Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lavinia6787

czym karmicie wasze maluchy

Polecane posty

Gość Lavinia6787

jak to jest przy tej skazie białkowej ,posilki nie powinny zawierac mleka oraz białka ?nawet malych ilosci??pytam bo moj maly ma skaze kupilam produkt z bobovity poniewaz wyczytalam ze nie zawiera mleka ,al przed chwila usiadlam i zauwazylam ze posiada 0,5 g białka czy to mu moze zaszkodzic?? jakie wy kupujecie produkty przy skazie białkowej ???

Gość matka Fifi
Hej, przy skazie białkowej nie tylko nie powinno sie podawać krowiego mleka ale nalezy tez uważać z cielecina wołowiną z cytrusami i z kupa innych rzeczy koniecznie poczytaj na ten temat albo skonsultuj z lekarzem lub farmaceutą:) Mój mały tez ma skazę ale jeszcze nie wprowadzamy nowych produktów wiec nie moge Ci doradzić ale jak nie juesteś pewna to nie podawaj bo to może prowadzić do AZS.

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
o rany kobieto, weź może i przeczytaj czym jest skaza białkowa ! byłaś w ogóle u alergologa ? dieta dziecka musi zawierać białko, potoczne wyrażenie "skaza białkowa" - oznacza alergię lub nietolerancję BIAŁKA KROWIEGO czyli nie można jeść nic co pochodzi od krowy : mleko i jego przetwory, masło (zastąpisz oliwą z oliwek), twaróg , jogurty, żółty ser, wołowina dziecko ze stwierdzoną skazą białkową powinno być pod opieką pediatry albo alergologa i z nim trzeba ustalić dietę powinno dostawać mleko zhydrolizowane bebilon pepti lub nutramigen, czasem podaje się wapń w kroplach alergia ta zwykle mija po ukończeniu 3 lat, ale nie zawsze co jakiś czas w porozumieniu z lekarzem robi się prowokację nieleczona alergia pokarmowa może przekształcić się we wziewną i doprowadzić do rozwoju astmy

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
jak mogłaś pomyśleć, że trzeba wyeliminować białko ? lekarz nic ci nie tłumaczył ? nie można żywić dziecka tylko węglowodanami i tłuszczami, białko to podstawa diety, jest budulcem każdej komórki organizmu... a wystarczy wpisać w google "skaza białkowa " i od razu wyskakują strony medyczne z dokładnym opisem i przykładami diety skaza często jest mylona z nietolerancją laktozy, a lekarz co ci mówił ?

Gość Lavinia6787
o rany kobieto nie widzisz jakie pytania zadalam ,to co napisalas to i ja wiem, chodzi mi o to czy tak male ilosci 0,5 g białka moze zaszkodzic i jakie produkty (zupki,obiadki itd)kupujecie chodzi mi o firme ,Ps: jezeli z taka łaska odpisujesz to po co wogole sie wypowiadasz!

Gość Lavinia6787
lekarz mi wczoraj powiedzial ze nie dawac zadnego produktu zawierajacego białko

Gość matka Fifi
Musialś go zle zrozumieć białko musi byc tylko nie to pochodzące od krowy. Idź jeszcze raz!