Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aśka z pytaniem

kto ma ogrzewanie gazowe

Polecane posty

Gość aśka z pytaniem

bo interesują mnie opłaty za takie ogrzewanie. Teraz wynajmuje mieszkanie i mam ustawioną temperature na 50, grzejniki są caly czas cieple dzien i noc i zastanawiają mnie rachunki jakie będe musiala zaplacic :(

Gość za 60 m temp 21
ok 300-350

Gość aśka z pytaniem
ale taką temp. masz gdzie mieszkaniu ?? ja mam w pokoju temp. ponizej 20stopni, czasem nawet 17 zalezy od mrozów. A na piecu jest ustawione na 50 stopni

Gość aśka z pytaniem
i ta kwota to na miesiąc czy na dwa?

Gość nurkaaa
110 m-700zl miesiecznie i nie jest ciepło w te mrozy.

Gość aśka z pytaniem
boże to ja niewydoje z kasą na takie ogrzewanie. Wiem ze nie jest cieplo bo sama wynajmuje 40 metrow, i będe placic polowe za gaz bo drugą polowe będzie placił drugi najemca ale to i tak kosmiczna kwota

Gość policz sobie to proste
gaz z opłatami wychodzi ok 1,90 zł za 1m więc jak na dobe idzie ci 5m powiedzmy to 5x1.9=9.5zł za dobę x 30 dni =285zł za miesiac .... tyle ze mnie na 60m mieszkanie idzie min 7m i jeszcze dogrzewam kominkiem

A ja dostałam rachunek wczoraj za 2 miesiące na kwote 2067 zł :( Mam ciepło ok 20 st i pietrowy dom .Za całą zimę to mnie co rok w granicach 5 tys wynosi ale grzeje od pazdziernika do marca czasem kwietnia :(

Gość zalezy jeszcze jak jest
ocieplony budynek, moj nie jest i za 28m place za trzy m-ce 760 zl.

za mieciac dzien i noc grzania, ustawiona temp. na okolo 60 stopni(jak bylo bardzo zimno to i na 65) i place okolo 550 zl

przede wszystkim piec musi być serwisowany! u nas po czyszczeniu i regulacji idzie 5m a już miesiąc później 7 :P

Gość Weronika30082008
rachunki cie zdziwia beda napewno nie male ja tez wynajmowalam mieszkanie z ogrzewaniem gazowym...chociaz wiesz to tez zalezy od pieca na przyklad. tez od tego czy to jest kamienica czy domek....powiedz cos wiecej o budownictwie bo jesli to kamienica to uciekaj:-)

Gość aśka z pytaniem
nie no domek prywatny jedyne co mnie dziwi to to, ze ogrzewanie jest wlączone od pazzdziernika a ja jeszcze rachunku nie dostalam mozliwe to jest?

Gość ta niedobra pupa
Ja ogrzewam dom ok. 130 m i w zeszłym roku za dwa miesiące dostałam np. 1800 zł! Ciekawe co będzie teraz?

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3855653 zajrzyj tutaj.dosyc szczegolowo opisalem zalety i wady gazowego. Nawet skan rachunku zapodałem. Nie wiem skad Wam sie bierze 1.90pln za metr gazu? Zobaczcie na skan z mojego rachunku.Jasno i wyraznie widac ze 1m szescieny kosztuje 0.93pln netto czyli 1.14pln brutto. Co prawda gazem samym nie grzeje ale jeden dzien sprawdzilem przy -13 st.C ile zuzylem gazu.ok.10m ,dom 110m/kw ,3m idzie mi na gotowanie i ciepla wode, wiec zostaje 7m x 1.14pln x 31 dni to 247,38pln za miesiąc. Dużo zalezy od pieca gazowego,baaardzo duzo od grzejników odpowiednio dobranych do pieca i stacja pogodowa z komputerkiem. Do tego dobre docieplenie domu. Moj dobry znajomy ma za gaz 700pln miesiecznie w mrozy.Mieszkanie 65m/kw ale piec zwykły,budynek niedocieplony,

ja place średnio ok. 900zl za 2 m-ce, przy stałej temperaturze w domu 21st, ok. 150m powierzchni ogrzewanej do tej temp.

dolicz opłaty przesyłowe itd to też musisz zapłacić a te koszta są nie małe - ja sobie po prostu dodałe, te opłaty do metra gazu - bo tak czy siak to zapłacic trzeba.

kurde ludziska nie osłabiajcie mnie,gdzie wy mieszkanie i z którego wieku macie te piece gazowe że wam tyle wychodzi? Nie dziwie się w dużym mieszkaniu w kamienicy,w bloku nieocieplonym, ze starym piecem typu Termet z przed 10 lat, ale czytajac niektorzy mieszkaja we wlasnych domach.To co nie ocieplacie domów i na starych piecach jedziecie?

Gość Weronika30082008
mozesz miec rachunki co pol roku...a pozatym to uciekaj z tamtad bo to ogrzewanie cie zniszczy:-)a raczej twoj portfel.....

oplata stala i przesyłowa jest niezmienna i czy spalisz 100m gazu czy 200m zaplacisz tyle samo wiec nie dziel tej oplaty.Zerknij na moj rachunek te oplaty to 17pln razem,wiec niewiele.To dodaj do 247pln to wychodzi 264pln razem z tymi oplatami. 1584pln by mnie wyniosl okres grzewczy gazem w domu 110m/kw plus ogrzewany wielki garaz. 6 miesiecy mrozów ponizej -10 stopni co jest raczej niemozliwe.