Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość promyczek85_k

Czy shisha jest legalna?

Polecane posty

Gość promyczek85_k

wITAM CHCIALAM kupić mojemu mezowi na urodziny shishe bo widzialam ze ostatnio oglądał na allegro - powiedzcie czy warto? Wogle do czego to służy, co tam sie pali?? I czy to legalne?? No i czy na allegro warto kupic czy lepiej w sklepie?? Myslicie ze to fajny prezent??

Gość słyszałam
zależy co się do niej wsypie...

Gość bor o mir
shisha jako taka jest legalna, nawet w niektórych knajpach jest shisha i mozna sobie publicznie popalic:p gorzej z tym co sie tam pali, w wersji legalnej jest to tytoń

Gość bor o mir
czy to fajny prezent to zalezy od tego co chłopak lubi;) jak interesuja go takie klimaty to pewnie mu sie spodoba, z tym ze jeszcze kwestia wyboru odpowiedniej;)

no oczywiście, że legalna. prezent bardzo fajny. a co się tam pali? legalnie tytoń. ale w zasadzie to gandzie :D

Gość promyczek85_k
hmm mysle ze był by zadowolony, kiedyś kiedyś kręciły go takie klimaty :P Ja bym chciala to kupic czasem na jakiej imprezce moze bysmy zapalili ale tylko tytoń na nic innego się nei zgadzam !!! Patrzylam w necie są jakieś tytonie smakowe do tej shishy, ale czy to dobre:P? A i co mialas/miales na mysli pisząc, że kwestia wyboru odpowiedniej?? A to są jakies rodzaje? Mozecie jakąś polecic???

Gość shishamaniak
Najlepiej kupować bezpośrednio u beżowych - w jakimś Egipcie czy Tunezji - bo te sprowadzane do sklepów w Polsce są zazwyczaj drogie i gówno warte. Najlepiej żeby miała stalowy komin (nie aluminium!), dość wysoki - im dłuższy, tym lepiej się pali - i składany z jak największej liczby elementów (3-4) - łatwiej wyczyścić, i porządny wąż - najlepiej ze skóry. Butla już nie jest tak istotna - grunt, żeby pasowała do spodu komina z uszczelką. Sam wygląd butli to już kwestia gustu. Pali się melasę zmieszaną z tytoniem - wybór smaków od owoców, przez kawowe, colowe, waniliowe po jaśminowe czy pistacjowe. Cena takiej shishy (wersje stalowe ze skórzanymi wężami są najdroższe) u Arabusów wynosi ok. 50 USD, więc jeśli znalazłabyś kogoś w Polsce, kto ma taką do sprzedania, to nie daj sobie wkręcić, że kosztowała kilkaset USD;)

Gość promyczek85_k
a te sprzedawane na allegro? Nie no ja nie potrzebuję prawdziwej shishy, chciałabym aby to był taki fajny gadzet który wyprobujemy moze kilka razy w roku jak przyjdą znajomi hmm patrzylam to byly takie po ok 100zł kurde wiecej na to nei przeznacze:P

Gość promyczek85_k
no raczej na wycieczki do ciepłych krajów się nie zanosi przez najbliższe kilka lat wiec musze zapomniec a dlaczego nei da rdy palic w takiej ???

Gość 3<
a jeszcze o ile zdrowsza od papierosów. podobno jak się wleje czystą wodę to substancje smoliste są równe zeru. więc zdrowiej. a jak dodasz do rury filtr z papierosów miętowy(sam filtr(obcinamy)) to może czasami gardło bolące wyleczyć :D martwi mnie tylko szkodliwość tych substancji. czy warto palić z niej ? proszę o pomoc.

Gość ewwkowska
Oczywiscie ze tak, zwłaszcza ze masz nawet takie bary, restauracje. Moim ulubionym w stolicy jest ten http://www.restauracjaolivegarden.com/ Swoja drogą polecam to miejsce na walentynki.

Gość hadziaj
Jej posiadanie jest legalne, kwestia tego co w niej palisz ;-) Z innej beczki - jak wygląda opłacalność palenia tytoniu papierosowego? Mam na myśli dokładnie to - http://www.trafika.pl/pl/c/Tytonie-papierosowe/60 Jaki wychodzi koszt w przeliczeniu na fajkę? Trochę zaczynają mnie niszczyć finansowo klasyczne fajki...

Gość annadesk
Palenie tytoniu nawet po doliczeniu kosztów porządnych gliz może być nawet dwa razy tańsze, tak więc się opłaca. Wiadomo, że poświęcasz czas na "robienie" tych fajek, ale warto. Glizy również nie powinny być byle jakie, przykład na prawdę dobrych - http://www.trafika.pl/pl/p/Gilzy-ZLOTY-SMOK-100/1266 Glizy również mają wpływ na smak palenia - nie tylko tytoń ma znaczenie.