Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agniesz.....25

grzybica pochwy - co powinien zażywać mężczyzna?

Polecane posty

Gość agniesz.....25

Mam do Was pytanie i mam wielką nadzieje że mi pomożecie. Jestem w trakcie leczenia grzybicy. Mój partner używa tylko maści clotrimazolum, podczas gdy ja: maści Triderm, leków doustnych Ketokonazol i globulek Pimafucin. Trochę boję się czy jego maść nie jest za słaba by wyleczyć te wstrętne grzyby, a przecież nie chcę - po leczeniu i wydaniu tylu pieniędzy na leki, ponownie się od niego zarażać. Powiedzcie mi kochane, co może zażywać dodatkowo partner? Ja stosuję doustanie Ketokonazol - czy mój facet też może?

Gość 111111111111111111111111111
facet też powinien przyjmowac leki doustne. Idź do lekarza, niech mu przepisze.

Gość ja tak mialam
moj facet tez stosowal tylko masc (ale nie pamietam jak sie nazywala) a ja tez tabletki, nie martw sie powinno wystarczyc. u nas starczylo, jakies poltora roku juz do nas to gowno nie wraca :)

Gość dylematy
niekoniecznie.... facetowi mimo wszystko wystarczy masc clotrimazolum przez tydzien (uzywana codziennie lub 2 razy dziennie) bo to Ty masz objawy nie on.... zeby bylo smieszniej...ja ciagle lapalam infekcje (z jednej wpadalam w druga) bralam clotrimazol w globulkach, macmiror i rozne inne globulki przy czym moj partner nie stosowal nic bo kazdy z lekarzy a bylam u kilku ginekologow Twierdzil ze to ze mna jest problem nie z nim... ja bralam nawet fluconazol(chyba tak sie to nazywa -1 tabletka na grzybice doustnie) i faktycznie to ze mna byl problem....i to nie byla zadna grzybica tylko mialam tak przez nadzerke....od zabiegu wymrazania nadzerki nie mialam infekcji a moj facet nie stosowal zadnych lekow.... jesli chcesz byc spokojniesza chociaz prawda jest taka ze grzybica ostry przebieg ma tylko u kobiet i tylko u kobiet stosuje sie srodki doustne mozesz mu dac ta tabletke jednorazową (lekarz rodzinny moze ją wypisac) Ty stosujesz tyle lekow bo u kobiet to trudniej wyleczyc... bierzesz globulki dopochwowe co jest normalne bo tam masz grzybice, masc masz po to zeby Cie srom nie swedzil a lek doustny bo widocznie stan byl juz powazny...

Gość agniesz.....25
"Idź do lekarza, niech mu przepisze." No własnie bylam u lekarza i kazał mu brac tylko maść. Ale ja się boję że to za mało. Grzybicę mam już po raz trzeci w życiu :O I chcę maksymalnie się obronić przed tym cholerstwem.

Gość agniesz.....25
a ten syropek jest na receptę?