Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bershkaaa

do mam KUBUSIOW pytanie

Polecane posty

Gość mama Kuby nie Jakuba
Czytając Wasze posty śmieszą mnie wypowiedzi ludzi którzy nie wiadomo skąd wypowiadają się że Kuba i Jakub to jedno imię - haha. Gdyby Kuba było zdrobnieniem od Jakuba to urzędnicy nie mieliby zgody na rejestrowanie takowego imienia!!! Czasem trzeba pomyśleć zanim się coś napisze ale pośle komuś tekst że skrzywdził dziecko!!! Mój synek też ma na imię Kuba!!! Będą jeszcze w ciąży napisałam oficjalne pismo do Rady Języka Polskiego by wypowiedzieli się w tym temacie i oto co mi odpisali: "Szanowna Pani, zapewne ucieszy Panią wiadomość, że jak pisał przed dwoma laty o imieniu Kuba przewodniczący naszej Rady, profesor Andrzej Markowski -Rada Języka Polskiego na posiedzeniu plenarnym 15 maja 2008 roku pozytywnie zaopiniowała tę formę jako formę oficjalną imienia. W uzasadnieniu podkreślono, że imię w takiej formie jest notowane w dokumentach polskich od czasu średniowiecza". Na pismo odpowiedzieli fachowcy więc może zanim zaczniecie swoje głupkowate wypowiedzi zasięgnijcie języka dalej niż w google!!!

Gość mama Kuby nie Jakuba
a Kuba imieniny obchodzi 11 maja i 25 lipca :)

Gość duzo mało
Mój ma na imie Jakub urodził się 25 lipca na Jakuba a wszyscy mówią do niego Kubuś.

Gość Ale Ty pier..lisz
autorko! Magdalena to magda tak samo jak Jakub to kuba a Aleksandra to Ola Jeśli kiedykolwiek ktoś będzie się upierał że tak nie jest to poprostu dlatego że takie dziwadła jak ty chodzą po tej ziemi i próbują uskuteczniac swoje pomysły.

Gość Podobnie
NIe prawda - istnieją dwa imiona Magda i Magdalena, Magda obchodzi imieniny 27 maja, Magdalena 29 maja - sprawdź sobie.

Gość ninawidze KubÓsiÓw!!!!!!!!!!!!
bachory jakich mało... Wrrr......................

Gość Mi msms
Zdrobnienia imienia Jakub Bednar, Buba, Bubek, Bubiś, Bubuś, Bunia, Bunio, Burski, Busiek, Busiu, Cube, Dżakobi, Dżakubek, Dżej, Dżejk, Dżejkob, Dżejkobi, Huba, Iacobo, Iacobus, Jacob, Jacoppo, Jake, Jakobi, Jakobs, Jakobus, Jaksa, Jakubas, Jakubciu, Jakubczyk, Jakubek, Jakubiczek, Jakubik, Jakubko, Jakuboszczak, Jakubota, Jakubowski, Jakubson, Jakubu, Jakubuś, Jakup, Jakuś, Jaqb, Jay, Jayms, Jim, Jimmy, Kimo, Kjub, Kooba, Kub, Kuba, Kubacki, Kubaczek, Kubaczka, Kubak, Kubaka, Kubala, Kubalina, Kubalonek, Kuban, Kubanek, Kubanio, Kubano, Kubanos, Kubas, Kubasiński, Kubasz, Kubaszek, Kubańczyk, Kubcia, Kubcik, Kubcio, Kubciuś, Kubczyk, Kubczyn, Kubdziulek, Kubecki, Kubeczek, Kubejro, Kubek, Kuben, Kubencja, Kubencjusz, Kubens, Kubensik, Kubenty, Kuber, Kubera, Kuberro, Kuberson, Kubeszko, Kubeusz, Kubeł, Kubełek, Kubi, Kubica, Kubiczek, Kubik, Kubinek, Kubisko, Kubiszczo, Kubiszon, Kubisztal, Kubisław, Kubito, Kubix, Kubiś, Kubocha, Kubol, Kubolec, Kubolek, Kuboleusz, Kubon, Kubos, Kubosz, Kubosław, Kubota, Kubotek, Kubraczek, Kubski, Kubsko, Kubson, Kubster, Kubstor, Kubsz, Kubsztal, Kubsztyk, Kubsztyl, Kubu, Kubucha, Kubuchna, Kubula, Kubulec, Kubulek, Kubulin, Kubulinek, Kubulka, Kubulolek, Kubulutek, Kubulątko, Kubuncjusz, Kubunia, Kubunio, Kubusek, Kubusiaczek, Kubusiek, Kubusiowaty, Kubusiątko, Kubusz, Kubutek, Kubuś, Kubuśko, Kubuń, Kubzyk, Kukuś, Kusz, Qba, Qbasek, Qbon, Qbutek, Quba, Qubuchna, Skubi, Tubek, Yakub, Yakubas, Yaqb, Yaqp, Żakob Kubeusz to zdrobnienie Jakuba .Jak mogli w urzędzie wpisać zdrobnienie jako imię ? nie ma takiego imienia jak Kubeusz !

Gość hthrthr
Autorko tematu, nadałaś dziecku nie imię a zdrobienie, jak idiotka która nie rozumie różnicy i nie wie które imię jaksię zdrabnia. Teraz powodzenia w szukaniu imienin (i w wyjaśnianiu wszystkim dlaczego dziecko dziecinnie i śmiesznie się nazywa, jakby prawdziwego imienia nie miało)...

Gość hthrthr
Magda i tak nawet jako "samodzielne" imię pochodzi od Magdalena a jest tu i tam wpisywane jako samodzielne właśnie z powodu wymysłów niedouków i dziwadeł. I potem takie biedne ofiary tłumaczą jak mają na imię i dlaczego właśnie tak.

1. Kuba jest zdrobnieniem od Jakub 2. Kuba od kilku lat jest rónież samodzielnym imieniem (conajmniej od 2005r.) 3. nie wiem kiedy jest Kuby, ale koleżanka która tez ma Kube i miała ten sam problem zaczęła obchodzić imieniny małego 1 listopada we Wszystkich Świętych bo wtedy wszyscy mają imieniny :)