Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o pomoc evra

Odstawienie antykoncepcji hormonalnej

Polecane posty

Gość prosze o pomoc evra

Witam. Od półtorej roku stosuję Evrę, jedna ostatnio mam problemy ze snem, nastrojem, jestem nieco płaczliwa, zdenerwowana i zmęczona. Plastry miałam odstawić za pół roku jednak myśle aby zrobić to za miesiąc. Oczywiście pójdę w tym czasie do ginekologa. Jednak mam do was pytanie, jak szybko doszłyście do siebie po antykoncepcji w momencie gdy miałyście takie skutki jak ja? Czy były potrzebne jakies leki - uspokajające, na depresje, sen itd? Czy się bez tego obeszło? Jak zareagował organizm - jak było z miesiączkami, ochota na seks, ogolnym samopoczuciem?

Gość ile masz lat autorko
kochana, masz żle dobrane środki antykoncepcyjne skoro wywołują takie skutki! zmień lekarza. właściwie dobrane tabletki nie powodują praktycznie żadnych dolegliwości!!! ginekolog

Gość proszę o pomoc evra
Akurat w tym przypadku wyboru nie mam, nie mogę stosować innych srodków hormonalnych. I przez ponad rok czułam sie świetnie, wyniki badań w normie, nic mi nie dolegało. Dopiero niedawno zaczelam się czuc źle i w związku z tym zamierzam odstawić evre. Lekarz nie jest winny i zmieniac go nie muszę. Interesuje mnie raczej samopoczucie po odstawieniu i odpowiedzi na moje pytania

Gość prosze o pomoc evra

Gość gwiazdeczka155
Jezeli przez rok ci sluzyły, to znaczy, ze moze za długo bierzesz? Twoj organizm juz ich nie toleruje. Ja brałam Mercilon przez pol roku i tez mi nie słuzył, w ogole nie miałam ochoty na sex, miałam ciagle infekcje bakteryjne no i w koncu odstawiłam. Muszę powiedziec, ze czułam się swietnie, okres miałam regularnie i lepiej sie czułam jak zaprzestałam brania, niz jak je brałam.Ginekolog, do ktorego chodze powiedział mi, ze widocznie moj organizm zle toleruje srodki hormonalne.Nie zapisał mi innych, poniewaz twierdził, ze i tak miałam najsłabsze z najsłabszych, takze proponuję Ci inne rozwiązanie-prezerwatywa.

Gość prosze o pomoc evra
Czy nikt tutaj nie czyta ze zrozumieniem? :( Napisałam przecież że chce odstawić antykoncepcje hormonalną i moje pytania dotyczyły zupełnie innej rzeczy- samopoczucia po odstawieniu:(

Gość prosze o pomoc evra
I czemu takie wyzwiska? Nie jestem szmatą od tego zacznijmy, mam stałego partnera ktory jest moim mężem. Hormony mam zamiar odstawić i jest to decyzja nieodwołalna, ale chce wiedziec jak inne osoby w mojej sytuacji zareagowały, czego się mogę spodziewac, obawiac itd

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
masz kretynko taki temat wyżej,to czytaj sobie,a jak ci sie nie chce to spadaj

Gość prosze o pomoc evra
O jakim temacie mowa? I dlaczego mnie wyzywacie? Chce pomocy, od tego jest forum przecież. Niby dlaczego mam być szmatą, kretynka itd?

Gość prosze o pomoc evra

Gość prosze o pomoc evra