Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barbara1984

grzybica u trzylatki

Polecane posty

Gość barbara1984

witam:)dzis u mojej córki zobaczylam przed kąpielą na wargach srmomowych i w srpdku biala wydzielina jakby wskazywalo to na grzybice,ale mowi ze ja to nie swedzi,jakimy domowymi sposobami idzie to zwalczyc??i z czego to moze sie piojawic u tak malej dziewczynki?

Gość a ja kocham to
daj do kapieli nadmanganian niech wykapie sie w takiej wodzie sparwdz czy ma wydzieline na majtkach moja jak miala 3 latka dostała z płynu do kapieli kupilam inny niz zawsze i narobilam. 3 dni kapalam ja tak i w ciagu dnia podmywalam w tym i przeszlo

Gość barbara1984
nie na majtkach nie ma wydzieliny a to idzie dostac w aptece bez recepty??

Gość teflon
idze idzie, grosze , przy okazji bedzie miala ubaw z fioletowej wody :P

Gość barbara1984
dzięki:)

Gość a ja kocham to
pamietaj zeby duzo tego nie wsypac woda ma byc rozowa nie fioletowa jak chwile dluzej posiedzi w wannie to zrobi sie taka metna jakby wymieszana z błotem oczywiscie czeka cie pozniej szorowannie wanny ale to naprawde pomoze corce. moze ona nie ma grzybicy tylko zrobilo jej sie tak bo niedokladnie ja mylas

Gość barbara1984
no wlasnie sama nie wiem z czego by sie to stalo zazwyczaja jak sie ma grzybice to swedzi i piecze ale ona na to sie nie skarzy

Gość barbara1984
teflon spieprzaj!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość teflon
Przeczytalas chociaz pierwsze 4 zdania ? Nie qrwa po co, bo jestes wszechwiedząca, zobaczylas zdjecie chuja i od razu spieprzaj, sama spieprzaj ale do przedszkola :o

Gość teflon ale z ciebie cham

Gość teflon
Ze mnie ? Dalem link i uslyszalem spieprzaj ;) Jakas nowa definicja chamstwa ;)

Gość teflon
To ze byc moze jest to fizjologiczne tym bardziej ze bez świądu i nie jest tego duzo.

ty chyba nie doczytał do końca co to mastka :/ "Mastka podejrzewana jest o działanie rakotwórcze" toś doradził niczym specjalista :/ autorko a czy córka nie korzystała z jakiś publicznych ubikacji czy np u jakiejś znajomej czy ciotki? równie dobrze może przyczyna jakiś bakterii. najlepiej skonsultuj się z lekarzem lub idz do ginekologa dziecięcego

Gość racja racja
moze tak byc:) jesli dziecko sie nie skarzy na pieczenie albo swedzienie to radze nie ruszac bo wtedy dopiero mozna jej narobic problemow :) moje dziewczyny maja czasem jak je myje.

może to być równiez spowodowane nadmiarem kremu na odparzenia, a smarujesz córkę takim kremem?

i jeszcze jedno - mój gin kiedyś mi powiedział że takie stany zapalne, niekonieczne pochodzenia grzybiczego mogą być spowodowane nadmierną higieną, zbyt częstym myciem okolic intymnych u dziecka. Zwróc na to uwagę, bo inaczej czekają ją wizyty u gina i wymazy w tak młodym wieku...

"Mastka, smegma – mazista biała lub żółta serowata wydzielina gromadząca się u mężczyzn (łac. Smegma praeputii) pod napletkiem, głównie w rowku zażołędnym członka, a u kobiet (łac. Smegma clitoridis) pod napletkiem żołędzi łechtaczki, będąca produktem stłuszczonych i złuszczonych komórek nabłonkowych napletka, flory bakteryjnej oraz łoju. Zawiera także resztki moczu, a u mężczyzn również spermy. Jej zadaniem jest utrzymanie żołędzi w nawilżeniu, co ułatwia przebieg stosunku płciowego. Mastka podejrzewana jest o działanie rakotwórcze. Niektóre badania wykazały większą zachorowalność na raka żołędzi u mężczyzn nieobrzezanych, u których mastka zalega pod napletkiem niż u mężczyzn obrzezanych, u których wydzielina ta jest nieobecna. Inne badania wskazują również zmniejszoną ilość stanów zapalnych pochwy i nowotworów szyjki macicy u kobiet utrzymujących stosunki z obrzezanymi mężczyznami. Mastka występuje także u samców niektórych ssaków (np. knur, cap). Jej intensywny, nieprzyjemny dla człowieka zapach, w połączeniu z zapachem wydzielin innych gruczołów, jest atraktantem płciowym. Zapach ten obniża wartość mięsa rzeźnego." tu masz cytat z twojego pierwszego linku :/

dziewczyny ja mam synka,ale kojarze że u dziewczynek do pewnego wieku pojawia sie taka biała gęsta wydzielina. np u noworodków.ale nie wiem kiedy to mija. najlepiej po obserwuj mała przez kilka dni a jak bardzo sie niepokoisz to idz jutro z mała do lekarza.pozdrawiam

Gość teflon
klik klik klik do czego pijesz, jedno slowo moze oznaczać kilka rzeczy :o takie qrwa moze byc przeklenstwem ale moze chodzic o qrwe z pod latarni ;) albo qrwe bez znaczenia bo ktos sobie lubi poqrwowac bez zadnego powodu ;) i do nikogo.

Gość teflon
Mastka to mastka a ze wystepuje pod kilkoma postaciami to kilka wypisali w encyklopedi, o co ci chodzi ? bo przestaje ogarniać. guz - potocznie siniak lub krwiak guz - skupisko komorek nowotworowych guz - inaczej supeł Ktory guz to jest guz ;)

Gość a wy ciagle sie klocicie
klik....nie pograzaj sie bo mi wstyd ze jestem kobieta..... :O

na twoim przykladzie guz (inaczej supeł) - skupisko komórek nowotworowych zwanym potocznie krwiak lub siniak już rozumiesz??? dziecko ie ty masz lat?

a mi wstyd ze tacy tępaki chcą zabłysnąć. jeśli nie ma nic mądrego do napisania to niech idzie pogawędzić na temat długości fiuta na dział erotyczny

Gość teflon
Za duzo zeby z tobą rozmawiac i za malo na demencję :o fuck !

to widać ze nie wykorzystałeś lat by czegokolwiek się nauczyć - nawet korzystania z wujka google i czytania z zrozumieniem

Gość teflon
Tak , jestem tępy mam malutkiego fiutka, do pracy jeżdzę 15 letnim cinquecento ktore pali na jeden gar a pozatym jestem dziadkiem klozetowym . Milej nocy.