Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qqeczka88

CIĄŻA a ZAPALENIE POCHWY

Polecane posty

Gość qqeczka88

Hej Wam, mam pytanie jak w temacie: czy zapalenie pochwy utrudnia zajście w ciąży? nie leczone może zaszkodzić dziecku?? wizyte u lekarza mam dopiero za 2 tyg. strasznie boli mnie dołem brzuch, 5 dni temu miałam stosunek (7 d.c.), wiem, że mam zapalenie, bo nie mogłam przy @ włożyć małego tampka nawet.. eh dziewczyny, czy któraś z Was miała podobnie? ciąża i zapalenie jednocześnie?? słyszałam,że w czasie ciąży łatwiej o takie,ale u mnie jast na odwrót. Najpierw zapalenie, a potem...

nie panikuj, bo w ciąży raczej nie jesteś. W 7dc prawdopodobnie miałaś dni niepłodne, a teraz dopiero jesteś przed owu. Oczywiście wszystko jest możliwe, ale wątpię

Gość Akatmialla
Nie mozna mowic, ze miala dni nieplodne, bo kazdy ma inny cykl. u mnie np. owulka wystepuje kolo 10-11dc a nie standardowo 14. Roznie to bywa. Generalnie zapalenie pochwy na tle bakteryjnym moze byc troche niebezpieczne, jak sie bakterie do plodu przedostana a grzybica raczej nie jest szkodliwa, ale obie infekcje trzeba leczyc. Idz do lekarza, powiedz, jak sprawa wyglada i zeby przepisal Ci takie leki, ktore mozna stosowac w ewentualnej ciazy. A dodatkowo bierz lacibios femina na flore, na pewno pomoze a nie zaszkodzi :)

dlatego napisałam, że wszystko jest możliwe :) Mimo wszystko wątpię. Jedno jest pewne zapalenie może utrudniać zajście w ciążę i być niebezpieczne, więc lekkomyślnością jest współżycie bez zabezpieczenia. Najgorsze jest to, że zarażacie się z partnerem wzajemnie :( A o ewentualnej ciąży można mówić dopiero po zagnieżdżeniu, które trwa od 6 do nawet 14dni od zapłodnienia

Gość qqeczka88
ja wiem,że głupio bez zabezpieczenia, dlatego kochaliśmy się z gumką, ale niestety spadła tuż po wytrysku i została w środku, więc pełno spermy w środku zostało iii... ehh.. nie panikuje, po prostu się pytam. Ale musze przyznać,że niepokoją mnie te ciągłe bóle dołem..

zawsze prawdopodobieństwo jest. Napisz jakie masz cykle zazwyczaj i czy zaobserwowałaś już śluz płodny: rozciągliwy, uczucie mokrości :)

Gość cookies
zamiast panikowac, idź do lekarza i upewnij sie, czy faktycznie masz jakieś zapalenie. Bo to, że boli cie brzuch, nie musi tego oznaczać. Moze boleć cie z innego powodu. MNie np. boli brzuch podczas owulacji i to bardziej niż przy okresie. Wiec jesli czujesz, że coś jest nie tak, idź do gina.

Gość qqeczka88
hm, ok 30dniowe cykle...chociaż w ciągu pół roku nieraz wahało mi sie od 27 do 42dni...!!!... Już drugi raz zdarzyło mi się mieć 4 dni @... nie wiem, obawiam się,że te bóle to od zapalenia..i krzyże do tego doszły;/;/ yh.. a śluz? hm.. wcześniej nie zwracałam uwagi, ale teraz mam płodny na bank...jak białko kurze..no może nie do końca, bo żółtawe(znowu kłania się zapalenie;/).. a tu wizyta za prawie 2 tyg. ehh..

więc tak jak pisałam teraz masz dni płodne. Jeżeli podczas tamtego stosunku nie było sprzyjającego śluzu plemniki nie mogły zbyt długo przeżyć. Udowodniono, że mogą żyć do 7dni w śluzie płodnym, a zdolne do zapłodnienia są 72godz. Myślę, że nie ma obaw o ciążę. Brzuch może boleć z powodu zapalenia oraz w trakcie dni płodnych. Ja w czasie owulacji nie mogę chodzić tak mnie łupie w krzyżu

Gość qqeczka88
o dziękuję za odp ;) Też tak sądze,nie ma obaw, chociaż z tym to różnie bywa :P A tak narazie to nie mam się czym stresować-póki nie nadejdzie czas @...;)