Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za moment

czy w czasie cesarki można mieć załozone okulary?

Polecane posty

Gość za moment

oczywiscie nie przy narkozie tylko przy znieczuleniu zzo?

Gość mamuuuska
a po co ci okulary do cc???????? skoncza to sobie zalozysz i juz a w ogole to przy dziecku polecam szkla kontaktowe bo nawet noszac dziecko na rekach moze uderzac glowką w oprawkę od okularów..moja mala jak mam zalozone okulary to wlasnie nie dosc ze mi je chce sciagac to jeszcze czasami sie walnie :D dlatego zazwyczaj noszę szkła

nie sadze.generalnie jest tak,ze przy jakiejkolwiek operacji nie powinno miec sie przy sobie zadnego metalu.tak przynajmniej bylo do niedawna....

Gość mamuuuska
na pewno nie mozna bo w razie jakiegos zagrozenia zycia kiedy pacjenta tzreba szybko np zwiotczyc nikt nie bedzie bawil sie w sciaganie okularów itp tak jak nie powinno i chyba nawet nie mozna miec pomalowanych paznokci bo ich sinienie to pierwszy objaw niedotlenienia

chocby po to zeby dziecko zobaczyc jak juz je wyjma.... ja mialam zalozone soczewki ale takie night and day w ktorych mozna spac...ale ja mialam na szybko robiona cesarke bo porod postepowal prawie bez objawow i przyjechalam w ostatniej chwili..a mialam planowana tylko wczesnie urodzilam....moze gdyby poszlo wg planu to kazaliby mi sciagnac...a tak to powiedzili ze skoro moge spac w nich to nie musze sciagac. Normalnie je nosze tylko w dzien ale caly pobyt w szpitalu w nich spedzilam bo po cc ciezko mi bylo sie soba zajac no i w nocy jak maly plakal to nie musialam szukac okularow itd

Gość za moment
jak to po co - zeby wyraznie zobaczyc swoje dziecko od razu :) przeciez na sali operacyjnej nie będę miała ich gdzie połozyc więc albo muszę miec na nosie albo w ogole a szkieł kontaktowych nie mogę

Gość mamuuuska
no to raczej w ogole a moze popros ktoras z poloznych zeby ci je podala jak dzidzie wyciągną a swoja droga to zapytaj najlepiej lekarza swojego i juz :D kiedy masz to cc???

Gość za moment
za 2 tygodnie

Nie wiem jak to jest,ale jak u mnie zastanawiali sie nad cesarka(ale rodzilam naturalnie)to mowila mi polozna,ze mam zdjac kolczyki i wyjac kolczyk z jezyka.I tak musialam sciagnac do naturalnego to wszystko i nawet gumke do wlosow:-o Ciekawe czemu..