Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

brunetka6

błagam o pomoc??? KARMIENIE PIERSIĄ!!!!

Polecane posty

Witam wszystkie mamusie :) Moja sytuacja wygląda tak: Dzidziuś ma 2 miesiące, od samego początku karmię go piersią i od samego początku są dziwne sytuacje mianowicie.. mały ssie pierś przez około 10 min i zaczyna się kręcić, wiercić dalej ciągnie pierś ale płacze.. ogólnie strasznie się denerwuje (tak jest przy każdym karmieniu) od 2 tyg przez 6h dziennie mały zostaje z moją mamą ponieważ ja jeszcze się uczę.. w tym czasie jest dokarmiany mlekiem modyfikowanym, nigdy nie było sytuacji że mały się przy butelce denerwował.. Powiem jeszcze że czasami w nocy jeśli podam mu pierś na śpiku troszkę poje spokojnie i idzie spać ale w dzień dodatkowo daję mu herbatke rumiankową lub mleko modyfikowane nie często bo nie chcę tego robić. Niedawno miałam taką sytuację że synek zjadł z jednej piersi denerwował sie i płakał podałam mu drugą zjadł troszkę i znowu był krzyk! Podałam mu wtedy nan1 (120 ml) zostawił tylko 20 :( dlaczego tak się zachowuje? Czy mogę mieć mało pokarmu? Odżywiam się naprawdę dobrze piję herbatki z mlekiem bo słyszałam że są dobre na laktacje ale to nic nie daje.. piersi mam cały czas wiotkie.. ostatnio nie ściągałam pokarmu ok 15h bo byłam na weselu i drugi dzień nie karmiłam go piersią ponieważ zjadłam troszkę rzeczy których mi nie wolno i wypiłam lampkę szampana i wina przez te 15h nie miałam nawet co ściagnąć mały na drugi dzień troszke possał i znowu było to samo. Czy któraś z was miała podobną sytuacje? (teraz karmię go z kapturkami bo myslałam że może nie potrafi złapać brodawki ale nic się nie zmieniło).

Gość Poprostu z butelki
Poprostu z butelki mleczko "szybciej leci" dziecko szybko się najada. Są dzieci które wolą butle, a są takie (jak moje) że wolą tylko cycka. Mój synek za to butli nie tknie, ma "odruch wymiotny" jak mu daje smoczka. Tylko i wyłącznie pierś, nawet herbatkę pije z łyżeczki. Twoje dziecko widocznie na odwrót, woli butle :)