Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fanka rebizi

rebus!!!

Polecane posty

Gość fanka rebizi

Gość Light and sound
A jakie było rozwiązanie tego różowego ludzika z CZ? Bo doszły mnie słuchy że ostatecznie Czernina.:-D Na moje oko fotografia przedstawia rodzaj jakiejś lufy armatnie z zapalonym lontem. Nie byłby zdziwiony gdybym się mylił ale sprawdź hasło Ląd.(w sensie ziemi rzecz jasna) rysunek z kolei przedstawia o ile dobrze widzę jakiegoś podpitego hiszpańskiego konkwistatodora który właśnie luzuje się po służbie:-D albo pirata jakiego z drewnianą nogą. Jest jeszcze odnośnie tej nogi sugestia byś sprawdziła też hasło Nelson. Zbyt długo by tu opowiadać dlaczego. Ale to też tylko strzał:-D Jakby co to napisz jakie było rozwiązanie. Te rebusy są pogięte po całości;)

Gość Light and sound
Jest jeszcze jeden trop który zresztą mało przystaje do mojego wcześniejszego posta. Jeśli napis pod rysunkiem to Cycinho to warto wziąć pod uwagę iż był to pseudonim pewnego brazylijskiego piłkarza obrońcy który Nazywał się faktycznie Cicero Joao de Cezare Valencia:-D więc spróbuj hasło Valencia lub Walencja. Być może na foto jest jakiś eksponat związany z Walencją historycznie. Ch zresztą wie:-D pozdro

Gość Light and sound
W hiszpańskiej Walencji jest znane muzeum historii wojska. Tam też broń tego typu jest w eksponatach;) Dobra to tyle tej burzy mózgów:-D

Gość fanka rebizi
dziękuję za podpowiedzi:) Ten cychino to też autor rebusu:) Pokombinuję z tym lontem... A to różowe z CZ to LUBICZ. Tak tak,wiem-idiotyczna odpowiedź ;)

Gość fanka rebizi

Gość Light and sound
Lubicz?:-D ale numer. Słuchaj niezależnie od tego czy to jego nick jeśli pisownia się zgadza to poradzę Ci spróbuj czy nie pasuje ARMADA. Dlaczego? Tym słowem ok hiszpańska flotę wojenną. Pozatym zgodnie z fotografia na której jest ARMATA to też jakiś trop. I jeszcze jedno. Ten piłkarz kiedyś grał w hiszpańskim FC ARMADA. Więc sprawdź czy ARMADA pasuje? Jeśli nie to Im fuckin Than today:-D

Gość Light and sound
I jak pasuje ARMADA lub Armata?;) choć to dwa różne słowa rzecz jasna.:)

Gość fanka rebizi
nie pasuje:(

Gość fanka rebizi
a może to jakiś palnik jest? na tym zdjęciu.

Gość fanka rebizi

Gość tak to .....
jest palnik i papa termozgrzewalna

Gość może to chodzi
o spawanie?

Gość może to chodzi
i jak tam rebus?

Gość chory ten rebus
co to za straszydło?

Gość brrrrrrrrrrrrr
to jest PAPA , a nie armata :)

Gość Light and sound
Miałem na myśli sama lufe. Sam widziałem takie leżące po demontażu na pewnej wystawie. To Papa? O rany. To ja mam coś ze wzrokiem. No tak taka rolka papy która się kładzie na dach i ogrzewa przy pomocy palnika gazowego. Taaaaa to nie wiem co to może być. Może Tata? Bo jak Papa to nie tylko do dachów ale i również jako Tata:-D sprawdź Papa. Uffff te rebusy tam to są....:)

Gość No właśnie właśnie może
Tata.....?