Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnieszka1111

studiować to co się lubi czy to co rodzice doradzają

Polecane posty

Gość agnieszka1111

studiuję na kierunku, króry mnie kompletnie nie interesi. od początku miałam założenie, że przerwe te studia i pójdę na to mnie interesuje od dziecka, czyli muzykologię. dodam że mam uzdolnienia i różne sukcesy na swoim koncie :P wiec, już nie wiem co robić... czy iść za głosem serca i zacząć od nowego roku to co kocham, czy siedzieć na dupie na tym pracowniku socjalnym... doradzcie!

Gość agnieszka1111
:(

Gość to po czym dostaniesz papu

Gość trzeba bylo wczesniej o tym
myśleć,mi by było szkoda rzucać studia po jakimś czasie.No ale ja nie poszłabym na coś na co nie chcę :P

Gość to zalezy na ile rodzice
"znają życie" , jaka jest ich wiedza o tych kierunkach studiów i na ile i znaja ciebie, twoje mozliwosci, charakter. W zasadzie nalezy isc za glosem serca- ale jesli wiesz dokladnie, na czym te wymarzone studia polegaja i co bedziesz po nich robic ( bo one same predko miną). Ja na przyklad odradziłam synowi politologie , choc chciał ( jemu sie wydawalo,ze to czysta polityka) chocby dlatego,ze wiem,ze w praktyce zanudziły by go lektury z tej dziedziny i pisanie prac na taki temat ( na tyle go znam) , juz nie mowie o braku pracy po. Wybrał za moja lekka doradą ( nie przymusem), kierunek scisly i przy jego charakterze był to strzał w dziesiatkę. Weź tez pod uwage fakt, ze niektóre dziedziny wiedzy ( np historia sztuki,socjologia, historia czy muzykologia własnie) mozna potraktowac hobbystycznie i zgłebiac je na własna rękę. Innych, np medycyna, kierunki inzynierskie, czy takich, ktore wymagaja badan laboratoryjnych w domu sie nie nauczysz. Ale decyzja. po przemysleniu, powinna nalezec do ciebie.

Gość 578439578943758934
Skoncz te studia i zacznij potem ten kierunek ktory cie interesuje.