Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opel sowa

Czy możliwe zaplodnienie ?

Polecane posty

Gość opel sowa

Witam, dzisiaj mam 33 dzień cyklu ok 27, 28 dnia cyklu bolał mnie bardzo brzuch, tak jak na okres, ale okresu nie dostałam w 30 i 31 dniu kochałam się z mężem "do końca" czy jest jakakolwiek szansa, że jakimś cudem zaszłam w ciąże ? cykle mam zazwyczaj nie dłuższe niż 30 dni a od rana boli mnie podbrzusze i mam strasznie obolałe piersi ale to juz parę dni trwa

Gość opel sowa
to gdzie jest @ i dlaczego nagle, ni z gruszki ni z pietruszki moj cykl się wydłużył jak zawsze miałam maks 30 dniowe ? :(

Gość opel sowa
:(

Gość opel sowa
:(

Gość adonissssssssssska
może zaszłaś wcześniej ? zrób test i będzie jasne

Gość mamamia4321
Ja również zastanawiam się czy jestem w ciąży. Cykl mam zazwyczaj 28 dniowy. Dziś jest 33 dzień i nic. CO prawda zawsze zabezpieczamy się z mężem, ale dopiero od pewnego momentu. Szanse na zapłodnienie są niewielkie, ale są. Także obawiam się, że zrobiliśmy naszemu synkowi rodzeństwo.

Gość opel sowa
Adonisska ---> wcześniej raczej nie bo nie było wytrysku we mnie był co prawda przerywany ale stosujemy go prawie 8 lat a mój mąż ma tak opanowane swoje ciało do perfekcji że nie ma szans żeby coś się stało bo zawsze wyciąga na dłuższą chwilę przed i dochodzi na zewnątrz mamamia ---> ale współżyłaś w dni płodne czy nie ?

Gość adonissssssssssska
sowa teraz to i tak już po ptokach, pozostaje zrobienie testu, bo tak gdybać można do śmierci ;-)

Gość opel sowa
kurcze ale znowu za wcześnie na test bo jakbym zaszła to 3 dni temu więc bez sensu test robić oszaleje :O nie lubię tak siedzieć i czekać

Opel sowa moim zdaniem szanse na zapłodnienie są 0, w końcu to te najbardziej bezpieczne dni. Moze stres, jakieś przeziębienie, zmiana klimatu, nawyków żywieniowych, powodów moze być mnóstwo o ile wcześniej nie zaszłaś

Gość opel sowa
okresu dalej brak :( marika - kurcze tak myślę i chyba wcześniej nie było szans no chyba, ze podczas któregoś z przerywanych stosunków ale nie sądze bo 7 lat takie zabezpieczenie stosowaliśmy i mój mąż zawsze wyjmował dłuższą chwilę przed wytryskiem...

dlaczego piszecie, że nie ma szans? A jeśli owulacja się przesunęła? Ja zazwyczaj mam ją około 14dc, a w zeszłym miesiącu dopiero w 26dc przez przeziębienie na początku cyklu. Naoglądałam się dużo wykresów i widziałam owulacje nawet w 40dc. CudA się zdarzają :) wystarczy katar, gorączka lub mały stresik i owu może się przesunąć

Gość aczy
owu może się przesunąć w tył..tzn.moze być wcześniej niż powinna??

stosunek przerywany to nie zabezpieczenia, a facet nawet nie wie w ktorym moemncie mu wyplynie plyn przeejakulacyjny....jesli posniej mialas owulke i sie nie kochaliscie to nie ma szans...poczekaj 3 dni zrob test..

Gość opel sowa
MINIA85 --> no może się przesunąć ale mi się wydaje, że miałam owulację w 25, 26 d.c nie wiem tego na pewno ale mam wrażenie bo i objawy niby owulacyjne były tzn śluz i kłujnięcia jajników tralalala ---> wiem, że przerywany to nie zabezpieczenie 100 % ale przez 7 lat tak sie kochaliśmy i nie zaszłam [owszem brałam z 4 lata tabletki ale przez resztę czasu nie] a mój mąż twierdzi, że czuje kiedy mu się ten płyn przedejakulacyjny pojawia [tzn chwilę przed wytryskiem] a ja sie nie kłócę bo nie miałam i nie mam penisa i nie będę się spierać o coś, czego nie jestem pewna :)

Gość aczy
owulacja może być wcześniej?? czy zazwyczaj się spóźnia, jak jest stres? odpowiedzcie prosze..

Gość muminka20
powiedzcie mi prosze ..tylko nie krytykujcie mnie ..wiem ze plemniki gina np w wodzie, tym bardziej pianie, no i jak kocham sie z chlopakiem w wodzie to czasem uzywa plynu do higieny , namydla go dla lepszego poslizgu..i czy w takim wypadku jesli by sie spuscil to te plemniki zgina skoro tam piana jest????glupie troche ale odpowiedzcie...

jak zginą w wodzie czystej to czemu w wodzie z pianą miały by przeżyć ? :D :D :D :D :D

Witam Mam pytanie 7 dniu cyklu kochał°am sie z mężem do końca, teraz powinnam dostać okres pobolewa mnie brzuch i piersi niby jak przed miesiączką ale jakos sie obawiam że jestem w ciązy co myślicie??

aczy wydaje mi się, że wcześniej też może być. Ostatnio koleżanka zaobserwowała śluz płodny i skok temp już w 7dc, a zawsze miała później ok 15dc

w 7dc moglas miec owulacje lub dni plodne? a cykl jaki masz dlugi? jak masz 21dnioowy to moze jest mozliwe a jak dluzszy to nie ma szans.. Pierwsze slysze zeby pleminiki w wodzi i ianie ginely:D:D:D:D

Gość milka z orzechami
Witam. Mam taki problem. Prezerwatywa zostala uszkodzona podczas nakladania, coz, zdarza sie niestety:( Bylam w ten sam dzien u lekarza, nie dal tabletek, bo powiedzial, ze przy 28 dniowym cyklu, w ostatni dzien okresu, to niemozliwe. a teraz sie boje. Po 5 dniach mam chyba jajeczkowanie, bo boli mnie brzuch. Wczoraj na dole i po lewej stronie, dzisiaj po prawej. I sie boje... Co o tym myslicie?

Gość opel sowa
dzisiaj mam 35 d.c i okresu dalej brak byłam dzisiaj i gina na USG dopochwowym bo się bałam, czy nie mam jakiejś torbieli albo cysty na jajnikach [często jak się okres spaźnia to własnie coś sie dzieje niedobrego] ale na szczęście nic macicę miałam bardzo rozpulchnioną i gin powiedział, ze albo jest taka przed okresem albo od ciąży, ale jak by to była ciąża to bardzo wczesna i nic kompletnie nie było by widać no i nic nie widział :P dostałam Luteinę na wywołanie okresu [jak to ciąża to Luteina ją tylko podtrzyma] i generalnie stwierdził, że wszystko elegancja francja i nic tylko się mnożyć :P ale to czekanie mnie zabije :D

Gość opel sowa
no nie bo chyba za wcześnie bo wydaje mi sie, że jak zaszłam to w 30 dniu cyklu no czyli 5 dni temu, czyli za wcześnie na test wcześniej mi się wydaje, że nie zaciążyłabym bo przerywanym ja ufam :P

opel sowa jeśli prawdopodobną owulację miałaś w 26dc, to za wcześniej na @!!!! Przyjdzie ona 10-16dni po- zależy, jakiej długości jest u Ciebie f.lutealna

Kobieto, jeżeli kochałaś sie bez zabezpieczenia 5 dni temu i właśnie wtedy miałabyś mieć owulację to nie miałabyś jeszcze żadnych objawów ciąży. CHOCIAZBY DLATEGO ŻE ZAPŁODNIENIE NIE NASTEPUJE NATYCHMIAST PODCZAS STOSUNKU. Na 99% dostanieś okres. Na 100% możesz zrobić test (takie objawy pojawiaja sie w czasie kiedy test taje juz wiarygodny wynik)

Z góry przepraszam za pytanie, ale jestem bardzo ciekawa. Czy Ty masz orgazm podczas stosunku? Pytam, bo dziwi mnie jak mozna tak długo korzystać z antykoncepcji - stosunek przerywaany - przeciez to meka straszna musi być.

Gość tetriskaa
A ja wyslalam zeza po test.ale boje sie zrobic.Okres powinnam dostac w piatek a do dzis nie ma.zabezpieczamy sie zawsze gumka.zawsze po cala.Teraz jestem przeziebiona, moze to od tego przeziebienie.Ja juz wariuje na to czekanie.