Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podzial_majat

podział majątku

Polecane posty

Gość podzial_majat

Witam chciałabym sie dowiedziec jak wyglada sprawa o podzial majatku. Wniosek zlozylam ja. Dostala wezwanie na rozprawe i chcialabym sie dowiedziec jak wyglada taka sprawa. O co pytają. Nie podawałam żadnych świadków, czy mój były może podać swoich świadków. Strasznie się denerwuje.

Moze miec swiadkow,ktorzy moga zaswiadczyc,ze pewne,,rzeczy'' byly jego wlasnoscia przed waszym slubem,ale nie jest tak zle,sad nie daje wiary tak latwo jak sie komus wydaje. Z pewnoscia emocje biora gore nad wszyskim i nie sposob jest nad nimi zapanowac,ale jak juz wejdziesz na sale i odpowiesz na pierwsze pytanie sadu,to uwerz mi,ze pojdzie gladko Moja rada, ubierz sie skromnie.

Gość moniaaaaaa50/1
A jak wygląda sama sprawa? Sąd zadaje mi konkretne pytania czy każe opowiadać? Nie mieliśmy zbyt dużo wspolnych rzeczy (pol roku malzenstwa) raczej tylko kasa na lokacie zalożonej na eks meża, ale juz po slubie.

Gość opiniaaaaaaaaaaaaaaa
i co, juz lapki cie swedza by sie do tej kaski dorwac?

W takim razie nie masz sie co martwic,to bedzie krotko,zwiezle i na temat. Jezeli do podzialu sa dobra finansowe po slubie,to pytan nie bedzie wiele,dostaniecie postanowienie sadu po 1/2 dla kazdego. Podstawowe i zasadnicze pytanie ,to czy pieniadze byly wspolne i czy po slubie.