Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ashkel

Soczewki kontaktowe - opine, wady, zalety itp.

Polecane posty

Gość ashkel

Mam pytanie czy warto przejść z okularów na soczewki kontaktowe. Jakie są wasze opinie na temat soczewek. Czy jesteście zadowoleni z ich użytkowania ? I co najważniejsze czy opłaca się to cenowo ?

Gość kafffeterianka83
zalezy - nosze soczewki,bo sa dyskretne , widzenie jest bardziej naturalne, i nie paruja :) koszt - plyn - ok 40 zl ( 2m-ce ) no i za pare place ok 45 zl na miesiac

Gość fasola1
nosze rok czasu i jestem mega zadowolona 25 lat nosilam okulary i dzisiaj nie żałuje...kupuje miesięczne koszt ok 50 zl para..chyba te najbardziej dobre i polecane dla komfortu oka..miesieczne

Gość krolowa Narnii
ja nosze ponad rok. Wogole brak porownania jesli chodzi o okulary.

Gość akashanet
noszę soczewki od chyba 10 lat :) jest bardzo zadowolona... czasami ale tylko w domu zakładam okulary.. a dodam, że jestem krótkowidzem i okulistka mi powiedziała jak pierwszy raz zakladałam, że już "nie wrócę" do okularów...

ja nosze soczewki od kilku lta - nie wrocilabym do okulraow: + daja niesamowita wygode + poza zakladaniem i zdejmowanie to tak, jakby nei mialo sie wady wzroku + nie paruja, nie brudza sie - jak w przypadku okulaow - przy okularach jest ograniczone pole widzenia (tyle, gdzie szkła), przy soczewkach nie - uciazliwe moze byc ich zdejmowanie i zakladnaie w warunkach ekstremalnych - jak wyjazd pod namiot itp (ja lubie takie atrakcje) - nie mozna w nich spac w dzien (np podczas jazdy samochodem) ja kupuje przez internet - jest duzo taniej