Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolinaa85

Nie mam zębów.

Polecane posty

Mam 25 lat, kilka miesięcy temu dentysta usunął mi wszystkie zęby z powodu rozległego zapalenia dziąseł. Nie było szans na uratowanie choćby części z nich, ponieważ mogło dojść do poważnego zakażenia. Jestem zrozpaczona tym że w tak młodym wieku jestem bezzębna. W tej chwili studiuję, i nie mam pieniędzy na implanty, dlatego noszę najtańszą protezę akrylową. Od dentysty dowiedziałam się że jeżeli nie zrobię implantów w najbliższych 3 latach, to tkanka kostna w dziąsłach zaniknie i implanty nie będą się miały na czym utrzymać. Wiem że nie uzbieram pieniędzy przez te 3 lata, a w moim przypadku jest to bardzo duża suma. Jestem więc skazana na protezę już na zawsze. Czuję się źle z kawałkiem plastiku w buzi.

Gość sattttt
współczuję ci bardzo :( ja nie mam kilku zębów i też bardzo to przeżywam , szczególnie,że jest to b. widoczne :( przeczytałam niedawno gdzieś, o wypełnianiu zębodołu po usunięciu zęba materiałem kosciotwórczym , nie wiem dokładnie o co z tym chodzi? dentysta nic ci nie wspominał o czymś takim? bo moze kość po tym wolniej zanika?

Gość vnm
a rodzice nie mogą ci pomóc?...moze jakis kredy?

Gość jak to możliwe...
Karolino ale w jaki sposób doszło do tego zapalenia? Wszystkie zęby i górne i dolne?

Gość leonandy
witam nie martw sie ze bedziesz miala cale zycie proteze ,mozesz wstawic implanty i nawet za 15 lat ,jest metoda ze nie potrzebujesz kosci...pisze o tym gdyz mialem taki problem a teraz mam implanty i bardzo ladne zeby i jestem szczesliwy a o protezie to nie chce slyszec gdyz wiem ze swojego doswiadczenia jaka jest ona uciazliwa pozdrawiam

bardzo Ci wspolczuje. a nei mozesz wziasc pozyczki studenckiej?? podczas studiuow dostajesz kase co miesiac, a po skonczeniu sktudiow dopiero zaczynasz splacac - te pozyczki sa nisko oprocentowane

Gość facet 6000
odwiedź kilku dobrych speców i zapytaj co mogą poradzić. Podejrzewam że możesz albo wziąźć kredyt albo np. nie robić wszystkich tylko kllka punktów a reszte mosty itp Do zaniku kości nie musi dojść tak bardzo szybko. Niestety to pewnie zależy od organizmu. Czasem pewne rzeczy są nieprzewidywalne. Dużo zależy od doświadczenia i inteligencji dentysty. Ja za swoje dałem 20 tyś. I były idelane przez miesiąc potem lekko jedynka się wysunęła do przodu - przez to że dentystka nie pomyślała. W sumie nie widać ale w końcu dałem 20 koła.. tak jest też z dentystami !

Gość i feel ya
ja tez nie mam kilku zebow i mam protezke. Bardzo ci wspolczuje, naprawde. Z tym zanikiem kosci to nie jest do konca tak. Jestes mloda wiec tempo tego procesu nie musi byc wcale takie szybkie, a nawet jesli to kosc mozna zregenerowac!!! i wcale nie bedziesz musiala robic wszystkich implantow. W calkowitym bezzebiu stosuje sie inne rozwiazania. Poczytaj tutaj jest wszystko napisane : http://www.anident.pl/protezy-na-implantach.html Ja mam konsultacje z chirurgiem w ten piatek... nie mam dolnych 5 i 6 i jesli bedzie dalo sie wstawic po jednym implancie zamiast po dwa, to taka opcje wybiore... bo na wiecej mnie nei stac :O jeden implant od poczatku do konca kosztuje 5000 PLN. Eh.

Gość andoform
jak już polecasz z wawy salon to radze Ci poszukac dr Jarosz, która przyjmuje w demeter - zapłacisz mniej i będzie lepiej zrobione. Anident to płacenie za ładne wnętrze a nie za pracę.

Gość andoform
jak już polecasz z wawy salon to radze Ci poszukac dr Jarosz, która przyjmuje w demeter - zapłacisz mniej i będzie lepiej zrobione. Anident to płacenie za ładne wnętrze a nie za pracę.

oj no to nie zazdroszczę, przykre, że w tak młodym wieku musiało cię to spotkać. Ale myślę, że też nie ma powodów, żeby się martwić tylko szukać dobrego protetyka jak dr Urszula Kuczyńska, żeby proteza nie przeszkadzała tylko była możliwie jak najbardziej wygodna.

oj no to nie zazdroszczę, przykre, że w tak młodym wieku musiało cię to spotkać. Ale myślę, że też nie ma powodów, żeby się martwić tylko szukać dobrego protetyka jak dr Urszula Kuczyńska, żeby proteza nie przeszkadzała tylko była możliwie jak najbardziej wygodna.

Gość AgnieszkaMaja
No rzeczywiście temat zębów jest dość krępujacy a już ich brak to poważna sprawa. Mi brakowało jedynki i dwójki zdecydowałam się na implanty choć cena nie była zachęcająca. Ale zrobiłam i mam nadzieję ,ze do końca życia mi posłużą. Cały zabieg zrobiłąm sobie w Dental Excellence w Warszawie. Wszystko się udało w 100% trwało to fakt trochę czasu ale było warto.. http://www.dentalexcellence.pl/Zespol.aspx# Polecam serdecznie!

Gość kasia kasia kasia
Agnieszko ile kosztuje 1 imlpant? z założeniem

Gość 1700 zł szczecin
Implant + korona pelnoceramiczna na tlenku cyrkonu

Gość xzv333
Nie martw się brakiem zębów, na pewno robisz świetne lodziki swoimi bezzębnymi dziąsłami.

Gość janina1985
Polecam Panią doktor protetyk Urszulę Kuczyńską z Krainy Uśmiechu, zdobyła ona proza drugi tytuł dentysta doku w województwie kujawsko-pomorskim.

Gość Kasia kasia kasia
Prosze o adres w Szczecinie dzieki

Gość XDDDDDDD
MAM WYJEBANE

Gość gość
Kogo polecacie w Krakowie?

Gość gość
Są teraz też inne implanty, nie wkręca się każdego zęba z osobna tylko 4 wkręty i ciąg zębów na nich umocowany