Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aakosoms

PASEK DO SPODNI NIEUCZULAJACY

Polecane posty

Gość aakosoms

Mam pytanko czy ktoras z Was ma moze taki sam problem jak ja i znalazla na niego rozwiazanie. Szukam od dluzszego czasu paska do spodni ktory nie bedzie powodowal swedzenia i krostek na brzuchu czyli taki, ktory bedzie mial nie metalowa sprzaczke lub taka ktora nie uczula. Szukalam juz wszedzie w sklepach na allegro itd i nigdzie nie moge dostac... Wiecie moze gdzie moge taki kupic? Z gory dzieki za odpowiedz :))

podkoszulek nie pomaga, ani obszycie-przynajmniej mi. ja jak już noszę pasek to tylko z plastikowym zapięciem

Gość dfdfdgf
to dziwne ze nie pomaga noszenie podkoszulki, lakierowanie to sie zgadzam, tez nie dziala na mnie,. To uczulenie wynika z zawartosci niklu w metalowych zapieciach i sprzaczkach, zdaje mi sie ze jakbys wyzsze w stanie spodnie kupila to pasek by nie dotykal skory. Podkoszulek w spodniach to chyba jedyne rozwiazanie

i tak to cholerstwo wyjdzie i swędzieć będzie. a obszywanieuznałam, że jest bezsensu, bo co z tego , że obszyję sprzączkę, jak mnie ten bolec od wtykania do dziurki też uczula-a tego nie ma jakobszyć lakier mi nie pomaga:O

żadnych apaszek, sznurkow-nie moja bajka:) kup pasek z plastikową sprzączką, a bolec wymień u szewca-ja tak robię.

będę musiała pomyśleć nad tym rzepem. bo samo obszycie sprzączki nic nie daje.:O ale siostra się tym zajmie-ja nie mam zdolności do takich rzeczy:)

w sumie to jest alergia, moze mozna ja jakos leczyc? kciukiem, a poki co sprobuj nie nosic klamry na srodku, bo jak masz za duze spodnie, to unosi sie do gory i styka z cialem, ale szlufke czy dwie dalej na boku. Mam ten sam problem, ale paski z plastikiem sa paskudne :)

Też mam na to uczulenie :O Normalnie tragedia :O Nawet dostaję wysypki od guzika od spodni :O Pasek znalazłam bodajże w upsie (chyba 10 zł kosztował :p) kupiłam trzy takie same. Poza tym w innych paskach klamry pokrywam bezbarwnym lakierem do paznokci

ja mam uczulenie na bizuterie, moge nosic tylko srebrna i zlota tzn prawdziwa innaczej uczula mnie juz po godzinie, dlatego nie nosze zadnej albo z plastiku, no ostatnio sobie jakies srebrne male kolczyki zafundowlaam:) a ze spodniami tez mialalm problem tak samo, ale kupuje takie paski zeby klamry nie byly az takie duze tylko male i jakos jest okey, kolczyk w pepku tez mi sie nie przyjal i tak samo na wardze koczyk, ale o dziwo kolczyk w jezyku jest okej i mam go juz pare lat

uczulenia na nikiel nie da się leczyć. sposob z przesuwaniem klamry się nie przyjmuje. jakośz siostrą ostre to uczulenie mamy. a te plastiki nie są takie złe-o ile się badziewia nie kupi:) quick-zczego ty nosisz niby te kolczyki? do wargi, pepka to się ze stali chirurgicznej nosi-stal nie uczula

nosze prawdziwe srebrne bo zlota nie lubie:P wiesz jak przeklowalam sobie wtedy to nei pomyslalm zeby powiedziec ze jestem uczulona na nikiel, no a teraz juz zaroslo wiec dupa zimna 😭 ale to bylo dawno z reszta kolczyk w wardze nie wiem czy by przeszedl bo w pracy musialalbym wyciagac..przepisy:(

w stali chirurgicznej nie ma niklu. u kosmetyczki to robiłaś, że ci od razu ze stali nie dała?:O

robilam to gdzie robia tatuaze, spuchlo mi i sie "slimaczylo" saczylo , nie wiem co mi dali, a moze byc cos innego niz stal hirurgiczna? bo wyraznie mialam uczulenie

Gość aakosoms
Ja pomysle nad tym pokrowcem z rzepem na sprzaczke moze jeszcze z wierzchu doczepie jakas smieszna ozdobke i poszukam moze paska ze srebrna sprzaczka. Jak ktos jeszcze ma jakis pomysl to chetnie sie dowiem :))

Gość Krauch
Klamry tytanowe nie uczulają, ponoć. Są na ebay.

Gość gość
Paski do spodni z tytanową klamrą są również na allegro. I działają, sama sprawdziłam.

Gość gość
Ja sprawdzalam, glupi spamerze pozycjonerze i te paski z Top Sec/ret to badziew uczulajacy jak cholera!!!