Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tymbarkowa

Jak powinno wygladac podanie...

Polecane posty

o 2 tygodniowy urlop ojcowski bo wiem ze taki przysluguje ojcu dziecka ktore nie skonczylo 12 miesiecy a matka wykorzystala lub nie urlop macierzynski? co powinno zawierac takie podanie? prosze o pomoc bo szukam i nie moge znalezc?

– Pisemny wniosek w tej sprawie należy złożyć pracodawcy nie później niż na siedem dni przed planowanym rozpoczęciem urlopu. Pracownicy mogą go złożyć jeszcze w grudniu 2009 r., mimo że nie będą wtedy jeszcze obowiązywać przepisy o urlopie ojcowskim – mówi Piotr Wojciechowski z Kancelarii Prawa Pracy Piotr Wojciechowski Podkreśla, że pracodawca nie będzie mógł zakwestionować terminu wykorzystania urlopu wskazanego przez pracownika. Nie może też odmówić jego udzielenia. Za okres korzystania z tego uprawnienia mężczyźnie będzie przysługiwał zasiłek macierzyński. Proszę o udzielenie mi ... w okresie ... na opiekę nad... . Tak mi się wydaje, że wcale nie trzeba się rozpisywać, bynajmniej mój mężczyna się nie ropisywał, napisał tylko co chce i kiedy tak jak wyżej. Pozdrawiam!!!