Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość początek lklkak

Początek wprowadzania nowych smaków.

Polecane posty

Gość początek lklkak

Jak wprowadzałyście nowe smaki swoim maluszkom??? Co na początku podawaałyście w jakich ilościach i o jakich porach. Dodam że karmie mlekiem modyfikowanym a moj maluch skaonczyl 4 miesiące. Prosze o odpowiedz. Moje pierwsze dziecko

Gość początek lklkak
?

Gość kkkkkokokokoko
Jeżeli bedziesz kupowac jedzenie w sloiczkach to masz napisane na opakowaniu od którego miesiąca. Na początek proponowałabym jabło np moze byc też z bananem. Na początek 3, 4 łyżeczki i z każdym dniem zwiększając ale musisz obserwowac dziecko czy nie ma alergii. Ale proponowałabym Ci udać się do Waszego lekarza, lepiej nie kombinowac samemu!!

Gość grendii
Możesz dawać własnie dania w słoiczkach,najpierw marchewkę tylko pamietaj żeby nie robic tak że dzis dajesz marchewke jutro jabłko a po jutrze szpinak, musisz dawac jeden produkt przez ok 5 dni zeby widziec jak dziecko reaguje, najlepiej daj najpierw marchewkę za pare dni jabłko, a pozniej możesz przejsc już na dania z kilku składników ,ziemniak i dynia a pozniej np zupka jarzynowa, na słoiczkach masz sposób podawania ,ja dawałam najpierw marchewkę 3 łyzeczki ale moj synek tak ja polubił ze juz nastepnego dnia musialam dac wiecej, i kup sobie kolorowa miseczke i łyszeczke to przyciaga uwage dziecka i taka np:czerwona łyzka zblizajaca sie do buzi budzi ciekawosc i chetniej dziecko je... przynajmniej moje....

Gość początek lklkak
dzieki za pomoc kipiłam tą śmieszna butelke z lovi do pokarmów z łyżeczka ale jest do niczego. Może póxniej bedzie z niej jadł. jeszcze raz wielkie dzieki

Tez ja mam, faktycznie do bani. Ale reszta butelek i smoczków jest super. To powodzenia!!

Gość saleminka8
jeszcze jedna zasada nowe posiłki wprowadzaj w ciągu dnia,a nie późnym popołudniem czy wieczorem,ponieważ lepiej widać reakcje ;) mój ma już 3 miesiące i zaczęłam od herbatki jabłko-mięta (granulowana) narazie w dawce 1/4 i nie zdziw sie jak zobaczysz zielona kupkę ;) normalne,mój miał po tej herbatce,ale kolejnego dnia już była inna a w 3dobie już taka jaka była