Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angel099

Zsunięta prezerwatywa..

Polecane posty

Gość angel099

Witam wszystkich forumowiczów! Piszę ponieważ mam wielki problem i chciałabym znać waszą opinię na jego temat. Jednakże jeśli ktoś ma zamiar mi ubliżyć, niech najlepiej się nie wypowiada i nie doprowadza mnie do załamania… Otóż podczas stosunku mojemu partnerowi zsunęła się prezerwatywa i została we mnie, wystawała jakieś 1-2 cm dlatego natychmiast ją wyjęłam. Do wytrysku nie doszło a wręcz było bardzo daleko. Czy jest ryzyko zajścia w ciążę? Czy preejakulat mógł dostać się do środka? Dodam że gumka była cała. Stosunek odbył się w dni płodne  Proszę o pomoc

Gość angel099
Hallooo pomocy

Myślę, że jeśli było tak, jak napisałaś, to ryzyko ciąży jest baardzo nikłe (w końcu nie ma 100% pewnej metody antykoncepcji). Co do preejakulatu, to właściwie nie wiadomo do końca czy ma on plemniki zdolne do zapłodnia, czy nie. Skoro gumka wystawała, a nie trzeba było "grzebać" w jej poszukiwaniu, to myślę, że możesz spać spokojnie. A tak na marginesie - jesteś pewna, że to były dni płodne?

Gość angel099
Dziękuję za opowiedz. Tak cykle mam regularne. Wyliczając wypada na 18 dzien cyklu

Właściwie to dni płodnych się nie wylicza, ale wyznacza. Mam nadzieję, że w swoich wyliczeniach nie opierasz się na kalkulatorkach internetowych, które są dosyć zawodne. Tak w skrócie: 1. faza poowulacyjna 10-16 dni (z tego 1sze 3 dni to jeszcze faza płodna) i zazwyczaj stała u danej kobiety (a skoro masz cykle regularne, to pewnie się ona nie zmienia) 2. max. przeżywalność plemników 6-7 dni = czyli 9-10 dni płodnych w całym cyklu

Gość angel099
Cykle mam co 30 dni. Stosunek odbył się 7 lutego

Gość angel099
Jakie są opinie pozostałych??

Gość angel099
Hallllooo POMOCY

Gość nie martw sie
moim zdaniem nie jestes w ciazy i marne szanse, zeby w ten sposob zajsc. Wbrew pozorom to nie jest takie latwe... Nie stresuj sie i czekaj spokojnie na okres.

Gość angel099
Trudno jest się nie stresować... :( Najbardziej martwi mnie to ze miałam najpewniejsze dni płodne... Dziękuję ;*

Gość nie martw sie
ja juz bylam w gorszych sytuacjach i zawsze wszystko bylo w porzadku! wiec wyluzuj

Gość nie martw sie
i wiem, ze zawsze jest stres!! i rozumiem... u mnie nawet ze stresu wystepuja "pierwsze objawy". az mi sie potem chce z tego smiac...

Gość angel099
Zastanawiałam się na tym żeby iśc do gina po tabletke "po" ale sądzę iż w moim przypadku nie zgodzi się na jej przypisanie....

Gość nie martw sie
nie ma sensu sie tym truc, gin ci potwierdzi, ze nie ma zadnego powodu bys brala te tabletke. co innego gdyby nastapil wytrysk, jakas szansa jest, ale tez niewielka jesli prezerwatywa wystawala. Mnie sie tak zdazylo w dni plodne i bylo ok

nic ci nie bedzie. bedziesz zyc. a nastepnm razem sie niech chlopaczyna tyle nie stresuje.

Gość angel099
Heh... Dziękuję ;) Pocieszyliście mnie :*

Gość ekspert antykoncepcji PO
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.

Gość redheadBRAINweirdo4all2YOU
R00000000000000000chańskooooooooooooo!!!!!!!!! Yebańskooooooooooooo!!!!!!!!!!