naprawde wielka krzywde , bo dzieci w szkole nasmiewaja sie zz tak dziwacznych imion................MAMUSKI ZASTANOWCIE SIE NAD IMIENIEM SWEGO DZIECKA BO BEDZIE GO NOSILO DO KONCA SWEGO ZYCIA.