Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fugagaga

Kiedy prasujecie ubrania? po wysuszeniu przed zlozeniem do połek czy bezpośredn

Polecane posty

Gość fugagaga

io przed założeniem na siebie??

Gość nafnafnaf
Ja prasuję tylko przed nałożeniem na siebie ;)

Gość masakra sobotnia
NIGDY!!!!!!!!!!!!!!!!!! :classic_cool: zialtuje

Gość piec w gaciach
różnie, jak mi się nie chce to przed założeniem na siebie, jak mi się chce to przed wrzuceniem do półki. ale i tak najczęściej nie prasuję w ogóle, mówię o tych delikatnych zagnieceniach, bo po dziesięciu minutach noszenia i tak będą 🖐️

ja prasuje przed zalozeniem na siebie i to tylko rzeczy,ktore tego wymagaja-koszula,czy eleganckie spodnie. po co na sile sobie obowiazkow nakladac;)

Gość ja prasuję ja wyschną
po praniu. Przed nałożeniem na siebie przeważnie jeszcze raz. Ale ja uwielbiam prasować, więc stąd to zboczenie :-D

dokladnie ja tez przed zalozeniem na siebie, jesli tego wymagaja. moja kuzynka robi prasowanie wszystkiego po wysuszeniu, lacznie z recznikami i posciela, traci przez to caly dzien i narzeka jeszcze ze ma tyle roboty. gupia.

Ja prasuję wszystko po wysuszeniu. Nie lubię mieć gnieciuchów w szafie. A poza tym to oszczędność czasu. Gdy człowiek się spieszy może założyć na siebie szybko dowolną część z szafy, nie musi wyciągać deski i żelazka.

Gość fugagaga
ja do slubu z moim mężczyzną prasowałam przed założeniem, ale mam pedantyczną teściową, która zaglqada mi do półęk !!! i już nie raz zwróciłam i uwagę...I zaczynam się przestawiać na podwójne prasowanie;P

Gość fugagaga
moja tesciowa ma bzika, ona by chciala, zeby kazdy byl tak samo czysty, pedantyczny, ulozony, zorganizowany, oszczedny jak ona...Zaglądanie do półek top tylko jedno z jej ulubionych zajęć podczas jej odwiedzin w naszym mieszkaniu...:)staram się być spokojna, mąż jej zwraca uwagę, że to już nasze życie i nasz pomysł na nie...Ale do niej nic nie dociera...

no i niech nie dociera, przestan grac pod nia po prostu, rob po swojemu, a czy ona ci robi o to jakies awantury ze masz rzeczy nie wyprasowane? maz dobrze gada wstaw sie za nim a nie ty sobie prasowanie urzadzasz dodatkowe

Gość ja prasuję jak tylko
wyschną. A z tą teściową to dałaś czadu, mi nawet własna matka do szafy nie zagląda a co dopiero teściowa :o

Gość fugagaga
no ja tez sie oddzywam, że to nasze zycie , ale wole zeby moj maz jej zwrocil uwage, nie chce sobie sobie w niej robic wroga, nie robie pod nia, wiele rzeczy robie inaczej niż ona.

Gość osz sie bedzie dzialo
ja prasuje po wyschnieciu albo wcale zalezy od stopnia zagniecenia ;) ale po wyschnieciu nie oznacza po zdjeciu z suszarki, czasami sie sie uzbiera niezla sterta, a w szystko przez to ze mam duzo ubran i nie musze od razu zakladac tych wyschnietych...

Gość fugagaga
krzywo na nas patrzy, zaczyna u nas robic po swojemu, przestawiac, sprzatac, mimo ze jest posprzatane, zabierac nam rzeczy z lodowki- bo my tego niby we dwoje nie zjemy i nam sie zepsuje, a przeciez tego szkoda;) tak bywa jak mnie nie ma w domu, przy mnie czuje wiekszy dystans iza duzo sobie nie pozwala

o ja pitole co za kobieta!!! lodowke na klucz trza zamknac :D

ale ona ma klucze do waszego mieszkania? czy robi tak przy mezu? zawies kartke na lodowce przed nastepna wizyta "prosze nie otwierac lodowki i niczego nie zabierac!" :)

Gość fugagaga
Nie nie ma kluczy, ale przy mezu jest bardziej odwazna;)Przed ślubem ona upinała firanki mojemu M.( Bo to jest jego mieszkanie). Po ślubie zrobiłam to ja, nie co inaczej niż ona- wracam z pracy, firanki przepięte. Szkoda gadać...Zresztą to temat na inny topic

rece opadaja

Gość Norma Baker
ja prasuje po wysuszeniu, raz w tygodniu:)

Gość AaliyahHaughton
bezpośrednio przed ubraniem ;)

Gość mnnju
wcale. tak susze ze nie potrzeba. od wielkiego dzwonu cos tam przeprasuje jak trzeba ale ogolnie szkoda mi zycia na to

po praniu, pozniej na polki albo na wieszak (wiekszosc ciuchow) - czasami sie zdarza, ze sie pogniecie - to znowu prasuje przed zalozeniem

Gość ja nie prasuję wcale
i serio nie rozumiem całego tego zamieszania z prasowaniem nie pamiętam kiedy ostatnio miałam żelazko w ręku wg mnie prasuje się tylko jakieś ubrania typu garsonka, garnitur, albo koszula (i to tylko na okazje kiedy trzeba wyglądać sztywno jak z kijem w tyłku). A takie rzeczy to ja noszę raz na sto lat. Do pracy na szczęście nie muszę, bo bym chyba zwariowała.

Gość ajdqwnfvnbdjxca
a pradu nie szkoda ? po co mi w szafce pieknie wyprasowane rzeczy? :D wystarcza dobrze rowno zlozone. wyprasowane i tak sie pozagniataja. glupota nie zna granic..

Gość do tej babki której teściowa
po szafach grzebie. Następnym razem zostaw w takiej szafie - na stosie swetrów na przykład jakiś wibrator, najlepiej ogromny, coby staruszkę wystraszyć. Jak znajdzie mówisz z niewinną miną - oj tu jest, a ja tak szukałam ostatnio! albo inny sposób - żelazkiem jej po twarzy zasunąć (ale to chyba karalne)