Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hej hejja hejaa

Chuda a ciąza???

Polecane posty

Gość hej hejja hejaa

hej dziewczyny.Wiecie moze czy chudosc skodzi zajsciu w ciaze? Staram sie bezskutecznie od paru miesiecy.Nadmienie,ze jestem niezwykle chuda. Przy 173 cm waze tylko 50 kg. ALe nie jest to wynik odchudzania.Poprostu taki ze mnie szkielecik. Wiecie cos na ten temat,czy hormony moga wariowac przy takiej szczuplosci?

Normalnie ja mam 171cm i 50 kg i było ok, normlanie zaszłam i normalnie urodziłam.

Witam ja przed pierwszą ciążą ważyłam ok.50kg przy wzroście 170cm a przed drugą ciąża byłam jeszcze chudsza bo ok 45kg;) Także widzisz to żę jesteś chuda nie świadczy o tym że nie możesz zajść w ciążę...

Gość hej hejja hejaa
aha a czy gdybym zaszla w ciaze,to mialabym pokarm? i czy urusłby mi normalnie brzuch?za zadne skarby naturalnie przytyc nie moge,a ciaze traktuje jako wybawienie

Gość hej hejja hejaa
no to dzieki dziewczyny widocznie psychika badz nie daj Boze co innego utrudniaja mi zajscie w ciaze;)

Moja córa ważyła po porodzie 3.250 także ładnie jak na dziewczynke brzuszek miałam taki sobie jak piłeczka raczej mały... za to teraz mam duuuży!!!!! I po porodzie z córką miałam mnóstwo pokarmu a piersi bardzo duże jak również i teraz:)

Dziecko będziesz mi9ała normalne ale zalezy jeszcze od meża jakiej jest budowy, moja córcia miała 3,200 więc ok.

całe zycie byłam chuda. W ciązy przytyłam 14 kg, zgubiłam po 7-8 miesiącach- jestem starsza - wiec troche to trwało, poza tym strasznie dużo jem. Pokarmu miałam i mam mnóstwo - karmie 16 miesiąc.

A mleka to mam nawał, naszczęście Majeczka ma apetyt.

Gość fififififi
JAK BYS byla gruba to mogłabys miec kłopot.

Gość hej hejja hejaa
może i racja,ale jak "ciotki dobra rada"wmawiaja mi,że jestem chora i wyglądam choro na anorektyczkę i że mogę mieć problemy,to widzę,że może gdzieś tam prawda leży..

Gość ja przy pierwszym dziecku
wazyłam dokładnie tyle co ty autorko i mam tyle samo wzrostu - w ciążę zaszłam ekspresowo - za 1 razem - przytyłam 20kg w ciązy - dziecko ważyło 3450 i miało 56 cm wzrostu - normalnie miałam pokarm - do swojej wagi wróciłam w 3 miesiace i nie uważam żebym była bardzo chuda- własnie fajna figurke miałam - teraz - po 2 ciązy mam 5kg wiącej i fałdke na brzuszku i boczki do zgubienia :P

Gość hej hejja hejaa
w każdym razie dziękuję za odpowiedzi dziewczyny! ładnie zresztą wygląda w ciązy kobieta tylko z brzuszkiem a nie rozlana tłuszczem po całości!

Gość uważaj żebyś nie przytyła
30 kg, bo wtedy też będziesz "rozlana tłuszczem po całości" :o

ja do końca ciązy nosiłam zwykłe spodnie, tylko ze biodrówki, tylko brzuchol miałam ogromniasty... jak weszłam na porodówkę to lekarz stwierdził: dawno nie widziałem tak ładnej piłeczki, a mój mąz na to - może i piłeczka, ale chyba lekarska:)

Gość hej hejja hejaa
no ale moj ginekolog powiedzial mi,ze ladnie bede wyg;ladac w ciazy-jedynie brzuszek jak pilka bede miala..pewnie powiedzial to na podstawie wielu przypadkow jak moj..ale kto tam wiem.

Gość ja zawsze bylam za chuda
i nie moglam przytyc,i prawdopodobnie przez lamblie,ktore wykrylam dopiero po latach

Gość nie rozumiem tu czegos ty sie
odchudzasz czy taka chuda sama z siebie jestes?to chyba normalnie ze kobieta w ciazy powinna przytyc od kilku do kilkunastu kilogramow.

Podobna jestem do patyczaka...Ja mam 173cm i ważyłam 50 kg i zaszłam ,teraz jestem w 25 tyg.ciąży i przytyłam 7kg,w cycki i brzucho mi weszło a rece i nogi nadal patyki i oczywiście pośladków brak

Chuda to pojęcie względne, można być chudym, mieć duże piersi, zgrabne nogi niekoniecznie patyczny i ładną pupę też nie wsklęsłą i jak tak mam, patyczakiem nie jestem.

ja własnie w tej pierwszej ciazy to cała przytyłam 0 dszczególnie pupa mi "urosła" - wcale ciązy nie było widać - do 7 miesiąca niektórzy mysleli, że po prostu przytyłam :P za to w drugiej ciaży dziecko sie tak ułozyło, że miałam brzuszek jak piłeczkę i nic więcej - poza brzuszkiem, nie przytyłam - a startowałam wtedy od 53kg - ale niestety więcje mi zostało niz po 1 dziecku - tu chyba wiek ma znaczenie....

Gość hej hejja hejaa
no to ciekawe co mnie czeka.. nie odchudzam się. do JA ZAWSZE BYLAM ZA CHUDA no wlasnie tez mam problemy z zoladkiem.MOze i od tego mam problem z przytyciem,a tym samym z zajsciem w ciaze.. Bardzo szybko chudne,wstarczy jeden dzien mniej zjesc i juz kilo w dol..

To Ci zazdroszczę ja żeby schudnać od porodu jem bardzo mało i waga w miejscu.

Gość hej hejja hejaa
Ale ja wygladam jak patyczak. Mam chude raczki,nozki,male piersi,zebra wystajace,i na dekolcie kosci,ale tylek wypiety,ale malutki,mam rozmiar 34 ,a i tak luzno. Boje sie,ze to przez to mam problem z zajsciem w ciaze.

O jejciu 34 i luźne, sa jeszcze 32 ale bardzo bardzo rzadko na allegro widziałam. Ja mam 36/38

Karmię. I narazie tylko 8 kilo łącznie w porodem jeszcze drugie 8 zostało.

Alicja - ja zrzucałam 6-7 miesięcy - juz myslałam że nie schudne, ale zleciało poniżej 52 kg...

Hehe to mnie pocieszyłaś... Ja mam czas do marca, bo ślub siostry :D

ja od dziecka miałąm zaburzenia łaknienia - po prostu nie czuje głodu - moge nie jeść kilka dni i jest ok - kiedys jako nastolatka wylądowałam w szpitalu bo nie jadłam prawie tydzień i tak odwodniłam organiazm, że straciałam przytomność - teraz się pilnuję - wiem, że musze jeść mimo ze mi sie nie chce :P za to z utrzymaniem szczupłej wagi nigdy nie miałam problemu - po prostu wprowadzam sobie diete i ja trzymam, bo nie mam problemu z odczuwaniem głodu - wiekszy problem jest z wymodelowaniem sulwetki - bo na ćwiczenia brakuje czasu przy 2 dzieci ...