Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciemno straszno i skrzypi

stara dupa co się własnego domu boi

Polecane posty

siedzę w pokoju na poddaszu, klikam na laptopie i jednocześnie nasłuch.u.ję, co straszy na korytarzu. boję się zejść na dół do łazienki, wszędzie widzę cienie po kątach, drzwi skrzypią podejrzanie. naprawdę boję się we własnym domu. czego? - nie umiem wytłumaczyć. jestem pełnoletnia. czy nienormalna?.. :O

Gość inkkkkkkkkka
masz nerwice lękową:/ zresztą tak jak ja:/ tyle że na inne bodźce.Twoja wyobraźnia działa zbyt lękowo a potem dodatkowo bezwiednie się nakrecasz,stad problemy.

Gdybyś była w moim domu, to byś mogła się naprawdę bać :D Kiedyś jak nocowała u mnie koleżanka, to tak ją wystraszyłam, że do dziś nie może się pozbierać :D W sumie wtedy sama też się trochę przeraziłam, bo myślałam, że ona wyląduje w psychiatryku....

Gość dr. Martyna Krugens
r00chacz jakiś się na Ciebie czai! kafeteryjny prawiczek zapewne poznał Twoje IP!

a najgorsze jest to, że nie boję się "na wesoło", mnie naprawdę czasem ćmi we łbie, a serce podskakuje do przełyku... bo coś szeleści, gdy - za przeproszeniem - idę się wysikać! :O nerwicę lękową? a mogłabyś napisać kilka słów więcej? nie chciałabym się nakręcać (i sobie wkręcać), ale kiedyś-tam dawno-temu miałam trochę problemów z sobą :( jednak żadnych nerwic etc.

Gość inkkkkkkkkka
ciesz się ze masz takie lęki:) ja mam agorafobie generalnie w skrócie duzym boję się wyjsć z domu,tzn nie boję ale mój mózg się boi:) odczucia mam takie same jak Ty w domu,tyle ze ja mam tak wychodząc z domu:/ to dopiero jazdy:/

Gość inkkkkkkkkka
masz klasyczne zaburzenia lękowe,czyli w dawnej terminologii nerwice lekową.Problem jest gdzie indziej,z czymś innym masz problem,z czymś realnym,albo masz jakiś konflikt wewnętrzny,np zmuszasz sie do czegos czego nie znosisz.No i wyobraźnia;) rozbudzona:) ale to klasyka przy nerwicach.Symptomem jest lęk,w przeróżnych postaciach,ja niekiedy nie tylko mam arytmie sercaitd,ale zdaza mi się zemdlec.Raz jest lepiej raz gorzej,niestety:/

Gość inkkkkkkkkka
w nerwicach uciekasz od jakiegoś realnego problemu w absurdalną postac lękową.

taaak, chyba podpadam pod każdy z wymienionych warunków... inko, jak sobie z tym fantem i ogólnie ze sobą radzisz? korzystasz z profesjonalnej pomocy czy pomaga Ci ktoś/coś innego?

Gość inkkkkkkkkka
u mnie zaczeło się od tego że zaczeło mi się robić słabo wychodzac z domu,na ulicy,na egzaminie itd...zawsze poza domem,było kilka karetek ,potem badania neurologiczne i wyszło jak byk nerwica.Nie tylko były ołabnięcia ale tez włsnie kołatania serca i wiele innych objawów które zresztą opisujesz.Poszłam do psychiatry i biorę antydepresanty.Ale wyleczy to możesz zmieniając swoje życie,robiąc to co lubisz itd... zaserwowac sobie wiecej przyjemnosci,wiadomo nie zawsze się da:/ Dlatego dosyć cieżko się to leczy,leki antydepresanty tylko przytłumiają problem,one pomagają funkcjonowac,szczególnie w takim rodzaju nerwicy jak moja.U Ciebie być może pomógłby psycholog abyś uswiadomiła sobie co Ci się nie podoba w życiu i jak to można zmienić.Twoje objawy sa klasyczne w nerwicy,ale to niestety lubi się pogłębiac więc polecam wizyte u psychologa,jak nie chcesz to póki co zprawiaj sobie dużo przyjemności.Co aburdalnbie zabrzmi ale dawaj sobie nakrody że wyszłaś spokojniej do ubikacji itd...trudno mi określić jakie nagrody:) ale ja z agorafobią wychodzac z domu czasami się nagradzam drobnostkami,kupuje jakieś fajne skarpetki,coś drobnego co sprawia mi przyjemnosć,aby był konkretny lęk pokryty czymś przyjemnym:)

Gość inkkkkkkkkka
sorki za literówki:)

dziękuję za wyczerpującą odpowiedź i mocno trzymam za ciebie kciuki :)

Gość inkkkkkkkkka
wzajemnie:) pozdrawiam:)

Gość inkkkkkkkkka
oj Roman oby to było takie proste i logiczne:) Ta choroba jest nielogiczna i bardzo przykra

ja też sie boję sama w domu byc, co dopiero zasnąć. mój musiprzed 20 być w domu, bo szaleję.