Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutno mi

smutno mi

Polecane posty

Gość nie jest źle
melisa jest lepsza:P i naprawdę pomaga:)

Gość smutno mi
zatankowana- z łodzi kapelanaa--> masz racje. z całej twojej wypowiedzi wynika ze za bardzo zajmuje sie soba. mam wrazenie jednak ze to takie błedne koło- zajmuje sie zbytnio soba, zauwazam to, wiec otwieram sie na ludzi i chce im pomagac, jednak znowu dochodze do wniosku ze nie sa tego warci ( bo nie otrzymuje nic w zamian ) i znow sie zamykam na nich. jednak ostatni etap chyba jest niepotrzebny , bo rujnuje mi zycie. po sesji wyjde do ludzi - aj promis;p naprawde pomaga mi to co piszecie:) jestescie kochani:) rzeczywiscie przesadzam. mam jeszce 10 dni wiec po 5 dni na kazdy przedmmiot i jakos dam rade. nawet w woelnym tepie sie uczac ale ciagle

Gość smutno mi
melise takze wyprobuje:) ide zobaczyc czy moze mam w szafce;p

Gość zatankowana
szkoda ze z łódzi hehe.bojakbys zaliczyla tobysmy poszly na piwko:)i obowiazkowo zapisaly sie na fitness,:)))

Gość dawno nie jadłam kukurydzy
melisa uspokaja, a dziurawiec dziala przeciwdepresyjnie, znaczy się podnosi nastrój

Gość kapelanaa
naprawde wyluzuj troszke:) nauka to nie wszystko,a zdasz na pewno jakos.. zeby tylko zdać:D pomysl sobie juz tyle przezylas,tyle sprawdzianow w życiu,kartkówek,testów,egzaminów,matura itp.:D i co jakis głupich poprawek masz nie zdać? hahaha prosze Cię:D:D melisa,włączone światełko ,zeszyt ,książka i do roboty ,migiem się nauczysz,a nim się obejrzysz 10dni zleci Ci szybciutko...zdasz i dalej sobie żyjesz i układasz wszystko :) a inni naprawde nie mają nawet możliwości zacząć czegokolwiek budować...:)

Gość smutno mi
zatankowana a Ty skad jestes? nie mam melisy ale jutro sobie kupie:)

Gość zatankowana
ja z torunia:)z usmiechem ci do twarzyhehe

Gość smutno mi
heh;p kiedys byłam tam na wycieczce szkolnej i po piwie biegałysmy srodkiem ulicy z kolezanka koło takiego pieknego mostu z swiatełkami, kojarzysz to miejsce?:p

Gość zatankowana
no pewnie:) a ja bylam w lodzi na piotrkowskiej na zakupach,ale to bylo dawno:)

ja z torunia pamietam bulwar filadelfijski :classic_cool:

Gość zatankowana
moj ukochany bulwar:)cudowne miejsce

jak tam byłam, daaaaawno temu, to cała starówka i ten bulwar był tak ładnie podświetlony wieczorem, zapadł mi w pamięć

Gość smutno mi
no ja ogolnie mieszkam 20 km od lodzi, ale teraz sie wyprowadziłam i mieszkam w kamienicy takiej dwie ulice od piotrkowskiej. ogolnie to miato jakos mnie nie porywa. ;p chociaz na przeciwko jest taki duzy ladny park:)a tak to wole na wsi przsuiadywac;p mam tam tez rodzenstwo wiec jest inaczej:)

Gość zatankowana
teraz jest jeszcze bardziej podswietlony:)ale njalepiej jest tam w lato.

Gość smutno mi
hmmm tam jest tez taka krzywa sciana i jakas legenda byla z tym zwiazana;p i pamietam ze kazdy probował sie utrzymac na nogach stojac tyłem do niej... wiecie o co chodziło?

mam przy tym krzywym budynku fotę nawet :classic_cool: łódź, moje miasto 😍

Gość smutno mi
powaznie Twoje czy tylko masz je w sercu;p

Gość zatankowana
no bo ona jest krzywa i trudno jest ustac obokniej :)heheh smutna jakbys chcialato daj mi maila to napisze do ciebie

Gość smutno mi
a i ja tez mam tam fote.;p;p nie pamietasz o co chodziło moze? bo pamietam ze kazdy za wszelka cene chciał sie utrzymac;p

nie pamiętam dokładnie, mojej kuzynki jakiś przyszywany wujek ponoć mieszkał w tym budynku. ale nie pamiętam legendy ;) łódź w sercu i ciągnie mnie tam

Gość smutno mi
Legenda o grzechu Krzyżaka Z toruńską Krzywą Wieżą związana jest następująca legenda: W toruńskim zamku mieszkało 12 Krzyżaków. Wśród nich jeden był człowiekiem szczególnie urodziwym. Spacerując po Toruniu spotkał równie urodziwą toruniankę i zakochał się od pierwszego wejrzenia. Zupełnie zapomniał o tym, że był nie tylko rycerzem, ale także zakonnikiem. Często spotykał się z piękną mieszczką wieczorami w staromiejskich zaułkach. Pewnego razu zostali zauważeni przez mieszkańców miasta i wieść o ich romansie rozniosła się szeroko. Dowiedzieli się o tym zarówno członkowie Rady Miejskiej, jak i krzyżacki komtur. Długo zastanawiano się jaką karę wymierzyć nieszczęsnym kochankom i kto ponosi większą winę za to co się stało. W końcu uznano, że wina jest równorzędna, a ich spotkania niegodne są wzorowej obywatelki miasta, a tym bardziej rycerza – zakonnika. Sąd toruński skazał więc dziewczynę na 25 batów wymierzonych jej przy Bramie św. Jakuba na Nowym Mieście. Decyzja w sprawie kary dla zakochanego Krzyżaka należała do komtura. Ten zaś nakazał wybudowanie nieszczęśnikowi wieży obronnej, która byłaby odchylona tak od pionu, jak jego życie odchylone było od reguły zakonnej. Rycerz wybudował więc Krzywą Wieżę, odchyloną od pionu o 1,4 m, którą możemy oglądać po dzień dzisiejszy i która przypomina o niegodnym występku rycerza – zakonnika. Toruńska Krzywa Wieża jest więc symbolem grzechu. Jest jednak także miejscem, gdzie sprawdzić można swoją niewinność. Stojąc pod wieżą z plecami przypartymi do pochyłego muru, dotykając piętami jego cegieł i wyciągając przed siebie obie ręce sprawdzamy swe sumienie. Jeżeli przez dłuższą chwilę uda nam się wytrzymać w tej pozycji, oznacza to, że jesteśmy bez grzechu, jeżeli nie, to znaczy że na naszym sumieniu ciążą przewinienia.

Gość smutno mi
zatankowana to moje gg 11791716:) napisz:)

Gość zatankowana
pierwszy raz to slysze:)dzieki smutna,a teraz ide ziuziu ,papapapa

Gość zatankowana
:)

ja tam nie miałam problemu, by się utrzymać opierając się o ścianę :classic_cool:

Gość smutno mi
no włąsnie tak to jest ze o swoim miescie sie najjmniej wie;p dobrze trzymaj sie:) i dziekuje jeszce raz wszystkim ze mam teraz lepszy nastrój:) nawet wycieczki licealne mi sie przypomniały. kurcze ale znow tak tesknie za moja klasa. była naprawde w deche. ;p

dobrej nocy 🖐️:)

Gość smutno mi
jasne;p a wiesz co walsnie mi sie przypomnialo , kiedy tak czytałam te legende ze ja tez nie!:)

cnotliwe z nas babki, nie ma co :classic_cool: