Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załammnana

Moja mama jest alkocholiczką!!!

Polecane posty

Gość Załammnana

Gość Xyz anonim AA
moj ojciec tez ;(

Gość omfg omfg
nie ty pierwsza jesteś córką alkoholiczki/alkoholika i nie ostatnia, dziecko drogie 🖐️

Gość Załammnana
a WY JAK PRÓBUJECIE SOBIE Z TYM RADZIĆ..?? JA Z NIA ROZMAWIAŁAM, ALE ONA MÓWI ŻE JEST WSZYSTKO POD KONTROLĄ...

Gość Załammnana
OMFG OMFG ciekawa jestem czy ty tak masz bo jak cie to nie dotyczy to nie musisz nic pisac dziecko drogie...!!

Gość lfjluji
tez bym była jakby moje dziecko nawet nie umiało poprawnie napisac tego slowa ;)

Gość omfg omfg
akurat mnie dotyczy, ale tak tego nie przeżywam, bo mi szkoda nerwów 🖐️

Gość Załammnana
no to jak ci tak zależy to lfjluji MOJA MAMA JEST ALKOHOLICZKĄ!!! pasi??? :-))

Gość lfjluji
no, od razu lepiej :D a tak poważnie, może czas udać się do jakiegoś psychologa?

Gość ja powiem tak........
a możesz coś więcej napisać o swojej mamie i jak wygląda to jej picie ?...tzn czy codziennie zalewa się w trupa czy pije raz na kiedyś ?

Gość Załammnana
No właśnie chciałam iść sie kogos poradzic czy dac ja na jakieś leczenie... Ona to sobie popija codziennie ale nie żeby sie tak zalać.. Pare razy się zdarzyło no ale nie codziennie. Ostatni raz to tak porządnie to w piątek...

Gość ja powiem tak........
skoro codziennie popija i jest na rauszu to już poważna sprawa ...przejdź się do jakiejś poradni AA może tam coś więcej Ci poradzą ...ale prawda jest taka że jak mama sama nie będzie chciała podjąć leczenia nikt jej do tego nie zmusi no chyba że ma na wychowaniu nieletnie dzieci ...a Ty w jakim wieku jesteś ?

Gość Załammnana
Pełnoletnia to ja juz dawno jestem(23)

Jeśli mama chciałaby sama coś z tym zrobić, to w każdym mieście lub gminie są Punkty Profilaktyki Uzależnień, w miastach też poradnie zajmujące sie leczeniem uzależnień, głównie od alkoholu właśnie. Ale mama chyba nie chce... jeśli nie boisz sie wymówek i awantury domowej, to możesz w Sądzie w Wydziale Rodzinnym złożyć wniosek o wgląd w sytuacje rodzinną z uzasadnieniem, że mamy picie alkoholu ma zły wpływ na sytuację i atmosferę w rodzinie. Wcześniej można zajrzeć do pokoju kuratorów sądowych i poprosić o radę i pomoc. Możesz też w Komisji Alkoholowej lub w Ośrodku Pomocy Społecznej zgłosić potrzebe leczenia mamy - oni tam już zajmą się procedurami.

Gość chopy
Komisja Chopska ds. Europejskiej Unii Językowej jest po siedmiominutowej naradzie. Głos zabierze sam przewodniczący komisji, doktor rehabilitowany Ferdynand Kiepski: ALKOCHOLIKOM MÓWIMY KURDE NIE!!!