Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haj fajff

Szanuje Jana pawła II i przekonania religijne, ale

Polecane posty

Gość haj fajff

naprawde wkurza mnie spiewanie tej barki , gadanie o kremówkach i nadawanie dc drugiej szkole imie JP2!!!! ilez mozna ... to jest głupie i płytkie mozna podyskutowac o encyklice JPII albo o jakijes ksiazce Wojtyły ale nie o duperelach takich

Gość haj fajff
:O

Gość jest jak mówisz
.

Gość konrad marek polikarp
hmmm religijnosc wielum ludzi jest bardzo powierzchowna niby do koscioła chodza a w łyzce wody by cie utopili byc moze JP@ kojarzy im sie z kremówkami a nie encyklikami

Gość ja go nawet specjalnie nie sza
nuje, bo mnie zemdlilo od tej katolickej propagandy i poganskiego uswiecania czlowieka na boga

Gość dbdahaethehe
:)

Gość Ksiąze Grzes
paaan kiedys stanął nad brzegiem :)

Gość Gdzie niby ostatnio
Tak namiętnie przywołuje się te kremówki? Czy aby nie przesadzasz z tą "co drugą szkołą"? Wyskakujesz z tym jak.....nieważne.

Gość Nie piszcie tu
takich bzdetów. O jakim to niby uświęcaniu człowieka na Boga piszesz? I to jeszcze pogańskim.PS Jeżeli Cię mdlą rzeczy które istnieją w sferze twej (chorej)wyobraźni to albo 1)masz problemy z psychiką albo(być może dobra wiadomość)-2)Jesteś w ciąży. No chyba że jesteś mężczyzną-wtedy patrz-pkt 1.

Gość haj fajff
to ostatnie było do mnie?

Gość taa niedobra pupa
Ja po zastanowieniu stwierdziłam, że nie szanuję nawet jego przekonań rel. Były zbyt konserwatywne i najgorsze, że narzucił je wszystkim jako papież. Nie podoba mi się tradycyjna rola, w jakiej widział kobiety, że odmawiał im kapłaństwa, antykoncepcji. I najchętniej widział je w roli matek. I miał tez ten rewelacyjny kontakt z tłumem - ale to było takie powierzchowne jakieś. Lubiono go za żarty - tłum ekscytował się nie wiadomo jak, że przemawia do niego jak równy z równym i nawet żartuje.. Co w tym takiego wielkiego? Bo papież przedtem to była jakaś święta krowa, a on pierwszy był inny. No i chwała mu za to, ale czy jakby jakiś polityk gadał o kremówkach też by wszyscy ze szczęścia robili w gacie? A tak na serio - nikt się z nim nie zgadzał. Chyba chodziło o dumę narodową - bo my z kompleksami jesteśmy i to nas trochę wyciągało

Tak jest, ze wiedza o Janie Pawle II ogranicza się do wyzej wymienionych kremowek, barek etc.

Gość taa niedobra pupa
No tak, wszyscy mi to mówią... :(

Gość haj fajff
vodka- to debilne ludzie nie dyskutują o np encklikach czy himiliach papieza to tak jakby powiedziec, ze henryk sienkiewicz lubił szmac szrlotke i nie przeczytac ani jednej jego ksiazki

Gość Nie piszcie tu
Nie to nie było to Ciebie Hajf fajf. Ciebie w pewnym sensie rozumiem. Domyślam się do czego zmierzasz. Zbaczamy zbyt dalego od głębi i wartości przekazów jakie stanowią cześć życia JP II. Post mój był skierowany do autora postu z 23:24-"ja go nawet specjalnie nie szanuje". Od razu widać kto go pisał i o co go swędzi doopa takie matołkowate teksty,w których pije się do dogmatyki kościoła zazwyczaj wypisują rozmaici "chrześcijanie"innych k. i zw.wyznaniowych. Zdradzaja ich takie teksty. Poza tym post jest bez sensu. Najpierw napisał że mieszanuje"go" a jeśli dalszą część tekstu traktować jako uzasadnienie(nie to że mu się nie podoba czyjąś kanonizacja)to oznacza że jego zdaniem wiara w Chrystusa jest przejawem pogaństwa. Ps to ciekawe co jest nie-pogańskie. Heh niech sie puknie w Łeb zanim coś napisze. Over.

Gość haj fajff
aa zapomniałbym.. wkurzaja mnie tes te kiczwate pomniki jana wpała II w co drugim powaitowym miasteczku ani one ładne ani potrzebne :)

Gość Nie piszcie tu
Co do pomników. Uważam że gdyby miał stanąć jakiś pomnik który jest wątpliwej estetyki na upartego to lepiej by nie stawał bo go tylko się potem kontestuje. Aby oddać właściwy hołd danej postaci można to zrobić raz a porządnie. Byleby to była praca prawdziwego artysty a nie artysty"ex gratia dei". Fakt.

Gość Johny Canada
Zalezy skąd powieje watr za komuny stawiało sie pomniki rewolucjonistom Lenin, Dzierzyński a po upadku komuny juz za zycia stawialo sie i stawia sie pomniki J.P.2 a teraz bedziemy stawiac pomniki ku czci L.M. Kaczyńskich

Gość ale ale ale ale
a mnie wkurza ten nunsjusz apostolski. Kto to w ogóle jest? To co on gada na tych mszach to jakiś bełkot. Kowalczyk czy jak mu tam

Gość haj fajff
witam! kontynuujemyyyyy!!!:)

Gość haj fajff
aha

Gość temat jest całkiem dobry
.

Gość JP 2 to ikona popkultura
Po co gadać o encyklikach i co w ogóle mamy na myśli mówiąc "poglądy Jana Pawła II"? Nic - wystarczą nam 3 zdania: "niech zstąpi duch Twój..", kremówki i "nie lękajcie się" - tyle z jego nauki a resztę dorobią papiescy spindoktorzy, jeśli można tak to ująć.

Gość temat jest całkiem dobry
JP 2 to ikona popkultura- to jakaś brechta jak to mówia dresiarze :O

Gość calvinkleinjeans
.

Gość swiatzmierzadogłupoty
heh

Gość xcbxvbxvbvbvxb
:O

Gość cncbncbxdfddfdff
ten temat był dobry

Gość w maju znów sie zacznie szopka
!!!!!!!!!!!!!!

Gość w maju znów sie zacznie szopka
no i chuj was to obchodzi?- czyzbys reprezentował pokolenie JP2?