Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pukiiii

meldunek dziecka ojciec NN

Polecane posty

Gość pukiiii

jeśli ojciec dziecka jest nieznany lub nieuznaje dziecka to czy meldujac dziecko w USC mozna w rubryce"ojciec" podać dowolne imię a nazwisko wpisać/powtórzyć matki dziecka? czy będzie widnieć tam puste pole? Jesli tak to czy w tej sytuacji nalezy się rodzinne? Czy tylko wtedy gdy będzie wpisane "ojciec"NN? I jesli będzie moje to czy niekoliduje to z przyznaniem mi rodzinnego i dodatku dla samotnego rodzica? Może ktoś miał podobna sytację i sie wypowie Bo rodzinne jest przyznawane jeśli (min) : -ojciec dziecka jest nie znany

Gość
Specjalistką nie jestem, ale tak na "chłopski rozum" to chyba nie można wpisać dowolnego imienia i nazwiska ojca, jeśli nie jesteś zamężna, to ojciec musi się pojawić osobiście i uznać dziecko, a tak to tylko ojciec nn.

Gość mmmmmmmmmmmmmm
ja jestem samotna matka i w usc moglam wybrac sobie dowolne imie jakie wpisza ojcu a nazwisko jest wpisane moje. Powiedziano mi ze to normalna procedura. daty ur i reszty nie uzupelniaja.

i zasilek nalezy sie normalnie plus dodatek dla samotnych matek. Idz do swojego MOPR, tam Ci powiedza jakie dokumenty sa wymagane lub zerknij na strone internetowa MOPR w Twoim miescie czy innym - wymagania sa identyczne w calej Polsce.

Gość pukiiii
już się dowiedziałam jak ma się ta sprawa. I rzeczywiście moje nazwisko będzie powtórzone w miejscu nazwiska"ojca" . Dzięki za odzew

Gość gtttttttgosia
ja tak mialam, taka jest procedura, wpisujesz wybrane imie ojca, wymyslasz sobie a nazwisko wpisuja Twoje. To niby jest dla nich oczywiste ze ojciec jest NN. Niby nie moze byc pustych rubryk... dla mnei to tez wydawalo sie dziwne, ale tak jest