Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość was is das kapusta i kwas

Niemiecka gospodarka pikuje

Polecane posty

Gość was is das kapusta i kwas

Tak źle nie było tam od 60 lat, eksport im całkiem siada, kończą się Szwaby i cieszy mnie to :)

Gość fdfds
a mnie nie , wolałbym zeby USa sie konczyło niz szwaby , bo siła niemieckiej gospodarki wpływa na polska gospodarke . Zreszta UE jest cala powiazana . Wiec im silniejsze Ue tym silniejsza Polska

Gość ja tez sie ciesze
Nimcy nas naprawde nienawidza, mozemy byc rusofobami, 'wojowac' sobie z rusami, choc oni nas tylko ignoruja, ale Niemcy naprawde maja do nas cholerny zal. nie mowie oczywiscie o polskich niemcach, ani tej garstce w Rzsadzie niemieckim, ktorym jestesmy obojetni, ale o tej wiekszosci. i to nie zaden spisek. Niemcy blokuja nas w UE jak tylko moga, i to nie dlatego, ze my mozemy im w czyms zaszkodzic ale po prostu dla zasady :O

Gość nie zgadzam się
Patrz jak Niemcy załatwili nasze stocznie (sami dotują swje). Oni by chcieli zrobić z nas swoje zaplecze, kraj taniej siły roboczej. Czym słabrzy Szkop tym lepiej dla nas bo to nasz odwieczny wróg i nie wierz w bajki o UE - ona się z hukiem rozpadnie to tylko kwestia czasu.

Gość fdfds
zapominasz ze ten szkop dotuje UE . POlska pobiera miliardy dolarow z UE .

Gość fdfds
Nie lubie szwabow , ale jestem zdania ze biedni sasiedzi = biedna Polska . I to sie zgadza .

Gość fdfds
gdyby na naszej zachodniej granicy była Ukraina bylibysmy biednym krajem . Ukraina graniczy z biedakami i dlatego jest tam taka bieda a Polska jednak ma blisko do Niemiec , SZwecji , Austii CZech .

Gość adelaida
Witam i pozwólcie, że się krótko wtrące. Mądre przysłowie mówi "nie życz innemu, co Tobie niemiłe" A do Uni do się Polska pchała i że Niemcy tam 40% składek płacą i my z tego profity teraz czerpiemy, to nikt nie doda. Jeżeli Niemcą się noga podwija, to my też będziemy na tym cierpieć.

Gość
oni zawsze odbiją sie od dna ... choć nigdy nie mowie nigdy ... i wcale nie jest tak zle !!!!

Gość fdfds
z USa nie handlujemy tyle co z Niemcami . Wiec jesli Niemcy padna to nasz handel tez padnie i Polska padnie .

Autorze czyli cieszysz się że ty się kończysz?!:P Gratuluję rozumku:) Oni się zawsze dzwigną, martw się o swój kraj!To oni najwięcej dotują kiesę UE,więc mają prawo głosu.Nie mieć zielonego pojęcia o gospodarce niemieckiej a pisywać coś co ktoś ubredił...:P Podziwiać!Dowiedz się jak żyje się im a jak tu nam i potem farmazony wypisuj,bo błaznisz się swoim tokiem rozumowania i masz zerowe wieści:)

Gość fdfds
dla mnie USA moze zatonąc , ale nie Niemcy .

Gość adelaida
Dla nas Niemcy są bardzo ważnym partnerem handlowym i jeżeli oni padną, to z nami będzie bardzo żle. A w De jest już napewno bardzo krucho i może to z polską biedą mało porównywalne, to jednak poziom życia się tu bardzo obniżył i kryzys widać i to chyba nawet bardziej niż w PL

Gość
trzeba byc idiotą aby "kąsac ręke która Cie karmii " :P heh

Gość Niemcy to pasożyty
[zapominasz ze ten szkop dotuje UE . POlska pobiera miliardy dolarow z UE .] Bzdury. Liczyłeś te miliardy, widziałeś je? Popatrz na supermarkety niemieckie u nas, podlicz ile nas kosztowało otwarcie rynku i się okaże że to my dotujemy ich gospodarke. Niemiec to pasożyt, musi na kimś pasożytować bo inaczej zdechnie. Wykańczają nasz przemytsł aby nie mieć konkurencji.

Gość adelaida
Niemcy napewno jakoś to przeżyją, ale napewno jescze nie w 2010, zapowiadają, że może dopiero na 2013 będzie znowu normalnie, czyli przynajmniej tak, jak było przed kryzysem.

Gość bajka o wilku
założył wilk czerwoną chustkę na łeb i udaje Czerwonego Kapturka :D to są ci wasi niemcy, poczekajcie jeszcze bęziemy mieć z nimi problemy, nie zmienisz natury bullteriera i nie zmienisz natury niemca, to sie po prostu nie da

Gość
ladaco ... zatrzymał sie na etapie który juz - jak sądziłam -"przetrawilismy" ... ?? :P heh

Gość adelaida
To co mówicie, to totalne bzdury. Niemiec ma może inną mentalność jak my, ale co nam to przeszkadza. Pozwól każdemu żyć jak chce. A te wszystkie polsko-niemieckie niesnaski są tylko fantazją, nie wiem nawet czyją. Ja nigdy się nie spotkałam, żeby ktoś prześladował Polaka w Niemczech (za nic oczywiście, mam na myśli, tylko dlatego, że jest Polakiem) i Niemca w Polsce. A więc nie rozumiem tych głupich wypowiedzi

adelaida-masz całkowitą rację!Te stereotypy już w tym społeczeństwie zacofanym nie znikną. Ludziska na kogoś muszą wrzeć japy!Znam przyjaznych polakom Niemców i wrogich Polakom Polaków!Tak jak Polak jest w Niemczech wrogiem dla Polaka tak nikt na świecie.Oni się szanują wzajemnie! A te brednie sieją ci co nas od goi wyzywają!Prześledzcie net i poczytajcie kto jest dla Polaka największym wrogiem...? Byl tu na kafe taki temat,niedawno!

ladaco,a widziałeś,że by Polak stanął za Polakiem???Bo ja jeszcze nie!Jak tak to miałeś szczęście.

Gość adelaida
Anette masz rację w 100 %, Polak jest w Niemczech dla Polaka największych wrogiem i to im lepiej się komuś powodzi tym ma ich więcej. A te nienawiści z czasów wojny, to już dawno powinny odejść w zapomnienie. Czy współczesne niemieckie społeczeństwo ma coś z tym jeszcze wspólnego, a my jako wielcy katolicy powinniśmy wybaczać....... A to co pisze prasa, że Niemcy wracaja po swoje, to trochę zmyślone, bo oni wracają poprostu zobaczyć gdzie się urodzili, a reszta to wina polskich rządów, które nie unormowały spraw w księgach wieczystych. W odwrotnej sytuacji, mogę się założyć, że jakbyś jakiś Polak miał papier z wpisem, że jakiś dom na w niemchech należał do niego, to byłby pierwszy który by się tej własności domagał. A skoro nasz rząd po reformie uwłaszczeniowej tego nie dopilnował, to do kogo te pretensje

Mnie to dziwi janbardziej jedna rzecz:DWULICOWOŚĆ naszego narodu:) Ci co njwięcej wrą na Niemców,jak upsną coś dla siebie to tyłek by im lizali:P Kurcze jak ja nie lubie jakiegoś kraju,to za cholerę tam nie pojadę, nawet na wycieczkę.Nie kupie nic,żadnego towaru.A nasi krajanie?Pelno i w sklepach typowo niemieckich...:)I zawsze się nadziwić nie mogę,tak nie lubią a tylu i tam człapie.Tyle krzyków na nich,to czy wszyscy tam są co ich "lubią"czy nikt z tych zawistnych tam się nie zjawi? To widać,że Polacy wrą a kupować do nich chadzają:P Śmieszne!

Gość fdfds
akurat w czasie wojny to Niemcy wyrzadzili kazdemu szkode , nie tylko Polsce . Ruskim tez .

Gość ja pierdollleee
ale po chuja sie tak dysputujecie i zamartwiacie... jak w 2012 i tak koniec swiata.. to co mnie niemcy obchodza.. wezcie lepiej kredyt na budowe schronu. ja juz kupilam ziemie i niedlug =o bede kopac

Gość fdfds
nie wierze w przepowiednie . JEstem ateistą.