Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deridre

dziewczyny czy wasi faceci mają dużą wiedzę ogólną?

Polecane posty

Gość deridre

Czy są mądrzy, czy mają dużą wiedzę ogólną? Bo ja od kilku miesięcy spotykam się z pewnym facetem i coraz częściej zaczynam dostrzegać jego wielkie braki właśnie w takich tematach ogólnych, w których każdy wykształcony i inteligentny człowiek powinien się orientować. On skończył dobre studia, ma dobrą pracę, niby jest facetem na poziomie, ale czasami jak wyjdzie ta jego niewiedza to normalnie ręce opadają. Nie wiem co robić, bo jest naprawdę kochany, czuły, troskliwy, widzę że mu zależy, no i żal mi to kończyć, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie spędzić reszty życia z kimś takim. Na razie niby nie jest zle, bo jest to początek związku więc mamy o czym gadać, tylko sobie myślę co będzie potem, czy z czasem nie będzie mi coraz bardziej przeszkadzał ten jego brak wiedzy i to że nawet nie będę mogła sobie z nim o polityce czy o wydarzeniach na świecie pogadać, bo on nawet wiadomości nie ogląda, bo to nudne według niego:o Ale nie wiem czy taki związek ma sens? czy może któraś z was jest w związku z kimś takim i jakoś się jej udało do tego przywyknąć? może macie jakieś doświadczenia w związku z takimi ignorantami? a może jest szansa, ze on się podciągnie trochę, ze się zmieni, bo ja tego mojego właśnie delikatnie próbowałam troszkę zmienić i poleciłam kilka książek, czy jakieś artykuły, żeby sobie przeczytał, ale tylko trochę przeczytał, a potem go znudziło, bo nie lubi czytać, nie ma czasu itd :o

Gość wpiździeć
Zamiast zadawać naiwne pytania, to wymień ze szczegółami jaką wiedzę facet powinien posiadać. Czy powinien znać ministra gospodarki czy może imiennie cały skład rządu łącznie z karierami politycznymi, jaki poziom wiedzy politycznej Cie satysfakcjonuje ?

Gość droga autorko
a czego nie wie twoj facet ze tak bardzo ci to przeszkadza?? bo moj np na pytanie co to jest cellulitis? chwile sie zastanowił, zmarszczyl brwi i powiedzial ze kiedys wiedzial ale zapominiał:) a ja tych braków z pewnoscią nie mam zamiaru uzupelniać:)

ale jaja --jakiś ewenement! każdy facet oglada wiadomości czyta gazety by wiedzieć co się dzieje na świecie

Gość wpiździec
Ja nie oglądam wiadomości bo to populizm, popłuczyny dla debili, jest coś tragicznego to napierdalają o tym przez trzy dni i ustanawiają żałobę :O albo Ciągną afery ze Zbysiem i komisjami po chuj mi to oglądać ;)

Gość okiennica
to jak mógl studia skończyć ? ale wiem o czym piszesz - prawda ,ze za jakiś czas nie będziesz wiedziala o czym z nim porozmawaic - bo ani widomości nie oglada , gazet też pwnie nie czyta .....

Gość okiennica
nie lubi czytać - nosz matko kochana - to jak on te studia skończl ??? pewnie na gieldzie papiery kupił ....:)

Gość smierdziel
a od kiedy wiedza ogolna to papka ktora przekazuja media?

Gość wpiździec
spłoniłem się rumieńcem i okryła mnie sromota ! :classic_cool:

Gość Krokodylka
oj, heh, ta wypowiedz o cellulicie bardzo mnie rozbawiła, heh Autorko, brak wiedzy to jedno ale żeby się nie kwapić w ogóle do jej zdobycia?! bardzo niedobrze. Ja akurat mam odwrotnie, mój jest cholernie oczytany a ja głupiutka. Ale staram się to naprawić. Interesuję się, oglądam wiadomości, prenumeruję politykę (i lezy taka sterta, nie przeczytanych :( ). Facet z natury związany jest ze światem zewnętrznym, w odróżnieniu od kobiety, która dobra jest w pielęgnowaniu atmosfery w domu, i jeśli ten oto facet ma braki, duże, większe od kobiety, i jeszcze się nie interesuje.... nieee, to nie ma sensu

już się panowie oburzają :P ok,rumieniec wystarczy ;)

Gość okiennica
dziewczyna pisze o wiadomosciach - no , przecież wiadomości takie czy inne - na różnych kanaląch to jest jakaś wiedza o świaecie , prawda ?

Gość ale o co biega
Ze niby jest betonem czy jak ? W jakim sensie ta niewiedza sie ukazuje ? Na jakie tematy ciezko mu mozgownica pracuje ? powiedz to obczaimy czy na takie tematy powinien czaić baze

Gość ale o co biega
a tam a mecze lubi ogladac ? :classic_cool:

Gość 22 strona świata
Braki ogólne będzie mieć w naszych czasach w jakimś stopniu każdy człowiek który nie interesuje się danym tematem. Wiedza stała się zbyt rozległa żeby ktoś kogo nie interesuje dana dziedzina opanował większość pojęć/tematów z nią związanych. Czasem nawet fachowcom z danej dziedziny umykają niektóre sprawy. Inna sprawa że to co dla jednych jest wiedzą ogólną, to dla innych wydaje sie być wiedzą eksperta. przykład: Niech no mi ktoś odpowie (nie zagladając do wikipedi) co to jest: direma, drakar, dromon? (pojęcia ogólne z pewnej dziedziny)

Gość ale ja nie chwytam
to o czym Wy wogole gadacie ? Przeciez nie mowicie sobie calymi dniami "kocham Cie" , "Ja Ciebie tez" ?

Gość moj ma duza wiedze
szczegolna

Gość droga autorko
prawda jest taka, ze nie kazdy musi sie polityką interesowac, ale podstawową wiedze, tudziez poglądy powinien miec.. w koncu to jego kraj, wiec olewanie tego typu spraw nie stawia go w najlepszym swietle.. studia, studia wielkie mi co. chyba kazdy wie czym sie roznią studia od zjazdów co dwa tygodnie w wyzszej szkole bansu i lansu. wiec dyplom nie czyni go inteligentnym.

Gość wpiździec
direma drakar dromon, nie znam tych słów brzmią jak nazwy zapożyczone z łaciny.

Gość 22 strona świata
Sorry nie direma tylko birema oczywiście.

Gość o ludzieee
"nawet nie będę mogła sobie z nim o polityce" Jak masz sie zenic z kims tylko po to to sie nie zen wcale :D

Gość moj ma duza wiedze
Ja wiem ;) To imiona bohaterow z filmow o wampirach. P.S. Dromon, dobre imię dla kota )

Gość droga autorko
celulit i cellulitis to to samo, i nie musisz sie tutaj wredniaku przechwalać ze wiesz:) i jeszcze tlumaczyc innym!! są pewne rzeczy ktore powinny zostac tajemnicą!!

razem oglądajcie wiadomości,a potem na ten temat rozmawiajcie zadawaj mu pytania on bedzie odp,a przed snem czytaj mu Politykę

Gość okiennica
razem oglądajcie wiadomości,a potem na ten temat rozmawiajcie zadawaj mu pytania on bedzie odp,a przed snem czytaj mu Politykę ----------:):):):)- recepta na udany związek