Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgvyhujff

wkurzyła mnie baba na allegro

Polecane posty

Gość fgvyhujff

chciałam odebrac od niej zakup osobiście, mieszkam na tej samej ulicy ale ona twierdzi, że to niemozliwe:-( musze płacić za przesyłkę poleconym priorytetem 10 zł w ogóle zanim kupiłam przedmiot to próbowałam sie dowiedziec czy to jest mozliwe odebrac osobiście ale baba nie odpisywała jednak zdecydowalam sie na zakup ehh nie moge jej wystawic negatywa ani nawet neutralnego jesli dojdzie ale sa naprawde na allegro super sprzedawcy którzy ida na reke i to oni powinni miec tylko prawo do pozytywów jak sadzicie

No cóż...baba jest jakaś jebnieta chyba...tylko tak moge skomentować jej zachowanie. Chociaż może wchodzą w gre czynniki, o których nie wiem. Nigdy nic nie kupowałem na allegro i nie wiem jak sie to odbywa.:( Przykro mi...naprawde mi przykro że Cie zawiodłem:P

Gość fgvyhujff
w sumie zaznaczyła w aukcji ze list priorytetowy polecony ale ja duzo kupuje i sprzedaje na allegro i jak ktos mnie prosi o odbiór osobisty to ide na reke a jest tak bardzo czesto napisałabym w komentarzu że przesyłka ok ale wczesniej pani w trakcie trwania aukcji nie odpisywała na zapytania oraz nie zgodziła sie na odbiór osobisty (fakt to by była tylko jej dobra wola bo takiej opcji nie było) ale w porównaniu do naprawde miło przeprowadzonych transakcji ta wypadła blado do tego oczywiscie pozytyw

Głupia baba...następnym razem sprzedaj jej kopa na allegro:P

Gość eljotta
może zarabia na przesyłce

Gość fgvyhujff
hehe dzieki za poprawienie humoru

:classic_cool: Nie ma sprawy...ale na przesyłce to zarabia chyba firma kurierska?

Nie zawsze na przesyłce zarabia tylko firma kurieska czy poczta, gdyż sprzedający zawyżają rzeczywisty koszt przesyłki i też dodatkowo parę złoty im wpadnie z tegp tytułu. Jak się przyjrzysz aukcją to zauważysz, że w wielu przypadkach przesyłka listem priorytetowym jest wyceniona na 13-15 zł, bo niby dochodzą jeszcze koszty zapakowania towaru. A moim zdaniem więcej noż 10 zł to raczej nie wychodzi.

Gość 23456433
A ja ją rozumiem.... również czasami sprzedaję na allegro i ludzie zadają pytania, czy jest możliwy odbiór osobisty. Zawsze mówię, że NIE, bo jak idę coś wysłać na pocztę to mogę iść kiedy chcę (zazwyczaj chodzę wieczorem), a nie umawiać się z pojedynczą osobą, na to schodzi więcej czasu :o

Gość 23456433
nie będę wpuszczała ludzi do domu bo pędzę bimber i może coś wyczuć, ewentualnie mogę się umówić na ławce w parku

Gość edfcafafdwfdw
no tak nie musiała to fakt to jej dobra wola, ale jak trwała licytacja i jej wysłałam zapytanie to mogła odpisac że to niemozliwe prawda? I jak tu dac pozytyw jak jest niekontaktowa, takie fałszowanie na tym allegro

Jeśli ma konto zarejestrowane jako FIRMA i rozlicza się bez kasy fiskalnej gdzie WSZYSTKIE WPŁATY MUSZĄ BYĆ NA KONTO to odbiór osobisty nie wchodzi w grę, więc nie zakładaj z góry tylko złej woli !

Gość kalemu ukraść krowę źle
Może ma w domu jakąś dziwną sytuację (np. chorą psychcznie osobę)? Może pracuje w nocy albo na dyżury i nie jest w stanie się umówić na odbiór? Wzięłaś udział w aukcji, warunki znałaś, nie ma powodu wybrzydzać.

Gość edfcafafdwfdw
ale ja bym wpłaciła normalnie na konto tylko odebrała osobiście chodzi mi o to ze nie odpisała głównie

Gość fyujf
może nie ma stałego dostepu do neta, może nie ma czasu , nie chciała, robisz z igły widły,jak ci tak nie pasuje to nie mając pewnosci czy ta osoba zgodzi się na odbiór osobisty nie trzeba było kupowac, ja też nigdy nie umawiam się na odbiór osobisty, nie mam czasu ani ochoty latac po całym miescie, ani tym bardziej spraszać obcych ludzi do domy, jak dla mnie to ty jakaś konfliktowa jesteś...

Gość robilam test na rok
jak mieszkacie na tej samej ulicy to nie moglas do niej do domu pojsc i kupic? tylko az przez allegro??/