Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yokokooo

NARKOZA U DZIECKA

Polecane posty

Gość yokokooo

mam pytanie, moja prawie 4latka bedzie miala w piatek usuwany 3 migdal przerosniety w znieczuleniu ogolnym, czyli pod narkoza. Obilo mi sie o uszy ze sa jakies leki m.in homeopatyczne ktore podaje sie po zabiegu/po narkozie. Chcialabym uchronic swoje dziecko przed ewent.skutkami narkozy, poniewaz moje dziecie w ciagu swoich latek mialo juz 3 narkozy :( Czy wy cos o tym slyszalyscie?? dajcie mi prosze znac.

Gość gry homeo
każde leki a zwłaszcza homeopatyczne dobierane są indywidualnie. Co jednemu pomoże drugiemu może zaszkodzić. Ja od siebie powiem tak. Leczę dziecko homeopatią głownie przeziębienia. Rok temu mieliśmy zabieg pod narkozą (1,5 roku dziecko) homeopatka dała nam leki min opium .... i powiem /ci, że nie odważyłam się dać... To byla nasza 1 narkoza balam sie ryzyka, ze te leki moga zaszkodzic... nie zaryzykowalam

Gość poddnosze

Gość yokokooo
Gry home czyli nic nie dalas tak? a moge wiedziec jakie sa ewentualne skutki?

Gość gry homeo
tak nic nie dałam, wiesz to byla 1 narkoza , przy wypelnianiu ankiety pytali o leki jakie dzieko przymuje- musialabym wpisac te kulki i jakos nie mialam odwagi , robic czegos co lekarze nie aprobują. Wyraznie mi powiedieli, by dziecko przed i po absolutnie nie przyjmowalo i jakos nie odwazylam się nic podac. W sumie to nie wiem czy sa jakies skutki uboczne. Wg mojej homeopatki nie ma żadnych skutkow są same plusy- dziecko łatwiej znosi narkoze lepiej funkcjnuje juz po, mnie boli.... Ja się bałam zaryzykowac

Gość innaanna
moja córka bez żadnych leków (w homeopatię w ogóle nie wierzę) zniosła narkozę rewelacyjnie. Przy takim zabiegu jest to krótka, płytka narkoza.

moj syn miesiac temu mial usuwane wlasnie polipy czyli tzw.tzreci migdał oraz zakładane rurki wentylacyjne w uszach.Bardzo obawiałam sie narkozy i tego jak bedzie sie potem wybudzailna szczescie strach ma wielkie oczy.syn przed operacja, ktora jest raczej zabiegiem dostal czopek rozluzniajacy, stal sie senny, mowil od rzeczy i lezal, choc nie zasnal.potem dopiero zabnrano go na operacje.po zabiegu spal prawie bez przerwy 2 h, a gdy sie obudzil to juz zachowywal sie normalnie.gdy przebudzil sie po operacji na 2 minuty byl zmierzly i zly ze ktos mu przeszkadza.nic kompletnie nie pamieta a ma 5 lat!! mysle ze nie trzeba niczego podawac, nawet chyba nie mozna, bo z tego co bylo u nas moge ci powiedziec(zabieg nie mial miejsca w polsce) syn dopiero po calkowitym obudzeniu sie musial odczekac prawie godzine zanim mogl napic sie lyk wody.w koncu caly dzien byl bez jedzenia i picia. mam nadzieje ze cie uspokoje, przeszlam dopiero co ten sters, glowa do gory

Gość przecież wiele
dzieci jest operowanych nawet tuz po urodzeniu.Moje w 6 dobie np.:)

Gość a ja sie strasznie boje narkoz
rozumiem,ale to sa dzieci co musza byc operowane a moje dziecko nie musi. Bedzie to operacja aby pozbyc sie defektu wizyjnego.

Gość yokokooo
DZIEKI ZA ODP. czekam oczywiscie na kolejne spostrzezenia Moja corka miala pierwsza narkoze w 1 mcu swojego zycia, potem w 3mcu dwa razy , i teraz pod czas usuwania migdala. Pamietam ze homepoatka cos podawala malej po narkozie.