Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olagogola

tab.antykoncepcyjne-jak zaczac?

Polecane posty

Gość olagogola

Niedawno zaczełam wspolzyc z moim chlopakiem.Byl to narazie petting.On chce z prezerwatywa, ja tez ale i tak sie boje,ze jakos moze dojsc do ciazy, wiec zdecydowalam sie na tabletki.Mam kilka pytan. 1. Ile szacunkowo kosztowalaby prywatna wizyta u ginekologa z calym przebadaniem do tabletek? 2.Jesli chcialabym na NFZ to czy musze miec skierowanie? 3.Ile kosztuja srednio tabletki? 4.Czy ktoraś z was miala potem problem z zajsciem w ciąze?

Gość to jest łatwe i proste
1. Wizyta 70 zł + badania : usg, badania krwi co gabinet to inna cena np. ja w jednym gabinecie zapłaciłam 70 zł za wizytę razem z usg , a w innym 70 zł + 100 zł za usg= 170 zł 2. tabsy kosztują 20-50 zł zależy jakie, średnia cena to 39zł 3.nie potrzeba skierowania :) 4. żadnych problemów z zajściem w ciążę , a tabsy brałam 8 lat zwykle gin nie robi żadnych dodatkowych badań przed zapisaniem pierwszych tabsów, dopiero jak nie podpasują, albo wystąpią działania uboczne to się robi badania jak tabsy dobrze dobrane to wcale nie czujesz, że je bierzesz

1. Ja za wizytę z USG dopochwowym płacę 70 zł, ale w większych miastach nawet 100-150 zł 2. Nie skierowanie nie będzie konieczne, wystarczy się zapisać i czekać na swoją kolej 3. Ceny są różne. Tabletki nowszej generacji 35-42 zł są też tańsze 10-30 zł za opakowanie. Ja za 3 listki Cilestu płacę 40 zł

Gość to jest łatwe i proste
teraz są nowoczesne tabletki, nie to co kiedyś, nie ma się czego bać ! :)

Gość olagogola
A czy jest konieczna co miesieczna wizyta u ginekologa?

Gość śmiech na sali9
nie jest konieczna,ale badac sie i tak trzeba jak bierzesz anty 🖐️

Zwykle ginekolog przepisuje recepte na większą ilość opakowań, choć przy pierwszym może dac Ci tylko na jedno. Wskazana wizyta raz na pół roku, raz na rok USG dopochwowe, piersi i cytologia

Gość olagogola
a czy jest duze ryzyko zachorowań przy braniu tabletek?

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
nie, tabletki zmniejszają nawet ryzyko, ponieważ regularnie chodzisz do gina i się badasz mogą wystąpić dzialania uboczne, ale wtedy popprostu zmienia się tabsy na inne, takie które dobrze