Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgfhghg

Dwuletnie dziecko nie chce myć zębów - co robić?

Polecane posty

Gość fgfhghg

Próbowalam cudownych szczoteczek, roznych smaków past dla dzieci, zabawy, zeby najpierwsz zabawce i mi umyl zeby. ni nie przechodzi. troche pogryzie szczoteczke i koniec, nie ma mowy abym ja mogła mu umyć. jakie macie sposoby?

Gość bukaa
Ja mówiłam mojemu synowi, że jak nie będzie mył zębów, to robaki mu je zjedzą. :) Ponieważ miał śliczne ząbki, z których był dumny i które wszyscy podziwiali - podziałało.

Gość gość
u nas podobnie, synek(19m) nie chce za cholerę umyc, jedyne co działa to jak mu powiem "choc damy ząbkom piciu" i wtedy myje dosłownie pół minutki - to zawsze coś:) bo tak ogólnie moje dziecko jest teraz na etapie karmienia zabawek, misiów itd. dlatego motyw dawania ząbkom piciu działa:)

Gość fgfhghg
u nas kompletnie nic nie przechodzi. pytam synka: chcesz mieć czarne ząbki? a on na to radośnie: tak!

Gość ghyu
Mój synek zaczął "na poważnie" myć ząbki gdy skończył roczek...na początku bawiliśmy się w samolocik, który ląduje w buzi...potem gdy był większy myliśmy zęby razem- ja myłam swoje, a on podpatrywał jak to robię i sam mył swoje ząbki...nie chciał bym mu pomagała...pamiętam te jego " ja siam, ja siam" :-P Kupowała mbardzo miekkie szczoteczki i pasty w jego ulubionych smakach...

Gość paulina7785
u mnie cudowna okazała się elektryczna szczoteczka:-)