Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myszsza

chusta- jaką polecacie? wiązana, kółkowa czy kieszonka dla noworodka

Polecane posty

Gość cesarskie cięcie
Cześć polecam wiązaną...sama mam jedną na sprzedaż( zdublowany prezent) za 100 jak chcesz prześlę Ci zdjęcia:)

przecież to od Ciebie zależy,do czego dokładnie ta chusta ma posłużyć. Ja mam kółkową Hamalu bo planuję dzidziusia w tej chuście nosić tak na samym początku,w pozycji kołyskowej,raczej zamiast wózka na spacery czy jak gdzieś trzeba wyjść a potrzebuje mieć wolne ręce.

kolezanki namawiaja mnie na wiazana, czytalam ze kolkowa tylko dla starszych maluchow bo noworodek sie zle uklada w niej a ja boje sie tego wiazania i najchetniej to taka kieszonke bym kupila ale czy to zdaje egzamin?

Gość ja nie polecam kieszonki
u mnie się nie sprawdziła - dziecko cięzko w niej dobrze ułozyć - zanim sie udało było już zdenerwowane i nici z noszenia - pózniej spróbowałam nosidła ergonomicznego ONO i uzywam do dziś i jestem bardzo zadowolona - dziecko ma taka pozycje jak w chuście - tylko wiazanie jest znacznie łatwiejsze.

wiesz ja mam wiazana ale kupowaąłm juz dla starszej bo miałą 6 mies. jak sie przekonałąm i to wiazanie naprawde jaet łatwe i nie ma szans aby sie rozwiazało ( a tego sie bałam najbardziej , ze mi mała wypadnie ) wiem ze dla drogiego to juz napewno bedzie chusta i chyba dokupie kołkowa dla maluszka

jak widze na zdj to najblizej mi do kolkowej ale podobno to dla kilkumies maluchow dopiero a ja chce od pierwszego dnai korzystac

Podobno najlepsza jest chusta... Ja bym jej nie umiała wiązac..ale ponoc sa najlepsze;)

Gość wiem coś na ten temat
carrycot infant- nie polecam, porażka nie bierz takiej, gdzie ciężar jest na jedno ramię, to nie jest wygodne

Gość myszsza ale czy
Ty spodziewasz się dziecka i dla noworodka chcesz? Kółkowa wcale nie jest taka łatwa w obsłudze, pouch (kieszonka) łatwiejszy, ale pozycja kołyski jest dyskusyjna ze względu na bioderka. Najlepszy na początku jest elastyk, ale to też zależy, kiedy rodzisz?Latem może Wam być w nim za gorąco. Ta chusta jest fajna, bo nakładasz ją na siebie i zawiązujesz, a potem tylko wkładasz dziecko, prosta i szybka w obsłudze. Po pierwszym miesiącu życia już mozesz używać NIEKTÓRYCH nosideł (marsupi, bondolino), ale jak chcesz od początku, to tylko chusta.

Gość myszsza ale czy
Aha, a hamalu nie polecam absolutnie, te troczki to zbędny i irytujący bajer. Worki na dzieci nie są wygodne (nie wiem, czy dla dzieci, ale na pewno nie dla rodziców).

termin mam na 20 wrzesnia i che ja miec od pocztaku dzieki z awypowiedzi chyba kupie sobei wczesneij wiazana i bede trenowac z lalaka :>:>

Zdecydowanie jakaś dobra wiązana :) Ja nosiłam córcię przez 2,5 roku, fantastycznie! Ale drugiego to już chyba nie ponoszę, bo coś mi się porobiło z kręgosłupem, korzonki czy coś i zanim się zdecyduję na noszenie to muszę iść do specjalisty.

Gość myszsza ale czy
No to jak wrzesień, to naprawdę polecam elastyczną wiązaną. Jest delikatna jak dla takiego maluszka i nie powoduje zbędnego stresu u rodziców. Ja dla siebie na pewno taką wezmę przy kolejnym dziecku.