Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a gu gu12

Maz chce zebysmy dawali 7-msc synowi mleko krowie

Polecane posty

O mleku modyfikowanym: "To mleko krowie, którego skład został tak zmieniony, aby jak najbardziej upodobnić je do składu mleka kobiecego. Takie mleko z powodzeniem zastępuje pokarm mamy, gdy maluch nie może być karmiony piersią. Dziecko może dostawać mleko modyfikowane w pierwszym roku życia i dłużej. Zawsze jednak zwróć uwagę, aby rodzaj mleka (początkowe, następne i junior) był dostosowany do wieku twojej pociechy. Modyfikacja mleka polega na zmianach składu mleka krowiego odpowiednio do potrzeb noworodka, niemowlęcia czy małego dziecka. Skład mleka modyfikowanego jest szczególnie istotny dla niemowlęcia w pierwszych miesiącach jego życia, kiedy to rozwija się bardzo intensywnie, a mleko jest jedynym pokarmem." źródło: http://www.mamopedia.pl/0-3-mies/jedzenie/mleko-modyfikowane czyli mleko modyfikowane nie bierze się z sufitu :/ tak więc mleko krowie jak najbardziej może być podane dziecku może nie przed 4 miesiącem ale w 7 jak najbardziej :) a tym bardziej jak to jest mleko ze znanej, zdrowej krowy

rilla - pewnie, że są sytuacje, kiedy po prostu nie można inaczej. Tak jak są sytuacje kiedy po prostu trzeba dać komuś w łeb czy postrzelić. Ale jak nie trzeba, to lepiej tego nie robić. Kobieta z Twojego przykładu pewnie miała zły pokarm przez złe odżywianie. Ale jak nie może kupić dobrego jedzenia dla dziecka to sama też pewnie nie jada sushi. Sytuacja zrozumiała i do zaakceptowania. I nikt nie ma prawa tej kobiecie nic powiedzieć. Dba o swoje dzieci najlepiej jak może.

Gość co do babc i dziadków
taajasne "A co do naszych czasów , naszego niemowlectwa , moze nie było bebiko , nan itd , ale było zwykłe mleko w proszku , w niebeskich opakawoniach (lub troche mniejszych opakowaniach ze zdjeciem dzieci)" a to mleko w proszku to bylo...odparowane i zliofilizowane (albo i nie) mleko krowie bo chyba nie spodziewałas sie czegoś innego? --->nie spodziewałam się czegos innego :-D , bo mleko modyfikowane typu bebiko , nan , nestle i wszystkie inne to tez mleko krowie :-D :-D :-D

a to wytłumacz mi moze ostatnie zdanie Twojej wypowiedzi "A to jednak róznica mleko w proszku , a od krowy" bo nie załapałam :) bo jak dla mnie to tu nie ma żadnej różnicy. po rozpuszczeniu proszku w wodzie uzyskuje sie de facto mleko krowie. w obecnych mlekach - z dodatkami. ale nadal krowie :)

no to skoro wszystkie się zgadzamy że mleko modyfikowane to tak naprawde tez mleko krowie to po co te nerwy w niektórych wypowiedziach :) najważniejsze by dziecko dobrze to mleko tolerowało :)

a sama nie wiem o co mi chodziło :-D Dziwi mnie tylko dlaczego moja mama robiła mi to mleko jak mogła równie dobrze rocienczyc krowie Wydawało mi się ,ze pewnie dlatego ,ze czyms się jednak rózniło :-D

Ja pamiętam, że za naszego niemowlęctwa mleko było w workach, a nie w kartonach jak teraz UHT. I te w workach się szybko psuło, a nieraz już się zepsute kupowało. Więc takie w proszku było chyba o tyle lepsze, że się nie psuło i nie trzeba było dziennie biegać do sklepu. Tak na logikę mi się wydaje :)

A to mleko w workach było na pewno bardziej naturalne niż to, co kupujemy dzisiaj...

byc moze dlatego ,ze zawierało dodatkowo witaminy i minerały Ja tamto mleko piłam dosyc długo , bo sama pamietam :-D I faktycznie ten proszek był pyszny , tez wyjadałam na sucho lub z cukrem albo takie geste , jeszcze nie rozcienczone z woda :-D

jak myśmy były małe to wogóle ciężko o cokolwiek było :D:D:D komuna i te sprawy :) jak matki tylko miały okazję to kupowały świeże mleko prosto od gospodarzy a jak nie miały to właśnie to w proszku bo miały pewność że nie popsute bo faktycznie to w woreczkach się ekspresem psuło poza tym ono cenowo było jak 4 mleka w woreczku a starczało na tydzień dwa a takie z woreczka to codziennie trzeba było kupować więc oszczędność też była brana pod uwagę :) a co do tego mleka to do tej pory są sklepy gdzie je można kupić :)

"singri - A to mleko w workach było na pewno bardziej naturalne niż to, co kupujemy dzisiaj..." juz pisałam. było o tyle naturalniejsze ze zawierało tez bakterie ktore wystepują w naturalnym mleku i powodują że się ono "zsiada". dlatego trzeba je było gotowac przed spożyciem, bo popularn ebyły różnego rodzaju choroby powodowane przez te bakterie - od toksoplazmozy po salmonellę i jeszcze jakies tam inne. obecnie technika konserwacji mleka powoduje ze jest ono wyjaławiane - dlatego sie nie psuje i mozesz je pić bez gotowania. to jedyna różnica. i nie wiem czy wypada na niekorzyśc mleka dzisiejszego, jak dla mnie - dzis jest lepiej :)

lepiej o tyle że na bank nie kupimy popsutego mleka ale gorzej bo to nie to samo jeśli o smak chodzi no i z dzisiejszego nie zrobisz sobie zsiadłego mleka że o własnym twarogu nie wspomnę :)

ale sie nie zarazisz niczym. jak dla mnie warte odżałowania, tym bardzije ze i twaróg i mleko zsiadle mozna sobie normalnie kupic w sklepie i nie trzeba nastawiac samemu :)

Gość o boze co z ciebie za matka
ciezko ci bylo do pol roku byc na diecie matek karmiacych? Jestes zlą matka! naprawde..Teraz bedziesz trula dziecko z wlasnej glupoty i wygody?! MASAKRA,KOBIETO PUKNIJ SIE W ŁEB..Dajesz dziecku tańsze żarcie mimo,ze wiesz,ze jest szkodliwe? :-o

Dla mnie krowie a w proszku to nie do konca to samo; po odtluszczeniu takiego mleka przeprowadza się proces pasteryzacji. zabija sie drobnoustroje i niszczy enzymy rodzime mleka.

Gość gość
Mam 33 lata. Bylam skrajnym wczesniakiem i nie chcialam pic mieszanki z apteki. Dostawalam rozcienczone mleko krowie z cukrem. Nie mam zadnych alergii ani problemow z narzadami. Taak, mm do 3rz. Przeciez to kasa dla producentow. Co by nagle zrobili gdyby ktos kompetentny oglosil, ze mozna dawac krowie? Kto by kupowal te drogie mieszanki?