Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kenechus

co potrzebne do zakupu soczewek

Polecane posty

orientuje sie ktoś może co trzeba zrobić by dobrać dla siebie soczewki? czy potrzebne jest kolejne badanie wzroku, jeżeli akutalnie nosze okulary i wiem jaką mam wade wzroku itp.?

Gość zsdgsbdxbchwrthbaszddfhaqe
idź do lekarza. krzywizna soczewki jest bardzo ważna. tylko okulista dobierze odpowiednie dla Ciebie.

o dzieki. a możecie mi jeszcze powiedzieć czy stosowanie soczewek tygodniowych kwartalnych jednodniowych itp. zależy od własnego upodobania czy jest to również uwarunkowane okiem czy coś w tym stylu...

Gość od upodobania
ja po miesiącu jednododniowek przeszłam na miesieczne, sa duzo wygodnejsze, nosze je non stop , bez zdejmowania .

Najlepiej okulista. Soflensów 59 nie polecam. Są to tanie soczewki i dosyć dobre, ale jednak starej generacji, tzn mniej uwodnione i mniej tlenu przepuszczają. No i nie maja filtrów I powiem jeszcze że z krzywiznami to też bzdura. Bo miałam soflensy i sama kupiła air opixy o identycznych parametrach i je wyrzuciłam... Bo teraz ważne poza średnicą i krzywizną jest materiał z którego są wykonane, bo inaczej układa się na oczach. Teraz nosze J&J oasys o zupełnie innych parametrach i jestem zachwycona. Koleżanka z soflensów sferycznych też przeszla na J&J i zdecydowanie lepiej jej oczy to znoszą - są mniej suche. Najzdrowsze są soczewki jednodniowe i są one polecane do wrażliwych oczu. Zawsze nową parę ubierasz więc nie ma mowy o infekcji. Najpopularniejsze są dwutygodniowe, te z J&J spokojnie mozna nosić miesiąc i miesięczne. 3 miesięcznych nie polecam, łatwo o infekcje i podrażnienia.

Gość sarao2
Najlepsze są soczewki nawilżające osobiście nosze od 8 lat filmy ACUVUE ale każy indywidualnie powinnien dobrac dla siebie najwygodniejsze.Dodatkowe badanie jest konieczne nie wszystkie osoby moga nosic soczewki gdyz moga mieć alergie.Ze względu ze soczewka dolega do oka moz powinna być mniejsza od szkieł okularowych.

Gość xoxoxoxoy
?

Gość xoxoxoxoy
Nikt nie wie? :/