Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobrze jest być tu

Jakiego języka warto się uczyć?Mam kilka do wyboru

Polecane posty

Gość dobrze jest być tu

niemiecki, rosyjski, hiszpański, angielski i japoński.Ang odpada,bo będę się go uczyć w szkole.Niemiecki mnie nudzi,ale mam podstawy.A z resztą nie miałam styczność.Ogólnie chyba niezbyt przydatne są,no ale coś muszę wybrać...

Gość dobrze jest być tu
upup

Najwięcej ludzi mówi po angielsku.... Po angielskim hiszpański nie jest zły, bo jest wiele Państw w których mówi się po hiszpańsku... Aczkolwiek każdy "lepszy" bussinesmen umie mówić po angielsku...

Gość dobrze jest być tu
Ang uczę się cały czas. A rosyjskie??Podoba mi sie w wymowie,ale nie jest chyba zbyt przydatny...

Gość my name is flow
japoński! -Japonia rządzi światem!

Słuchaj w ogóle nie wiem w jakim zawodzie chcesz pracować? :D Bo to ważne.... I rosyjski jest bardzo przydatny!

Gość szczesliwa kobieta
zalezy, dla firmy wspolpracujacej z rosja, pracownik znajacy rosyjski bedzie git. ja sie ucze rosyjskiego i angielskiego. kocham rosyjski. chcialabym sie kiedys hiszpanskiego nauczyc, ale to w przyszlosci, jak opanuje angielski, bo mam z nim problemy:O

Gość dobrze jest być tu
Sama nie wiem,studiuję stosunki międzynarodowe i chciałabym pracować w jakiejś placówce dyplomatycznej,więc teoretycznie każdy język sie przyda...

Ja bym się uczył hiszpana albo rosyjskiego, skoro angielskiego się już uczysz... ( Nie wiem po co dałaś go na liste, ale ok... ).

Gość szczesliwa kobieta
wiec tak jak mowisz, kazdy sie przyda:) wybierz ten, ktory najbardziej Ci "podchodzi", zebys z checia sie go uczyla.

Gość szczesliwa kobieta
aha, i nie wybieraj japonskiego, bo na pewno go nie opanujesz, szkoda tylko Twojego czasu, a tak jestes w stanie opanowac b.dobrze jakis inny, rownie przydatny.

Jeśli myślisz o Europie, to warto postawić na niemiecki, w końcu Niemcy to nasz sąsiad, największa gospodarka w Europie i język niemiecki jest językiem ojczystym dla największej liczby ludności w Europie. Przyznam, że jako drugi język to i tak mało osób go zna. Na rosyjki bym nie postawił, zwłaszcza jeżeli nie chcesz wiązać przyszłości ze Wschodem (typu tłumaczenia czy coś), hiszpański, tutaj może i warto się go pouczyć, też popularny język, nie tyle w Europie, co na całym świecie, zresztą w tym języku bez problemu dogadasz się w południowych stanach Stanów Zjednoczonych Ameryki. Japoński? Hmm, no nie wiem, co o tym myśleć, ale na naszym podwórku to raczej niepotrzebny, chyba, że chcesz wiązać przyszłość z Dalekim Wschodem. ;) Podsumowując, albo niemiecki, albo hiszpański, przy czym hiszpański jest prostszy od niemieckiego, ale jak posiadasz podstawy niemieckiego, to już wcale nie będzie tak trudno, bo podstawy są najtrudniejszy. Niemiecki albo hiszpański. ;)