Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomarszczona siweczka

Zmarszczki pod oczami - pomocy

Polecane posty

Gość pomarszczona siweczka

Mam 24 lata i ohydne zmarszczki pod oczami - takie jak Frytka na tym zdjeciu (mam na mysli te linie ciagnace sie od kacika wewnwtrznego oka): http://e1.pudelek.pl/p124/ab3205e700117384465a16b0 Pracuje bardzo duzo przy komputerze i malo spie. Czy ktos wie, czy cos jeszcze moge z tym zrobic? :o

Gość paolena
Szczerze mówiąc, kosmetyki mogą trochę zdziałać, ale spektakularnych efektów raczej bym się nie spodziewała :( Może też za dużo "naciągasz" skórę pod oczami? Moja siostra ma 26 lat, pracuje przy komputerze prawie cały czas od wielu lat a nie ma zmarszczek. To może być też uwarunkowane genetycznie.

Gość pomarszczona sliweczka
Mi sie te zmarszczki zrobily w ciagu kilku miesiecy, a gdzie indziej skore mam gladka. Rodzice maja malo zmarszczek. Nic sie z tym juz nie da zrobic? :(

?

Gość a moze to duch
jak zorbily sie niedawno to moze da sie cos zrobic, najlepiej odz do dobrej kosmetyczki, bo uwarunkowania genetyczne to juz kiszka :O ja tak mam, sklonnosc do sincow i worow pod oczami, do tego zmarszczki a mam 25 lat :O katastrofa :O

Gość paolena
Myślę, że tylko jakieś radykalne środki mogą pomóc, lepiej idź do dermatologa kosmetycznego, bo zwykła kosmetyczka może Ci jeszcze zaszkodzić.

Nie znacie jakichs preparatow albo cos? Kurcze nie wiem gdzie jest taki dermatolog Zrobily mi sie w zeszlym roku, tak od lata :(

Gość mewa12345
Witam, a ja po wszystkich pozytywnych opiniach wyczytanych o p. Kasi Turczyńskiej, postanowiałam udać się w 2008r do jej gabinetu. Zabralam 800zł bo uwazałam, że tyle wytarczy na botoks na moje zmarszczki mimiczne. Trochę się bałam i slusznie, bolało niesamowicie, bo p. Kasia stwierdziła, że oprócz botoksu na zmarszczki mim. powinnam zrobić bruzdy nosowo wargowe kwasem (nazwy nie pamiętam ale mam gdzieś opak.), znieczulenie emla nie działało! Wypędziłam mojego chłopaka po kasę do bankomatu- calk.koszt 2tys,zł!!!! i zrobiłam te zabiegi. Niestety na drugi dzień opuchnieta dzwonie do p. Kasi, ze nie jestem zadowolona bo na jednej stronie twarzy mam wyraźnie więcej wstrzykniętego kwasu w bruzde niż na drugiej. Musiałam wysłac fotki a p.dr. stwierdziła, że wygladam 100x lepiej niż przed zabiegiem i ze wszystko się wyrówna a zmarszczki wokól oczu znikna po kilku dniach. Potem dzwoniłam jeszcze kilka x i dałam spokój. Efekt. do dziś utrzymuje sie efekt wypełnienie bruzd nos-warg!!!!Jestem w szoku co ona mi wstrzyknęła-własnie preparat nazywał się Teosyal, od samego poczatku miałam wrażenie, ze za dużo tego, gdyż nawet nienaturalnie bylo nie mieć żadnego wgłebienia w miejscu bruzd. Efekt brak bruzd i dodatkowe zmarszczki wokół oczu pionowe-wydaje mi się, że jeśli wypełniłam już te bruzdy to skóra gdzieś musiała się zmarszczyć-uboczny efekt wypełnień-wszak w naturze nic nie ginie, jedno wyprasowane , zmarszczy się drugie. Botoks nic nie dał na moje zmarszczki, może było za malo?! Czy ktos tez miał podobny przypadek???? Szczerze mówiąc, żałuję bo zmarszczki wokól oczu są tragiczne!!!!!!!!!!!!!! I sam uśmiech też mniej naturalny.

Gość jako przyszła kosmetyczka
powiem tak, w domu możesz stosować wit.E taka w ampulkach do kupienia w aptece, mozesz rowniez kupic masc z wit.A, mozesz rowniez kupic ampulki z kolagenem, jesli siedzisz duzo przed komp rob sobie przerwy, stosuj oklady na oczy z herbaty,np ze swietlika lekarskiego, pij 2l wody dziennie, wysypiaj sie, demakijaz oczu rob taki w sposob, ze platek kosmetyczny nakladaj na powieke i zmywaj tusz z rzes czy cienie z powiek od zewnetrznego kacika oka do wewnetrznego nigdy odwrotnie! przez caly rok nos dobre okulary przeciwsloneczne, mozesz chodzic do kosmetyczki na zabieg pielegnacyjny skory wokol oczu, a taki babciny sposob-to wazelina;)

Gość mewa12345
Dziękuję bardzo za porady!!! Przyznaję jest tego dużo i nigdy tak diametralnie nie postępowalam ale od dzis koniec dobrego, biore się do pracy i stosuję w 100% do porad. Dzięki wielkie:-))))

Gość tgtrge65y5e6
wazelina- toz to jest na parafinie i wysusza! niezła z ciebie kosmetyczka

Gość wazelina jak najbardziej
ale ona nie usunie zmarszczek tylko wypełni je na moment, więc polecam jako doraźny środek

Gość mewa12345
Dziewczyny to w takim razie jest szansa, jeśli będę stosowała się do powyższych wskazówek, olejek z wit. dobry demakijaż, woda 2l dziennie, wazelina doraźnie etc., ze zmarszczki będą mniej widoczne???? Nie chcę i nie mam już kasy na botoksy i kwasy hialuronowe i boję się tez że jak się odważę po raz 2 to zmarszczki się zrobia w innym miejscu.

Gość veee
Mam 15 lat i pojawiają mi się zmarszczki typu :kurze łapki: mam ich coraz więcej i robią się głębsze , dużo się śmiałam przez 15 lat , teraz jakoś nic mi nie do śmiechu , nawet każdy się dziwi co ze mną się dzieje . Proszę pomuszcie jak mam zapobiec tym zmarszczką . ????????? bo po woli myśle o operacjii :((

Gość ano ciekawe ciekawe
zmarszczkom sie pisze nieuku

polecam krem z La Roche Posay Redermic, pod oczy i do twarzy. Kupilam mojej mamie i efekty sa widoczne juz na drugi dzien, wiadomo, ze marszczki nie znikna cudownie ale z dnia na dzien sie splycaja. Polecam!

Gość Januszek..........
Jeżeli masz takie zmarszczki jak Frytka, to ładne ŚMIESZKI,które dodają urody. Ale Fryta ma tapety Łooooooooooooo matko!!!!!!!!!!!!!

Gość hsdgsdfsdfsd
tylko oczyszczenia ciala, glodowki, zdrowe nieprzetworzone jedzenie.

Gość ellegirl
ja tam polecam Bl'ane. Przeczytałam o tym w Elle, kupiłam w necie i jestem zachwycona