Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama radzia

czy to mozliwy poczatek zabkowania- nie za szybko

Polecane posty

moj maly skonczy jutro 11 tyg. od paru dni strasznie sie slini i wklada piastki do buzi. stal sie marudny. mozliwy poczatek zabkowania? nie za szybko

Gość mamaleny
może być głodna.moja też tak robiła i okazało się że przybyła na wadze za mało.jak przeszła na karmienie mieszana od razu jej przeszło

jest po karmieniu wklada tak natarczywie raczki do buzi, poplakuje i sie wscieka. juz sama niewiemco myslec o tym

moze byc choc to troche trwa zanim wyjdą ząbki mojemu pierwsze 2 zęby wyszły jak miał 4,5 msc

nic nie robić no może kupić śliniaki ;) zawiązują się ząbki w dziasełkach to się ślini bo ją swędzą ale wyjść mogą nawet za kilka miesięcy ;)

duzo sliniaków smarować dziąsełka i czekać jak bedą się wyżynać mozna dać coś przeciwbólowego

Gość matka Fifi
to nie jest ząbkowanie. Dziecko poznaje swoje ciało, zaczęło sie od rączek jak bedzie troche większy to bedzie stopy wkładał do buzi. A slina...no widziałas gdzies nie śliiace sie dziecko?? POczytaj trochę o rozwoju dziecka, polecam http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/0,79398.html

Gość bądź cierpliwaa
Mój robił identycznie od momentu kiedy skończył 2,5 m-ca. A pierwsze 2 zęby pojawiły się dopiero po skonczeniu 6-mcy także cierpliwości. Poza tym to że wkłada rączki do buzi to etap rozwojowy dziecka. Poznaje czesci swojego ciala zwłaszcza rączki, smakuje je, to wcale nie musi oznaczać że swędzą go dziąsła. Ze śliną jest podobnie. Dziecku na tym etapie gromadzi się dużo więcej śliny i ono nie nadąrza jej połykać stąd jej wyciekanie. Jakieś tam gruczoły szybciej zaczynają pracować czy coś. Tak mi mowiła pediatra. U nas faktyczne ząbkowanie zaczęło się miesiąc przed. Cierpliwości!!

To jak najbardziej moze byc zabkowanie, dzieci sa rozne, niektorym zabki wychodza szybko, moja corka miala pierwszy zabek jak miala troche ponad 3 miesiace, wiec.... Caly ten proces u niej jest szybki, bo tez jako pierwsza w przedszkolu zaczela gubic mleczaki i juz ma sporo zebow stalych... Kup dobra masc na dziasla dla dzieci :)