Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleosia00

jak to jest...

Polecane posty

Gość kleosia00

Moj synek skonczyl siedem miesiecy - nie ma jeszcze ząbków.Turlika się,siada opierajac o przedramienie,wypina kosci miednicy do góry (probuje raczkowac ale trudno mu zalapac o co chodzi).Czy z moim dzieckiem jest coś nie tak czy poprostu taki jest i wszystko przyjdzie z czasem?? Od kiedy wasze dzieci siedziały ??

Gość córka w 8 meisiacu
zaczęła siedzieć dopiero po tym jak z nią ćwiczyłam siedzenie. Lekarka mi powiedziała ze mam ją sadzać po troszku. Synek jako 5 miesięczniak już sam siedział

Gość lifestyle
nie martw sie mój synek na początku nie mógł załapać raczkowania a jak juz załapał to raczkował do tyłu :) czyli przesuwał sie w tył zamiast iśc do przodu. każde dziecko to mały indywidualista i twój maluch też

Gość saleminka8
mnie się wydaje,że wszystko jest ok moja siostrzenica jak miała 7 m-cy bawiła się już telefonem komórkowym :P siedziała sama a synek koleżanki,który jest z czerwca 2009 już stoi sam w łózeczku :) mój za to ma 3 miesiące (7.02) i już próbuje obracać się z plecków na brzuszek,trzyma zabawki w 2 rączkach i głosno się śmieje :) każde dziecko ma swoje tepmo

Gość moja starsza corka
urodzila sie w polowie kwietnia a w grudniu juz robila sama pare kroczkow,slowo honoru.Bylam z nia nawet u lekarza,powiedzal tylko ze nie da jej sie przywiazac i zalecil zwiekszenie wit d3.Nie zdazyla nauczyc sie raczkowac.Mala za to raczkowala i przedreptala roczek. Miala 8 mies jak sama zaczela wstawac.

to źle jak dziecko nie raczkuje tylko odrazu zaczyna chodzić... w czasie raczkowanie pracuja dwie kule mózgowe dziecka... wiekszosc dzieci które nie raczkowało ma w przyszłości ywkrytą dysleksje.. gorzej się im uczy .. przyswaja materiały... wiec nawet jesli dzidiza już chodzi warto go nauczyc raczkować.