Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakika27

za male dziecko?

Polecane posty

Gość kakika27

Jestem w polowie 37 tc.. bylam dzis na usg i wyszlo mi z niego ze dzidzia jest za mala tzn nie na 37 tc tylko na 34 czy to moze byc cos powaznego czy mam sie czym martwic? do tejpory wsztkie badania byly dobre i ba tym usg tez nie wszylo nic nie pokojacego oprucz wlasnie wzrostu iwagi.. co o tym myslicie??

Gość sdfrtgyh
Hmm.. moze po prostu dzidzia będzie malutka i wg usg wychodzi wcześniejszy tydzień ciaży. Jesli lekarz nie zauważył nic niepokojącego to się nie stresuj !

Gość bleeeeeeeeeeety
Cześć. Według mnie nie masz się czym martwić ja miałam dokładnie tak samo. Najpierw lekarz mówił że głowka jest za duża w stosunku do reszty ciała potem ze zamało wazy non stop mnie straszyli, a urodził się wielki (3775) zdrowy chłopaczek czego i tobie zyczę i nie martw się na zapas usg to tylko maszyna i może się mylić!!

jesli sa powody do niepokoju to lekarz ci o tym powie. a tak to sie nie masz czym martwic, moja znajoma 2 lata temu urodzila coreczke o wadze 2kg, az sie balam jej dotknac taka byla kruszynka, a teraz zdrowe dziecko nie rozni sie niczym od innych, urosla normalnie. takze sie nie martw:) nie kazde dziecko jest takie samo

ja tez mam taką sytuację... jestem w 38 tc a moj synek wg rozmiaru jest o 2 tygodnie mniejszy. Ale tak miałam przez całą ciążę.Lekarz nie mowił ze to niepokojące, powiedział ze po prostu moze byc małe dziecko albo że sie przenosi troche :)

Gość penelopa pomponia
Witajcie! U mnie dokładnie to samo 33 tydzień, a wg usg 31 póki co lekarz nie kazał sie przejmować, kontrolować płód, do tej pory wszystko było książkowo, dziecko nie było olbrzymem ale miesciło sie w normie a teraz coś spowoliniło rozwój, niby mam sie nie martwić ale jakoś ciężko.

Gość zosia samosia i on2
Bez paniki :) Ja miałam odwrotnie :) USG pokazywało wagę ponad 2500 g a dziecko urodziło się w 36 tc z wagą niecałe 2 kg :D Dzisiaj to zdrowy 2 letni normalny, sliczny chłopczyk:) USG to tylko maszyna, która może się mylić :) Napwno będzie dobrze!!

nie przejmuj sie tym co pokazu je usg. Mi na tydzien przed porodem pokazalo ze maly bedzie wazyl 2300 i nie bedzie mial nawet 50cm... Oczywiscie ryk i panika. A urodzilam chlopa 58cm i 3200g. Zreszta znam duzo podobnych przypadkow.

Gość to może być hipotrofia
mój synek miał hipotrofię tzn zbyt malo ważył w stosunku do tc. W 32 tc ważył 1300g. okazalo się że przepływy nie były w porządku i nie miał dostarczanego pożywienia w odpowiedniej ilości w moim brzuchu. W tej chwili ma ok 6m-cy i już dogonił rówieśników