Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czlowiek cale zycie sie uczy

pyt. odnosnie odstawienia platrow prosze o pomoc

Polecane posty

Otoz od poltora roku biore plastry evra do niedawna wszsystko bylo ok, ale teraz a wogole nie mam ochoty na seks, zrobilam sie drazliwa, jak juz dojdzie do zblizenia nie daje mi to zbyt duzo radosci tak jak kiedys .Ogolnie sama zaczelam sobie myslec ze ja juz nie chce brac plastrow(sama nie wiem dlaczego) Doszly mi dusznosci tylko ze teraz nie wiem czy to przez astme czy to moze miec zwiazek z plastrami. Slyszalam ze po odstawieniu okres jest nieregularny i tu jest pies pogrzebany bo ja w siepniu biore slub date wyliczylismy tak ze bede naklejala 3 plasterek a co jak mi wyjdzie centralnie na dzien slubu? Moze to plytkie myslenie ale zanim zaczelam brac plastry moje okresy byly bardzo bolesne, dlugie(7 dni) i bardzo obfite, kolejny prblem to to ze wiele kobiet, po odstawieniu szybko zalicza wpadki, tego tez sie boje bo nie chcem akurat teraz dziecka po slubie tak, ale nie teraz.Mam ogromny dylemat prosze was o porade i wypowiedzenie sie,jak to bylo u was z gory dziekuje za kazda wypowiedz

dodam ze naprawde licze na wasze opinie i pomoc bo nie moge podjac konkretnej decyzji

czy ktos mi pomoze ja naprawde mam ooooooogromny dylemat

robie sie zalosna ale naprawde prosze jesli ktos w jakis sposob moze mi poradzic?jutro mam zaczac nowe opakowanie a ja nie wiem czy chce

myslalam ze znajde na forum jakas rade, wskazowke sama czasami tez ich udzielam ale sie troszke przeliczylam, mimo to jaky ktoras z kobiet umiala mi doradzic to bardzo prosze i dziekuje.Pozdrawiam wszystkie forumowiczki

Widać dotknął Cię 1 ze skutków ubocznych, tzn. spadło libido.Możliwe,że plastry mają za dużą dawkę hormonów i to daje Ci w kość.Na Twoim miejscu pogadałabym z ginem, bo może wystarczy zmienić plastry na tabsy o mniejszej ilości hormonów.Ja brałam tabsy femoden i harmonet i miałam ten sam problem, teraz yasminelle (zrobiłam badania na poziom hormonów) i jest ok.

kurcze tabletki to chyba nie dla mnie czesto mam rewolucje zoladkowe, a po za tym jestem bardzo zapominalska a jak to bedzie z okresem po odstawieniu? Pytam bo chodzi mi o slub w sierpniu. Dziekuje za odp.

Jeśli nie tabletki to może spróbuj krążka.Co do okresu po odstawieniu to pierwszy i drugi powinien być regularny, potem mogą zacząć się problemy i może go nie być.A czy wrócą takie bolesne.No cóż to indywidualna sprawa.Teoretycznie po braniu dość długi czas hormonów powinno być lepiej, ale gwarancji nie ma.Zresztą po odtawieniu hormonów gwałtownie wzrasta ryzyko ciąży.

no wlasnie a mimo wszystko az mnie korci zeby odstawic evre bo normnalnie moje zycie seksualne nie istnieje a ja do niedawna uwielbialam seks a teraz to jakis koszmar :-(

Skontaktuj się z ginem, może coś Ci doradzi, bo ja to bym zrobiła badania na poziom hormonów i zobaczyła co mi najbardziej odpowiada.Na pewno nie rezygnowałabym z antykoncepcji przed samym ślubem.

no wiec czekam na jeszcze jakies wypowiedzi

widze ze tylko ja mam taki psorany problem 😭

Gość totalne bzdury
to wina waszego temperamentu nie plastrów, używam plastrów 6 lat bez przerwy, apetyt na seks mam na poziomie nimfomanii, osttanio codziennie po 2-3 godziny, jestem po plastrach nakręcona nawet bardziej niż jak czasem musiałam je odstawić dwa razy przed operacją, bez plastrów własnie nic mi sie niechce, a przy plasterkach uregolowanych hormonach, i krotkich niewidocznych okresach mogłabym to rodzić non stop, plastry nie zmniejszają checi wcale ani nie szkodzą , przez 6 lat nic mi sie nie dzieje, nie tyje, nie dusze sie , zadnych boli niczego ,

Gość totalne bzdury
co do wpadki, to sie zgadza mam znajoma ktora wpadla doslownie trzy dni po odstawieniu plastra to prawda, co do braku okresu w czasie slubu, zaczni sobie ze 3 miesiace wczesniej przestawiac dzien zmiany plastra albo zrob sdwa miesiace bez zdejmowania i po problemie okres sie przesunie tez tak robie w wakcje

troche mnie nie zrozumialas akurat w dzien slubu jak dalej bede ciagnac stosowanie plastrow to bedzie oki, ale ja chcem juz dac sobie z tym spokoj, to ze u ciebie jest ok nie znaczy ze u wszystkich kobiet jets tak samo ja teraz zrobilam sie straszna, zmainy nastrojow, stany depresyjne i poprostu czuje ze juz mam dosc