Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaskajsdhjdbsjdsd

pomozcie ginekolog ciaza

Polecane posty

Gość jaskajsdhjdbsjdsd

mam w pon isc na badania ktore dal mi skierowanie ginekolog na badania: morfologia krwi obwodowej - to wiadomo pobranie krwi mocz - to tez wiadomo -glukoza ?? - RPR serodiagnastyka kiły ? - co bede miala robione? jestem w 11tyg ciazy bede miala rowniez usg ale w innym szpitalu i juz bede miala dopochwowo? czy normalnie przez brzuch wiadomo.. to bedzie moje pierwsze usg prosze pomozcie

Gość jaskajsdhjdbsjdsd
prosze niech ktos odpowie :( porozmawia ze mna na ten temat :(

Gość ciekaweeee
glukoza- pobiorą ci krew na poziom cukru. poźniej dadzą glukozę do wypicia i po 45 min. (o ile dobrze pamiętam)znowu pobiora. a to badanie którego nazwę ciężko powtórzyć to też z krwi.

Gość jaskajsdhjdbsjdsd
a jednak musze z tym problemem zzostac sama:( myslalam ze znajdzie sie tu jakas dobra osoba ktora przechodzila juz przez to :( eh

USG to zależy od szpitala. Ja przez całą ciążę nie miałam ani razu przez pochwę, a np. moja koleżanka miała za każdym razem. Nie ma reguły.

Gość jaskajsdhjdbsjdsd
oo dziekuje a co bede musiala to cos wypic to dobre? to ciagle beda musieli mi pobierac krew?? pani z recepcji jak sie umawialam na wizyte powiedziala ze nie moge nic rano pic ale moge zjesc

Gość jaskajsdhjdbsjdsd
a jak to jest przez pochwe? a wy gdy idziecie do ginekologa zawsze sie golicie? ja bylam wczoraj to sie golilam i teraz w pon ide i troche odrstaja ale kuja i boje sie ogolic jeszcze bo beda czerwone kkrostki :(

Gość gośka zapłakan
pierwsze badanie naczczo musi być. pobiorą wsio za jednym razem. co co do wypicia dostaniesz nie jest smaczne. możesz sobie w aptece kupić i spróbować. usg dopochwowe robi się zreguły na początku ciązy. a później jak to mówi mój pan doktor przez brzuszek

Gość jaskajsdhjdbsjdsd
to moze przez brzuszek mi teraz zrobia:) nie moge sie doczekac az zobacze dzidzie w monitorze :) :)

Gość gośka zapłakana
normlnie włoży ci do pochwy coś co jak wibrator wygłada ale jest cieńsze. i sobie dzidziusia zobaczy

Gość gośka zapłakana
jak ci zrobi dopochwowe to też na monitorze zobaczysz

Gość jaskajsdhjdbsjdsd
ale wolalabym przez brzuch jednak :) bo troche sie krepuje ciagle jakmam tak rozychylac nogi lekarzowi..

Gość gośka zapłakana
oni podobno na nasze fryzury uwagi nie zwracają.

Nie musisz się golić do ginekologa :)

Gość jaskajsdhjdbsjdsd
ja wiem ale to jest troszke krepujace nie uwazacie? eh

przed pobraniem krwi nie powinno się nic jeść, można wypić trochę wody glukoza to normalne badanie, dodatkowego picie rozpuszczonego roztworu glukozy (jest bardzo słodki i dobrze mieć z sobą cytrynę żeby nie zwymiotować) to doustny test tolerancji glukozy bądź krzywa cukrowa. to ostatnie badanie to test kiłowy inaczej VDRL usg to standard więc powinnaś wiedzieć co to a tak poza tym to zastanawia mnie gdzie wy sie chowacie ze takich rzeczy nie wiecie :O

Co jest krępujące? Jak się nie ogolisz do ginekologa? Nie, to jest zupełnie normalne. Dla męża się nie golę a dla obcego faceta mam się golić??

Gość jaskajsdhjdbsjdsd
czikita widzisz ja nie wiem to moja pierwsza ciaza mam tylko 23lata.. i dlatego pytam o to ty pewnie tez nie wiedzialas wszystkiego.. to nic zlego ze pytam :(

Gość Filaki
Tez jestem w ciazy i dostałam skierowanie na usg tylko ja byłam w 12 tyg , dostałam usg narzadu rodnego i zarejestrowali mnie na połoznicze, czyli przez brzuch, na samym poczatku ciazy robia Ci przez pochwe , bo gdy dzidzius jest mały trudno go przez brzuch dokładnie zobaczyc na usg. Nie martw sie przez brzych pewnie bedzie :)

Gość jaskajsdhjdbsjdsd
dzieki :) Ale i tak sie tych wszystkich badan boje:P jakie pozniej beda badania czy to juz narazie dluga przerwa bedzie?

Ja miałam co miesiąc badania krwi a takich badań na fotelu to nie miałam w ogóle ale z perspektywy czasu stwierdzam, że mój lekarz prowadzący ciążę nie był zbyt dobry, bo nie zrobił mi np posiewu na jakąś bakterię, którą kobieta może zarazić dziecko podczas porodu, już nie pamiętam nazwy, ale to ważne badanie, a on to olał. Możesz być pewna że wszystkie badania choć nieprzyjemnie, są dla dobra dziecka i im więcej ich jest, tym lepiej to świadczy o lekarzu.