Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haaaalllllo

Czy można w ciąży wypić mleko+miód+czosnek+masło ??

Polecane posty

Gość haaaalllllo

Gość absolutnie nie można
w ciąży to tylko czerstwy chleb i woda

Gość oczywiscie ze tak
na przeziebienie tylko naturalne sposoby najlepsze

Gość bigola
naturalne ale napewno soku z malin nie mozna pic.Swoja mieszanke mozesz smialo wypic.

Gość bigola
Mi lekarz kategorycznie zabronil.Dziala podobnie jak aspiryna.Bie musi zaszkodzic ale moze.

juz sie duzo nasluchalam czego to nie wolno..po czym przyjechalam do innego kraju i widze panie w ciazy i karmiace piersia pijace kawe i rozne niby zakazane soki,a dzieciaki zdrowe ze hoho,nigdy nie choruja...u nas az do przesady z tymi restrykcjami.ostra dieta dla kobiety karmiacej...potem ma slaby pokarm i dziecko ryczy,bo glodne...tu zas na odwrot.uwaza sie,ze silna matka to silne dziecko i zalecaja jedzenie wolowiny podczas karmienia.zadne dziecko dotad od tego nie umarlo...no i badz tu madry :o

Gość bigola
masz racje ale to dopiero jak sie dzidzius urodzi.Ciezarna kobieta powinna jednak dbac o swoja diete zeby nie zabraklo kwazu foliowego i innych witamin w organizmie.a niekture leki sa calkowicie zabronione.sa ziola czy owoce ktore moga spowodowac poronienie.Wystarczy kilka lyzek oleju rycynowego ktory jest przeciez calkowicie naturalnym srodkiem zeby stalo sie nieszczescie.Autorka ma racje ze pyta.Dieta jest bardzo wazna.

w ciąży przestrzegałam diety, bo miałam podejrzenie o cukrzycę ciążową. Ale jak urodziłam to poprostu starałam się zdrowo odżywiać i tyle (nie jadłam fast foodów, nie piłam napojów gazowanych, ograniczyłam słodycze itp). Nie mogłabym odmówić sobie kawy.

Gość kawa latte*
bigola---- pytam sero, jakich owoców w ciąży nie można jeść?

Gość kawa latte*
serio* :)

Gość bigola
ja mialam zabronione maliny i jagody,mimo ze moja ciaza nie byla zagrozonDowiedzialam sie przez przypadek jak trafilam do lekarza z przeziebieniem i sie pochwalilam ze nie bralam lekow tylko herbatka z sokiem malinowym, herbatka lipowa.Wtedy pan doktor stanowczo powiedzial ze nie wolnoi ani jednego ani drugiego.Dolozyl jeszcze jagody i jeszcze jakis syrop.Chyba sosnowy ale tego nie jestem pewna.

Gość bigola
to nie byl chyba syrop sosnowy tylko z kory brzozy.Tak sobie przypominam

Gość kawa latte*
Dzięki za odp. Myślałam, ze są jeszcze jakieś inne owoce, których nie można. Mnie znowu na przeziębienia (będąc w ciąży) lekarka polecała do herbaty sok z malin. Jak widać co lekarz to inne zdanie ;)

Gość no to jaa
ja pierdzielę, kiedyś kobity jadły co znalazły, zimą monotonnie - kartofle marchewką lub kapustą i wszystkie żyły i ich dzieci też. Jedzcie to na co macie ochotę, tylko w rozsądnych ilościach. Ja nawet jadłam golonkę i zapijałam piwem jak mnie naszło. Tłustego boczku też czasami nie mogłam sobie odmówić, a czosnek i cebulę.. na potęgę. Dzieci jakoś zdrowe mam. I to przy którym nie stosowałam restrykcyjnej diety (karmienie) nawet zdrowsze jest.

Gość bigola
hmm nie wiem.Chyba masz racje kazdy ma inna wiedze ale lepiej dmuchac na zimne ;)

Gość klik klik klik klik
ja tam szczerze mówiąc o żadnych specjalnych dietach dla ciężarnych nie słyszałam. ja w ciąży jadłam wszystko (dosłownie) o gdybym miała się przy każdym posiłku zastanawiać jak jest zdrowy pożywny itd to chyba zamiast tyć bym chudła co do karmienia to nie jadłam tylko wzdymających rzeczy (kapusta groch fasola) by uniknąć kolek u dziecka i z owoców to cytrusów bo sa alergiczne

Gość kawa latte*
ja też jadłam wszystko, dlatego byłam zdziwiona, ze czegoś tam nie wolno. Wszak ciąża to nie choroba ;)

Gość MLEKO Z CZOSNKIEM
No pewnie, ze mozna - nic z tych rzeczy nie zaszkodzi ani tobie ani dziecku. Jedyna kwestia to czy jestes w stanie to przelknac w ciazy . Mnie na sama mysl o cieplym slodkim , czosnkowo-maslanym mleku podrzuca - pisze myslac - POMARANCZE, KIWI, JAGODY - no wlasnie co ztymi jagodami i malinami ja tylko tu czytam, ze nie mozna a w ksiazkach kucharskich dla ciezarnych jak najbardziej zalecaja ?

Gość sekret urody
na jednym topiku jest laska,ktorej polozna wciskala,ze sport w ciazy-kategorycznie nie! bo kobiety uprawiajace sport-dluzej rodza,bo maja skostniale miesnie no i dluzej do siebie dochodza! takze-ile ludzi tyle opinii.ale z tym sportem to juz bylo przegiecie. jeszcze laska sie chwalila,ze ta pani polozna ma 25 letni staz i sie zna:( a mleko z czosnkiem-tak.Tylko podobno tego czosnku tez za duzo nie mozna w ciagu dnia spozywac.

Gość biedroneczka345
Mleko miód i czosnek można jak najbardziej, a co do malin to też można, jedyne czego nie można to wyciąg z liści malin bo mogą powodować skurcze ;)