Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Carte DOR

Boję się że nie zdam MATURY Z ANGIELSKIEGO - nic nie potrafię!!

Polecane posty

Gość Carte DOR

Mimo że maturę mam dopiero za rok to już teraz się boję. Nie potrafię po angielsku powiedzieć praktycznie nic. Z angielskiego mam ledwo 2 przy czym cała klasa ma w najgorszym wypadku dobrą 3. Angielskiego uczę się od 4 klasy podstawówki. Mam straszne problemy z nauką jakiegokolwiek języka. Proszę powiedzcie jak mam sobie to zorganizować żeby się angielskiego nauczyc? Czy jest możliwe żeby zdać jeśli bym się mocno postarała i uczyła przez rok języka? Tylko nie wiem jak?

Gość goblinek smrodlinek
dowiedz się który nauczyciel z twojej szkoły jest w komisji egzaminacyjnej i załatw sobie u niego korki

Gorzej by było jakbyś kompletnie nie umiała matmy jak np ja :O A ja proponuje Ci się zapisać na korki, bo innego sensownego wyjścia nie widzę. Po za tym, dobrze by było poszerzyć zakres słówek, proponuję, żebyś codziennie uczyła się słowek np. 5, za tydzień 10 i tak zwiększała ich liczbę.

Gość Carte DOR
A znacie może jakiś program który bym sobie mogła ściągnąć do nauki angielskiego na maturę?

Gość klaudia-duda
a może po prostu nie trawisz angielskiego? Próbowałas z niemieckim? niejedna moja kolezanka byla niekumata do angielskiego a niemiecki jej jakos wchodzil:) ale jesli ogolnie nie dajesz rady z jezykami obcymi to popieram dziewczyny, koniecznie zapisz sie na korki i zacznij pracowac wiecej nad tym jezykiem.

Gość mnmnnnnbfghhf
then go and learn instead of wasting time here, which is useless

Nie znam, ale masz tu stronę http://www.ang.pl/ . Tam masz dużo ćwiczeń z gramtyki i możesz sobie poćwiczyć. Masz tam także wyjaśnione kiedy sie używa danego czasu i wiele tego typu przydatnych rzeczy :)

Gość Carte DOR
Z niemieckiego mam jeszcze gorzej :D Ale wiecie po prostu nie mam talentu do języków. Może znacie jakieś stronki gdzie nauczylabym się jak różne rzeczy się wymawia? Wiem że np ee czyta się i... wiecie o co chodzi? Będę co dziennie coś czytała po angielsku (dobrze a nie tak jak zawsze) + co dziennie troche słówek to może jak się zapisze kilka miesięcy na korki to się do matury podszkole?

Dobrze też by było, jakbyś kupiła jakąś książkę do angielskiego z płytą i robiła codziennie ćwiczenie na słuchanie, bo to też b. ważne w angielskim.

A jeśli słuchasz angielskich piosenek, to staraj wsłuchiwać się w tekst. I nie zrażaj się - ja na początku mojej przygody ze słuchaniem rozumiałam tylko tekst typu I love you, i'm with you, i miss you itp, ale teraz (czyli gdzie po około roku, może troszkę więcej) rozumiem większość tekstu :D. Przyjemne i pożyteczne w jednym, so go and listen! :)

ja tez się boje angielskiego :-O jeszcze napisać umiem bo z części pisemnej na maturze próbnej straciłam aby 2 punkty ... ale słuchanie i czytanie to u mnie masakra ... i nie wiem jak to będzie :-O

Gość cftudfu
ja mam maturę za trzy miesiące i blokadę językową... Podobnie jak miłościwie nam panujący Prezydent, hahaha;))

Gość klaudia-duda
dasz rade tylko musisz sie za siebie ostro wziac.