Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szlisssia

Od kiedy mieszkać razem?

Polecane posty

Gość Szlisssia

Kiedy to nie jest stanowczo za wcześnie???

Gość mmmmmmmmmmkihhjkh
Po slubie, złotko.

Gość Szlisssia
Kochane przepisy zabraniają mi wyjść za mąż.

Najlepiej od początku. O ile nie jesteście małolatami. Przy wspólnym mieszkaniu od razu wychodzi na jaw czy się dla siebie nadajecie.

Gość Na temat i nie
od jutra;)

Gość Szlisssia
Zależy, co rozumiesz przez małolatów, bo sama nie wiem, czym jeszcze małolata. Mamy po 21/22 lata.

Gość hgdgad
Przepisy=alimenty

Małolaty w sensie czy tworzycie związek, czy chodzicie ze sobą... Czyli, jeśli myślicie poważnie o wspólnej przyszłości, to zamieszkajcie ze sobą od razu.

Gość ruchanie miesiac od poznania
2 miesiace - zareczyny 3- malzenstwo a po pol roku to juz dawno powinniscie mieszkac razem i ona powinna byc w ciazy. inaczej sie nie da. poczytaj kafe.

Gość Szlisssia
czy tworzycie związek, czy chodzicie ze sobą... Dobre pytanie, ciekawa jestem wytycznych. Tak, myślimy o wspólnej przyszłości. Ja zostaję na stałe w Niemczech, luby nie wyjeżdża do innego miasta na studia magisterskie, jak wcześniej planował.

Gość Na temat i nie
jesli są dorośli, mają gdzie, to jak najszybciej :) jesli są młodzi, to nalezy zaczekac;)

Jeśli to jeszcze młodzieńcza miłość, to mieszkanie razem niemal na pewno to popsuje. Dla tego pytałem o to. Jeśli jednak jesteście gotowi na wspólne życie to próbujcie! Życzę wam jak najlepiej!

Gość takajedna200000
ja mieszkam ze swoim od czerwca jesteśmy razem trzy lata ja mam 20 a on jest starszy i wiesz co Ci powiem- NIE ŚPIESZ SIĘ DO MIESZKANIA Z FACETEM !!!!

Zależy jaki facet. Ja tak mieszkam prawie 9 lat i jest dobrze ;-) Trzeba tylko mieć świadomość że wspólne życie to pasmo kompromisów (z obu stron)

Gość Szlisssia
Wiadomo, że ja zakochana i w ogóle, to nie mam obiektywnego spojrzenia na ten związek, ale zdaje mi się, że jest z gatunku "tych istotnych". Dopasowaliśmy się w niemal wszystkim, zdaliśmy nawet egzamin wspólnego mieszkania przez niecały tydzień (fakt, że po tym tygodniu oddycham z ulgą, gdy jestem u siebie), ale kiedyś byliśmy sobą zmęczeni już po dwóch dniach. Wytrzymujemy ze sobą coraz dłużej, a propozycja wspólnego mieszkania padła przedostatniego dnia. Na pewno nie będzie łatwo. Zostawiam sobie trochę czasu do przetrawienia tego, zanim zdecyduję. Od sześciu lat mieszkam na walizkach i mój rekord w jednym mieszkaniu to pięć miesięcy, a w jednym mieście - rok. Wizja zostania gdzieś na stałe, założenia czegoś na wzór "domu" trochę mnie przeraża.

Powiedz jemu dokładnie to samo.