Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Slomiany kapelusik

Co zrobic, wracac czy zostac ?

Polecane posty

Gość Slomiany kapelusik

Jestem na emigracji i tak sie zastanawiam co robic. Moge w kazdej chwili wrocic do Polski albo zostac na stale tutaj. Dylemat jak cholera jasna :(.

Gość jak masz tam robote
to po co wracac polska to dno

Gość Slomiany kapelusik
Mialam robote a teraz to siedze sobie w domku i zyje z pensji faceta. On zarabia tyle, ze starcza i nawet prosi mnie, zebym nie szukala innej roboty. W kraju w ktorym mieszkam to trzeba miec pozwolenie na prace a ja nie mam, wiec powtorne robienie na czarno jakos mi nie pasi.

Gość andziona
hej!! Witam w klubie!! Ja miskam w Szwecji,a Ty?Też mam do czego wracac do Pl (mieszkanie ,paraca),ale powiem Ci szczerze,NIGDY!Pomyśl o swoejj ewentulanej przyszlosci ,dzieciach jesli je masz...do czego?Niestety ,ale z PL to raczej trzeba uciekac niz wracac..Może tęśknisz?Ja ogolnie sie trzymam ,ale jak np odwiedzja mnie rodzice ,a potem nadchodzi dzien ich odjazdu to nawet nie pytaj jak sie czuje....Ale sie trzymam,bo wiem ,ze kiedy ,gdy beda na emeryturze,to ich die siebie ściągne,że bedziemy blisko... itp Trzymaj sie!!!

Gość Slomiany kapelusik
Dzieki ladaco :) Ty to pierdykniesz zawsze prosto i na temat :D

Gość Slomiany kapelusik
andziona, ja mieszkam za oceanem :( Cholernie daleko od domu. Masz racje tesknie za rodzina, znajomymi i za tym, ze bede u siebie. Tutaj to ja czuje sie strasznie obco.

Gość cksjalcasd
Zostań, co masz za przyszłość w Polsce. Tu możesz zawsze wrócić. Nawet na chwile. Tam możesz mieszkać i dobrze żyć. na początku jest trudno, wszędzie jest trudno. Nikt nie mówił, że będzie łatwo. Ja wyjechałam z Polski 15 lat temu. Szybka decyzja, bilet w jedną stron. Na początku setka myśli o powrocie, nasłuchiwanie w poszukiwaniu jakiejś wzmianki o ojczyźnie. Potem praca, spotkania z nowymi znajomymi. Pierwszy rok minął szybko. Później coraz lepiej. Przyjaźnie, miłość. Teraz mam męża, trójkę ślicznych dzieci, świetna prace. I czuje, że tamta decyzja była najlepszą w moim życiu.

Gość Titiannea
Ponad 20 lat mieszlam zagranca. Nie tesknie, ale Polske odwiedzam i czuje sie obco w Polsce.

jeżeli w USA/Canadzie to kompletnie nie ma sensu wracać. Dlaczego? Dlatego, że tam są warunki do normalnego funkcjonowania - w Polsce jeszcze ich nie ma, choć to też sie zmienia. A jak dalej chcesz być jakoś blisko z Polską, to przyjeżdżaj na wakacje do Polski itd. Możliwości jest dużo.