Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miszczu

niedobór kobiet równa się wojna

Polecane posty

W Chinach jest nieproporcjonalny przyrost urodzeń chłopców względem dziewczynek, spowodowane jest to jakimis przepisami spadkowymi oraz wymuszonym prawnie modelem rodziny 2+1 (jakieś 3:1 dla chłopców) W XIw wielką brytanie nawiedziły szeregi najzadów wikingów, którzy nie mal doszczętnie zgrabili wszelkie dobra materialne jak złoto, ceramika, sól. Trzeba pamiętać że w tamtych czasach wśród wikingów narodziny syna były świętem na całą okolice a narodziny córki wystawiały na pośmiewsko ojca i całą rodzine. Spowodowało to nieproporcjonalny przyrost narodzin chłopców...(ponoć nawet 10:1) Najazdy były spowodowane...(nie wiem jak to określić...) próbami czy okazjami do wybicia się w chierarchi tamtejszej jako zajebiaszczego wojownika - co owocowało powodzeniem wśród kobiet. W krajach arabskich równowaga była zachowana dzięki cenie jaką żądano za kobiete czyli mozna powiedzieć, że ceny kobiet były pierwowzorem giełd papierów wartościowych, odwozrowywujących stan gospodarki. No właśnie mając w świadomości pewne zdarzenia z historii...aczkolwiek tutaj przytoczone są te najbardziej powszechnie znane...czy nie uważacie, ze czas najwyższy po prostu kobiety wystawić na giełdzie...co na dłuższą mete zrujnuje rozpędzoną chińska gospodarkę????

Gość Terakota
Chińczycy w poszukiwaniu kobiet zaczną wyruszać na Zachód i jak przyjdzie co do czego to my ucierpimy na tym najbardziej, jak zaczną nam zabierać kobiety.

Gość takie cudo
tak, najwyższy czas

Gość kilek
jest tu ktos normalny

ale ze zawsze sie trafia ktos nienormalny co na pytania retoryczne odpowiada.. to ja odpowiem, tak ja jestem i jestem normalna:D