Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sos7900000

Materna centrum czy ktoras z Was je lykala w ciazy?

Polecane posty

Gość sos7900000

jestem w 15 tyg ciazy i od 2 tyg zaczelam lykac witaminy materna centrum czy sa one dobre ?czy ktoras z Was tez je lykala?

Gość ja je brałam
w dwóch ciążaach i byłam zadowolona. Jak ci moge polecić na to, żebyś nie miała anemii (niskiej hemoglobiny) to łykaj 2 "buraki" firmy herbapol. możesz zapytać ginekologa, ale w ciąży nie ma żadnych przeciwskazań. Brałam i nigdy nie miałam w ciaży niedokrwistości.

Gość sos7900000
ja je bralam.....dziekuje za odp pozdrawiam

Gość kilka yyyy
czy jak sie zaczyna brac witaminy tu ktore zawieraja w swoim skladzie kwas foliowy to juz nie musze brac dodatkowo folika?

Gość jest takie powiedzenie
Łyka Maternę a rodzi Manna Kojarzycie tych dwóch panów? ;) Podobno po tych tabletkach rodzą się bardzo duże dzieci

Gość co za bzdury
jak moga sie rodzic duze dzieci?

Gość sos7900000
to ja juz nic nie rozumiem :(znaczy sie zebym lepiej odstawila ta materne i zaczela lykac inne witaminy?

moja kolezanka w ciazy bierze materne która jest dosc drogą kuracja (chyba 30 zlotych na miesiac) a ja zazywam vitaminer dla kobiet w ciazy (17 zlotych za 2 miesiace). porównałysmy skład i jest identyczny, moje mają nawet czegoś wiecej. a wpływ witamin na wielkosc dziecka to bzdura!!! :D

Gość huha
ja mam bardzo dobre wyniki bez witamin, lekarz powiedzial zebym brala elevit, ale biore co drugi/trzeci dzien zeby ew. niedobory podleczyc. Ordynator w szpitalu w ktorym lezalam na poloznictwie tez stwierdzil ze te witaminy powodują ze dzieciaki bardzo duze rosną i ciezko urodzic potem. Pierworódki jak mają dziecko 4,5 kg urodzic to czesto to sie cesarką kończy bo nie dają rady Zresztą jak to stwierdzil, z całego dziennego zywienia dzieci biorą tyle co w dwóch - trzech gryzach jest wiec jak sie normalnie je to ciezko by bylo niedobór zrobic

Normalnie - rodzą się tak ok lub ponad 4 kg

Gość co za bzdury
jest takie powiedzenie.......klepiesz bzdury i co straszysz dziewczyne?!od kiedy to witaminy przeznaczone dla ciezarnej powoduje az taka nadwage u noworodka????????materna ma dobra opinie i jest polecana przez instytut matki i dziecka

Gość kokja
tzn ze wszystkie witaminy tj prenatal tez sa powodem nadwagi u noworodka?????ha ha ha ha ale smieszne

A dlaczego mam straszyć? I co ci odbiło z nadwagą? Wiele dzieci się teraz rodzi większych, bo kobiety mają dostęp do lepszej opieki lekarskiej i właśnie biorą witaminy, co powoduje większy rozwój płodu.

Gość ja je brałam
Autorko, tylko nie rezygnuj z witamin. Materna jest ok tylko jest dość droga. I nie wierz w te bzdury o tym, że po niej wielkie dzieci się rodzą. masakra jak tu niektórzy doradzają, chyba złośliwie... moje pierwsze dziecko 2650g, drugie 3200g. także żadnego manna nie urodziłam na maternie. jak bierzesz witaminy zawierające kwas foliowy to nie musisz nic dodatkowo brac innego.

Gość BRALAM ALE
Ja w pierwszej ciazy lykalam, ale niezbyt dlugo bo mi sie po niej strasznie niedobrze robilo. Najpierw nie wiedzialam co jest grane - czulam sie dobrze - nagle dopadaly mnie mdlosci, robilo mi sie slabo, kolotalo mi serce, zimne poty cos okropnego. Myslalam z poczatku, ze to normalne ciazowe dolegliwosci ale potem zauwazylam ze mnie dopada to wkrotce po zazyciu Materny. Odstawilam i juz nie mialam sensacji. NIe tylko ja tak mialam wiele moich kolezanek tez. W tej Maternie czegos jest za duzo . U mnie sprawdzilo sie Pregacare ale nie wiem czy jest w Polsce - nawet latwiej polknac niz ta wstretna Materne. Po prostu sprobuj moze Tobie akurat nie bedzie szkodzila.

Gość a mi gin
poleciła Feminatal jako rekomendowany ( przez nią samą też, bo jest w ciąży :)) . od 14 tyg biore już ten N wszystko jest w porządku

ja łykałam jakieś 3-4 mc , ale po pewnym czasie musiałam się przerzucić na coś innego , po prostu po Maternie miałam odruch wymiotny .... :( bleee i zmieniłam na Prenatal , jestem z niego zadowolona , nigdy nie miałam anemii , wręcz wyniki zawsze miałam koncertowe przynajmniej do tej pory ... a i zaoszczędziłam bo Prenatal kosztuje 40 zł za 100 tabl. a Centrum Materna 90 tabl --> 80 zł , przynajmniej tyle ja płaciłam.

Gość sos7900000
dziekuje dziewczyny za odpowiedzi.Skoncze te opakowanie materny i zmienie na jakies tansze witaminy